Home > Αυτοδιοίκηση > Ανακοινώσεις –Μηνύσεις – Εισαγγελείς – Διαψεύσεις και στο βάθος… Υπόγειες διαδρομές

Ανακοινώσεις –Μηνύσεις – Εισαγγελείς – Διαψεύσεις και στο βάθος… Υπόγειες διαδρομέςThere are no slides in this slider.There are no slides in this slider.

 

Σημειολογικός χαρτο-πόλεμος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Ανακοινώσεις, μηνύσεις, εισαγγελείς και διαψεύσεις. Όλα αυτά στο προσκήνιο, γιατί πίσω από αυτά, υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο και έχει να κάνει με τις νέες ισορροπίες που προσπαθούν να δημιουργηθούν, μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης μελών της πλειοψηφίας στο πρόσωπο του Δημάρχου. Το καπάκι έχει ανοίξει και όλα είναι πιθανά πλέον.

Στο προσκήνιο, ο κ. Καλυβιώτης στην προσπάθειά του να δείξει ότι συγκρούεται με το κατεστημένο, εξέδωσε ανακοίνωση, (3 Νοεμβρίου 2015) όπου ζητά συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί ενώ είχε ανοιχτεί λογαριασμός για την αγορά ασθενοφόρου, αυτό δεν αγοράστηκε ποτέ.

Που είναι το ασθενοφόρο;

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ότι τον Σεπτέμβρη του 1996 (επί Δημαρχίας Γρηγόρη Μαναρίτσα) είχε ανοιχτεί λογαριασμός για την αγορά ασθενοφόρου. Στο λογαριασμό αυτό πέρα από τις δωρεές καταβάλλονταν το μίσθωμα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Ενώ κατατέθηκαν συνολικά 59.430 ευρώ και τον διαχειριζόταν ο εκάστοτε δήμαρχος. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ουδέποτε υλοποιήθηκε ο σκοπός για τον οποίο είχε ανοιχτεί ο λογαριασμός και έκλεισε το 2012. Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πρώην Δημάρχους να αιτιολογήσουν της αναλήψεις των χρημάτων. Και καταλήγει ότι «…Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, να αιτιολογηθούν τα ποσά που αναλήφθηκαν από το λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναζητηθούν τα χρήματα προκειμένου να επιστραφούν στο Δήμο για την υλοποίηση του ειδικού σκοπού».

Σ.Σ. Για την ιστορία, ασθενοφόρο έχει αγοραστεί το 1998 επί δημαρχίας του κ. Μαναρίτσα.

prot (6)

Αντεπίθεση

Στην συνέχεια οι πρώην Δήμαρχοι Ψαρρός και Μάρκου εκδίδουν κοινή ανακοίνωση (8 Νοεμβρίου 2015) όπου περνάνε στην αντεπίθεση και με βαρείς χαρακτηρισμούς αναφέρουν ότι ο κ. Καλυβιώτης προσπαθεί «να ξεφύγει από τα τραγικά αδιέξοδά του. Η λάσπη που εκτόξευσε θα τον πνίξει. Είναι τραγικός. Διέλυσε τον Δήμο, απαξίωσε με προφορικές και γραπτές δημόσιες δηλώσεις του, τους άξιους και ικανούς υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι όλα τα χρόνια έχουν υπερβάλλει τον εαυτό τους για να εξυπηρετούν τους πολίτες και τα συμφέροντα του Δήμου.
Λοιδόρησε, συκοφάντησε και εξύβρισε δημόσια με βαρείς χαρακτηρισμούς τους άμεσους συνεργάτες του, Δημοτικούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και συνεχίζουν λέγοντας ότι ο Δήμος έχει χρησιμοποιήσει δύο ασθενοφόρα «Ευρισκόμενος μπροστά σε αυτήν την τραγική και αδιέξοδη κατάσταση προσπαθεί να ρίξει λάσπη για δήθεν κακοδιαχείριση, που αρχίζει μάλιστα από το έτος 1995 και αφορά ένα ασθενοφόρο του Δήμου που δήθεν δεν υπάρχει. Σαράντα χρόνια απουσίαζε από τον τόπο, που να το γνωρίζει! Δύο ασθενοφόρα χρησιμοποιήθηκαν από το Δήμο. Γνωρίζει επίσης ότι ο φάκελος του άγνωστου κατ’ αυτόν ασθενοφόρου, υπάρχει στο Δήμο με πλήρη δικαιολογητικά και παρά ταύτα χωρίς ίχνος ντροπής συκοφαντεί».

Ταυτόχρονα οι κ. Ψαρρός και Μάρκου ζητούν από το Δήμο το φάκελο του ασθενοφόρου και τον στέλνουν στον εισαγγελέα.

Μήνυση Μάρκου
Παράλληλα σε μια πράξη αντιπερισπασμού ο κ. Μάρκου έχει ήδη καταθέσει μήνυση (5 Νοεμβρίου 2015) στον κ. Καλυβιώτη για μια σειρά παράνομες πράξεις όπως: «1. Η κατάτμηση έργου και η ανάθεση στον ίδιο εργολάβο. 2. Πρόσληψη πυροφυλάκων χωρίς σύμβαση. 3. Χωρίς σύμβασή ανάθεση  σε εργολάβους χωματουργικών εργασιών  για το καθαρισμό αγροτικών δρόμων. 4. Μη πληρωμή 4 ΑΜΕΑ που εργάζονται στο δήμο.  5. Καταστροφή του έργου ανάπλασης (ξυλόδρομος) Παραλίας της Αγίας Άννας. Ως μάρτυρες καλεί τους συμβούλους της πλειοψηφίας που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο κ.κ. Γιαννιό και Δανέλη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στεργίου μαζί με τον σύμβουλό του κ. Κατζούρα, όπως και τον κ. Παζάρα.

Έκπληξη Παζάρα

Ο κ. Παζάρας με δήλωσή του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει έκπληκτος για την παρουσία του ονόματός του στην μήνυση. Κάνει μια συνολική αναφορά στις τακτικές ανώνυμων καταγγελιών λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε «Ανακοίνωση – καταγγελία από δημότες της Αγίας Άννας, με υπογραφές που κανένας δεν γνωρίζει τίνος είναι, αφού δίπλα τους δεν υπάρχει ονοματεπώνυμο. – Ανακοίνωση-καταγγελία από σωματείο εργολάβων χωματουργικών εργασιών, δίχως σφραγίδα, τηλέφωνο και διεύθυνση. – Επιστολή δεκαεπτά Δημοτικών Συμβούλων δίχως τα ονοματεπώνυμά τους. Αυτή η ομάδα δεν θα υπήρχε εάν ο Δήμαρχος δεν είχε κάνει, αυτά που έκανε και συνεχίζει να κάνει. Βάζει και αυτός το χεράκι του. Έχει και αυτός τις ευθύνες του. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει» και καταλήγει «Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν είχα, δεν έχω, και δεν θα έχω, καμία σχέση με αυτού του είδους τις ενέργειες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Και οι τυφλοπόντικες

Σε όλο αυτό το συρφετό ανακοινώσεων προνομιακό ρόλο έχει λαθρόβιο μπλογκ, όπου – για μια ακόμη φορά – με κατευθυνόμενα και επαναλαμβανόμενα σχόλια, έχει επιδοθεί σε ανθρωποφαγία εκτοξεύοντας λάσπη και απειλές προς Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους του Δήμου, πιστεύοντας ότι έτσι υπερασπίζεται τον Δήμαρχο. (Είναι το ίδιο που τον κατηγορούσε ως άνθρωπο των επιχειρηματιών, ώσπου τα έκαναν πλακάκια και όλα τώρα μέλι γάλα).

Αντώνης Σκούρας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: