Home > Hot ! > Ανακοίνωση – κάλεσμα κοινής δράσης με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Ανακοίνωση – κάλεσμα κοινής δράσης με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

There are no slides in this slider.

zabel 1ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΑΒΕΛ (συμφερόντων ΖΟΥΡΑ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, παρουσία αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, έγινε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ». Στη συνέλευση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με δυνατότητα κλιμάκωσης σε 48ωρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου εξουσιοδοτήθηκε να ορίσει την ημερομηνία που θα γίνει η απεργία. Τα αιτήματα είναι να ακυρωθούν οι απολύσεις, να πληρωθούν οι 3,5 μισθοί, να βγουν οι κάμερες, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας, να επανέλθει το δρομολόγιο του λεωφορείου, να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).
Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν κοινοί αγώνες για αυτά τα κοινά προβλήματα. Ίδια ή παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία. Εδώ πρέπει να φανεί η ενότητα του κλάδου και όλης της εργατική τάξης. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία των εργοδοτών που εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουμε έτσι, με το επιχείρημα ότι θα κλείσει η επιχείρηση. Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειες μας είναι να αποφασίσουμε να αντισταθούμε ενάντια στους δυνάστες μας, τα μονοπώλια.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην πτηνοτροφία αλλά και στον κλάδο σε όλη την χώρα να ενισχύσουν το μέτωπο της οργάνωσης και του αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να δείξουν έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη με οποιοδήποτε τρόπο αποφασίσουν. Πρώτα και κύρια αν την ημέρα της κινητοποίησης ο «ΖΟΥΡΑΣ» στείλει την παραγωγή σε άλλη πτηνοτροφική επιχείρηση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν απόφαση και να αρνηθούν να την εκτελέσουν. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ», στις 20/12/2012, όταν τους ζήτησαν να βγάλουν παραγωγή για λογαριασμό των ΒΟΚΤΑΣ – ΜΑΖΑΡΑΚΙ – ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ Ε.Π.Ε. την ημέρα που οι εργαζόμενοι εκεί είχαν απεργία.
Η συνέλευση τμήματος πήρε ομόφωνη απόφαση ότι “ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ”.
Για αυτήν την κατάσταση μεγάλες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις μαζί με την τελευταία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί γνωρίζουν την κατάσταση. Όχι απλά δεν κάνουν τίποτα, αλλά ετοιμάζουν και νέα μέτρα για να τσακίσουν τις ζωές μας με νέους φόρους, μειώσεις, κατασχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: