Home > Hot ! > Εντάσεις και προσωπικές επιθέσεις έφεραν οι καντίνες στο Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού

Εντάσεις και προσωπικές επιθέσεις έφεραν οι καντίνες στο Δ.Σ. Ιστιαίας – ΑιδηψούThere are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού ήταν επεισοδιακή για ακόμη μία φορά, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα κατά την συζήτηση του 19ου θέματος που αφορούσε τις εξηγήσεις που ζητούσαν 9 δημοτικοί σύμβουλοι σχετικά με την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για το συγκεκριμένο θέμα να θυμίσουμε πως είχε συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η συζήτηση του θέματος στην χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου Σπανού να ζητάει από τον Γραμματέα του Δ.Σ. Μανώλη Χριστοφάκη να εισηγηθεί το θέμα καθώς ήταν ένας από τους 9 συμβούλους που υπέγραφαν το αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με μία ένταση να αναπτύσσεται μεταξύ τους ενώ σε όλη την αίθουσα επικρατούσε αναβρασμός.

 

Δείτε το βίντεο :

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Δημόπουλος ο οποίος αρχικά εξαπέλυσε μία προσωπική επίθεση στην Δήμαρχο, με την Αντιδήμαρχο Αιδηψού Άννα Λουκατζίκου να του λέει πως δεν είναι τρόπος αυτός που εκφράζεται. Στην συνέχεια ο κ. Δημόπουλος είπε: «Συναποφασίσαμε 9 σύμβουλοι και ζητάμε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Το στοιχείο που θέλαμε ήταν το έγγραφο που στείλατε κάνοντας υπέρβαση των καθηκόντων σας και ζητήσατε την άδεια των καντινών. Θέλω αυτή την αίτηση, γιατί οι ελεγκτές λένε ότι διώκεστε πειθαρχικά και ποινικά. Καθώς έχει κοινοποιηθεί η παρούσα στην αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον Εισαγγελέα Εφετών». Η Δήμαρχος απάντησε στον κ. Δημόπουλο ρωτώντας τον αν έχει ζητήσει το συγκεκριμένο έγγραφο με αίτημα στον Δήμο και δεν το έχει λάβει, τονίζοντας πως το αίτημα των εννιά αφορά σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα η κ. Ευσταθίου τόνισε πως η κ. Παπανδρέου που συνυπογράφει έχει πάρει όλα τα έγγραφα. Ακόμη η κ. Ευσταθίου είπε πως για το αν ήταν σωστό ή λάθος να ζητήσει την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού, θα απολογηθεί στους αρμόδιους.

 

Δείτε το βίντεο :

 

 

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Τσελίγκας που αρχικά είπε πως εδώ έχουμε μπερδευτεί ποιος είναι συμπολίτευση και ποιος αντιπολίτευση; Ενώ στην συνέχεια ρώτησε σε έντονο ύφος τον κ. Δημόπουλο αν θέλει ή όχι τις καντίνες, με τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα στους δύο άντρες.

 

Δείτε το βίντεο :

 

Τοποθέτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Καμαράτος που αρχικά τόνισε: «Αυτή την στιγμή δεν γίνεται συζήτηση και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας θα σας πω τα εξής. Δεχτήκαμε μία πρόσκληση για Δ.Σ. παρόλο που δεν υπογράφαμε το κείμενο. Ήμασταν παρόντες και σήμερα είμαστε παρόντες, από εκεί και πέρα οποιοδήποτε έγγραφο θελήσουμε   θα κάνουμε αίτηση και θα το πάρουμε».

 

Δείτε το βίντεο :

 

Η συζήτηση του θέματος έκλεισε με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σπανό να τοποθετείται, ο κ. Σπανός τόνισε πως για το πόσο ήθελαν να ενημερωθούν οι εννιά που έκαναν το αίτημα για έκτακτο συμβούλιο φαίνεται από το πόσοι από αυτούς βρίσκονται στην σημερινή συνεδρίαση. Τονίζοντας πως όλα γίνονται για θέμα εντυπώσεων και πως η Δημοτική Αρχή δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την κατάντια.

 

Δείτε το βίντεο :

 

Τοποθέτηση έκανε και ο Άρης Αλεξίου που διατηρούσε καντίνα στην περιοχή Τσοκαΐτη, που είπε πως θλίβεται για τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση ενώ ευχαρίστησε την Δήμαρχο λέγοντας πως είναι η μοναδική που πολέμησε για να γίνουν νόμιμες οι καντίνες.

 

Τελικά από την χθεσινή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα κανείς δεν έγινε σοφότερος, αλλά απλά παρακολουθήσαμε έναν πόλεμο εντυπώσεων εμπλουτισμένο από προσωπικές επιθέσεις.

Αχιλλέας Κάπρος

 

dskant (13)

dskant (14)

dskant (17)

dskant (18)

dskant

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: