Home > Αυτοδιοίκηση > Απορρίφθηκε η ένσταση της Κοινοπραξίας με…αποχωρήσεις

Απορρίφθηκε η ένσταση της Κοινοπραξίας με…αποχωρήσεις


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Στέργιος Βενετής: «Καλή αντάμωση στον ανακριτή»

Απορρίφθηκε η ένσταση της Κοινοπραξίας με…αποχωρήσεις

Παραποίηση της απόφασης κατήγγειλε ο Δημόπουλος

 ds5

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Απριλίου έγινε μετ’ εμποδίων γιατί διακόπηκε δύο φορές λόγω προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος, ενώ παράλληλα αποχώρησε και μέρος της αντιπολίτευσης. Μετά από 12 μέρες από το προηγούμενο Δ.Σ., που είχε στείλει το θέμα στην Οικονομική επιτροπή, επανεντάχτηκε στα θέματα του νέου Δ.Σ., ανακαλώντας την απόφαση του Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου 2015 για την ένσταση της Κοινοπραξίας και αναδόχου του έργου της ανάπλασης της Αιδηψού. Παράλληλα αποφάσισε να απορρίψει στο σύνολο της, την ένσταση.

ds1

Ανάκληση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου

Την εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζουπανιώτης λέγοντας: «Σύμφωνα με τον νόμο 3669 καθώς και τα άρθρα του 66 και 72, σε συνδυασμό με το νόμο 3463 του 2006 και το άρθρο 103 και τον νόμο 3852 και τα άρθρα 65 και 72, η Οικονομική Επιτροπή είναι αναρμόδια για να αποφασίσει για την ένσταση της Κοινοπραξίας. Για τον παραπάνω λόγο ανακαλείται η απόφαση 68 του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού». Την εισήγηση του κ. Ζουπανιώτη ακολούθησαν οι τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πρώτος τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα πορεία» Ηλίας Πετσής που είπε :« Θεωρώ πως η ανάκληση είναι μια προσβολή του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς ο κ. Ζουπανιώτης αναλαμβάνει την ευθύνη της εισήγησης του. Σας γνωστοποιώ πως θα αποχωρήσω από την ψήφιση και δεν θα συμμετέχω στη συζήτηση του επόμενου θέματος. Εκτός αυτού θα ήθελα να ρωτήσω ποιος υπηρεσιακός παράγοντας συνέταξε την 68 απόφαση, καθώς κατά πληροφορίες αιρετός και δη Αντιδήμαρχος συνέταξε την απόφαση αυτή». Την τοποθέτηση του κ. Πετσή ακολούθησε αυτή του επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργία» Γιάννη Αναγνώστου που είπε : «Εκτός από αυτά που ανέφερε ο κ. Πετσής, η ανάκληση της απόφασης με την εξέταση της από το Δ.Σ. είναι δύο θέματα αλληλένδετα μεταξύ τους. Είμαι ξεκάθαρος πως η ένσταση πρέπει να απορριφτεί. Υπάρχουν καταγγελίες για την συγκεκριμένη απόφαση. Είμαστε και σε εφημερίδα του Νομού Εύβοιας που μιλάει για ομόφωνη απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη. Ο Δήμος ενδέχεται να μπλέξει αν ανακληθεί η απόφαση. Υπάρχει και άλλη λύση είτε απορριφτεί η ένσταση είτε έρθει η 17η Απριλίου και δεν έχουμε πάρει απόφαση, σημαίνει πως απορρίπτουμε σιωπηρά την ένσταση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εγώ δεν πρόκειται να συμμετέχω και θα αποχωρήσω γιατί δεν θέλω να μπλέξει ο Δήμος και επίσης δεν συμφωνώ με την εισήγηση».

ds2

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Καμαράτος είπε: «Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε, πως πρέπει να συζητηθεί σε Οικονομική Επιτροπή. Δεν θα αποχωρήσω, αλλά να ξέρετε πως είμαι αντίθετος». Τοποθέτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο κ. Δημόπουλος, που ήταν ιδιαίτερα καυστικός, λέγοντας: «Επέμενα πως το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί μου συμφώνησε και ο κ. Σπανός. Το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας αν ψηφίζαμε θετικά. Θα είχε συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα περνάγαμε σήμερα την ταλαιπωρία αυτή. Με τα ΟΧΙ του κ. Κατούνη και του κ. Ζουπανιώτη το θέμα πήγε στην Οικονομική Επιτροπή. Όταν ήρθε η ώρα να καθαρογραφεί η απόφαση μου λέτε πως είμαι τρελός και πως η απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα στην οικονομική επιτροπή ήταν ομόφωνη, άρα υπάρχει παραποίηση της απόφασης» κατέληξε ο κ. Δημόπουλος και επεσήμανε πως ενώ είναι υπέρ της απόρριψης της ένστασης «με αναγκάζετε να ψηφίσω παρών για την ανάκληση της απόφασης». Το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εξέταση της ένστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο με τους: Ουρανία Παπανδρέου, Σωτήρη Πανουργιά, Γιάννη Αναγνώστου και Ηλία Πετσή να έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα μετά τις τοποθετήσεις των δύο τελευταίων.

Απορρίφτηκε η ένσταση της Κοινοπραξίας

ds4

Μετά την ψήφιση της ανάκλησης της απόφασης του Δ.Σ. εξετάστηκε η ένσταση της Κοινοπραξίας από το Σώμα. Ο Εισηγητής του θέματος Δημήτρης Ζουπανιώτης διάβασε την ένσταση του αναδόχου του έργου βάση της οποίας ισχυρίζεται πως η σύμβαση έχει διαλυθεί και ζητά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, ενώ διάβασε προς το Σώμα και την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που προτείνει την απόρριψη της ένστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολο της. Με το πέρας της ενημέρωσης του Σώματος τοποθετήθηκαν ο Στέργιος Βενετής και ο Θανάσης Καμαράτος. Ο πρώτος είπε χαρακτηριστικά «Παίρνοντας ως δεδομένο πως τα στοιχεία που μας παρουσιάζει η Διευθύνουσα υπηρεσία είναι πραγματικά και αληθή, θα ψηφίσω ναι στην απόρριψη της ένστασης και εντελώς φιλικά… καλή αντάμωση στον ανακριτή. Γιατί για την υπόθεση αυτή όποια απόφαση και να πάρουμε θα πάμε όλοι μαζί στον ανακριτή». Ο Θανάσης Καμαράτος είπε: « Να επιστραφεί η εγγυητική στον ανάδοχο και να μη του καταβληθεί αποζημίωση καθώς ουδέποτε εγκαταστάθηκε σε εργοτάξιο του έργου. Αν έχει καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα στον ανάδοχο με την υπογραφή της σύμβασης να επιστραφεί στα ταμεία του Δήμου, επιπλέον πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες και επιβληθούν τα προβλεπόμενα για τις σοβαρές παραλείψεις σε όλη αυτή τη διαδικασία». Το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την απόρριψη της ένστασης στο σύνολο της με τον κ. Καμαράτο να ψηφίζει παρών στο συγκεκριμένο θέμα. Με το τέλος της ψηφοφορίας επικράτησε μία μικρή σύγχυση καθώς η Πρόεδρος του Δ.Σ. ανακοίνωσε το αποτέλεσμα αυτής λέγοντας: «Η απόρριψη της ένστασης ψηφίστηκε ομόφωνα με ένα παρών». Η κ. Αγγελική Κούκουζα – Δελχά αντιλήφθηκε αμέσως το λάθος της και το διόρθωσε.

Υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Στα πλαίσια της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο την απόρριψη της αίτησης του κ. Τσάρνου για υπομίσθωση κτιρίου που νοικιάζει από τον Δήμο, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία. Την παράταση σύμβασης μίσθωσης κτιρίου για 3 μήνες για τη στέγαση του Κ.Ε.Π. της Αιδηψού, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου για το σχέδιο τροποποίησης του προϋπολογισμού για το 2015.

Αχιλλέας Κάπρος

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: