Περισσoτερα"/>
Home > Η κουζίνα μας > Ατομικά Γαλακτομπούρεκα

Ατομικά Γαλακτομπούρεκα

Υλικά για την κρέμα:

2 λίτρα γάλα, 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 5 αυγά, 3 βανίλιες, 2 1/2 κούπες ζάχαρη (του Νεσκαφέ), 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, το χυμό μισού λεμονιού, 2 βανίλιες

…και περίπου 700-800 γρ φύλλο κρούστας, 250 γρ βούτυρο λιωμένο(ίσως και λίγο παραπάνω)

Τα παραπάνω υλικά είναι για το ορθογώνιο ταψί του φούρνου(30Χ40)

Καταρχήν ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζοντάς τα για 7 λεπτά από τη στιγμή πού θα πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο από το γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα μαζί με το σιμιγδάλι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Στήν αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί χαμηλώνουμε σε μέτρια. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και τις δύο κουταλιές βούτυρο. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και απλώνουμε ένα μέρος από αυτά(5-6 φύλλα)μπροστά μας στην επιφάνεια εργασίας. Κόβουμε τα φύλλα κάθετα σε τρεις λωρίδες. Τα υπόλοιπα φύλλα τα σκεπάζουμε πάντα με πετσέτα για να μην ξεραθούν. Με πινέλο αλείφουμε την λωρίδα του φύλλου με βούτυρο και έπειτα τη διπλώνουμε στη μέση.Πάλι αλείφουμε με βούτυρο. Στο κάτω μέρος του διπλωμένου φύλλου βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά σούπας κρέμα. Διπλώνουμε τις δύο άκρες δεξιά και αριστερά και έπειτα τυλίγουμε σε ρολάκι. Το τοποθετούμε στο ταψί, το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με βούτυρο.Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γεμίσει το ταψί.Σκεπάζουμε πάντα τα ρολάκια στο ταψί για να μην ξεραθούν μέχρι να τελειώσουμε.

Ψήνουμε τα γαλακτομπούρεκα σε προθερμασμένο φούρνο:

15 λεπτά στους 190 βαθμούς( αντίσταση), μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν.

Περιχύνουμε τα γαλακτομπούρεκα μόλις βγουν από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: