Home > Αθλητικά > Ζήσε Αθλητικά-Πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στις 21 Φεβρουαρίου 2020

Ζήσε Αθλητικά-Πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στις 21 Φεβρουαρίου 2020


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Πανηγυρική συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και τις πρώτες δράσεις

-Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, μέλη του καινοτόμου προγράμματος, επικροτούν και εκφράζουν την πίστη τους για την αθλητική παιδεία που πρέπει να καλλιεργηθεί στη χώρα μας

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για την εφαρμογή του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ζήσε Αθλητικά» είναι ένα καινοτόμο τριετές πρόγραμμα, που φέρνει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού με την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και μόλις προχτές Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι στόχοι, οι σκοποί και η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του, με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων του αθλητισμού (Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες), μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς (Ολυμπιακή Επιτροπή, Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΣΚΑΝ, εκπρόσωποι συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων κ.ά.), με τη στήριξη των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ.

Κατά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής θα γίνει καταγραφή του Επιχειρησιακού Προγράμματος με κατάρτιση πανελλαδικού πλάνου και θα αποφασιστούν οι πρώτες άμεσες δράσεις για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερη έμφαση στις επί μέρους θεματικές ενότητες:

Εκφοβισμός

Συμπεριφορές στον αθλητισμό

Ισορροπημένη Διατροφή

Εθελοντισμός

Εξάσκηση Δεξιοτήτων.

Ο Πρόεδρος της (αμισθί) Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) δήλωσε σχετικά:

«Ο στόχος αυτής της Επιτροπής, αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας, είναι να φέρουμε τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Να γνωρίσουν αθλητές – πρότυπα και να διδαχθούν εμπειρίες ζωής και δεξιότητες. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με όλους αυτούς τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς και τους συναθλητές μου, που ο καθένας τους κάνει αξιόλογο έργο αλλά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού που επέλεξε να είμαι επικεφαλής όλου αυτού του προγράμματος. Είναι μεγάλη τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη».

Ο Ολυμπιονίκης του μπάσκετ και συντονιστής στην Εκτελεστική Επιτροπή, Δημήτρης Παπανικολάου, επισήμανε:

«Πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα του Υφυπουργού Αθλητισμού ώστε να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως των παιδιών. Έχουν ανάγκη να συναναστραφούν με αθλητές – πρότυπα. Ήδη σηκώνουμε τα μανίκια και ανυπομονώ να σχεδιάσουμε τις πρώτες δράσεις».

Η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ και συντονίστρια στην Εκτελεστική Επιτροπή, Εβίνα Μάλτση, τόνισε:

«Είναι μια εξαιρετική κίνηση αυτό το πρόγραμμα που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τόσοι πολλοί αθλητικοί φορείς και τόσοι σπουδαίοι αθλητές. Μέσα από τις δράσεις που στοχεύουμε να υλοποιήσουμε, ευελπιστούμε ότι θα μεταλαμπαδεύσουμε στην κοινωνία μας τις Αξίες του Αθλητισμού. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά τη χαρά να γνωρίσουν από τόσο κοντά τη σημασία του Αθλητισμού».

Ο Παραολυμπιονίκης στίβου και μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή, Μανώλης Στεφανουδάκης, υπογράμμισε: «Ένα μεγάλο μπράβο στον Υφυπουργό Αθλητισμού διότι τέτοια προγράμματα και δράσεις από ανθρώπους που ασχολούνται τόσο ενεργά με τον αθλητισμό, λείπουν από την κοινωνία μας. Και τα έχει ανάγκη. Τα έχουν ανάγκη οι νέοι. Να τους ξεκολλήσουμε από πράγματα και καταστάσεις που δεν τους κάνουν καλό, να τους φέρουμε πιο κοντά στον αθλητισμό».

Η Ολυμπιονίκης του πόλο, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιακών και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη, προσέθεσε: «Για πρώτη φορά και τόσο συντονισμένα, με τη συμμετοχή των πρωταγωνιστών στον Αθλητισμό και των θεσμικών φορέων, επιχειρείται ένας τέτοιος στρατηγικός σχεδιασμός δημιουργίας αθλητικής παιδείας. Να πλησιάσουμε συντονισμένα τη νέα γενιά, να της λύσουμε απορίες, να της δείξουμε τις Αξίες του Αθλητισμού. Να φτιάξουμε καλύτερους –επόμενους- αθλητές, φιλάθλους, μια καλύτερη κοινωνία. Χαίρομαι που ο Υφυπουργός Αθλητισμού το πραγματοποιεί. Το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» θα αποτελέσει παρακαταθήκη».

O Παραολυμπιονίκης Μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, επισήμανε:

«Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του πολιτισμού μας. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε, να εργαζόμαστε όλοι, για τη διάδοσή του και να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν. Είμαι χαρούμενος για την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού και της ΓΓΑ και θα προσπαθήσω να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο για την υλοποίηση των σκοπών της Επιτροπής».

Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, υπογράμμισε:

«Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε στη νέα γενιά και όχι μόνο τις γνώσεις μας μέσα από τον Αθλητισμό. Να καταφέρουμε όλοι μαζί, με φρέσκιες ιδέες, να βοηθήσουμε και εκείνους που μπορούν αργότερα να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και όσους θα ασχοληθούν με τον ερασιτεχνικό ή/και τον μαζικό αθλητισμό. Να συνδράμουμε στη σωστή ενημέρωση, ειδικά των παιδιών. Να βάλουμε τα θεμέλια της ευγενούς άμιλλας».

Τέλος, ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Δημοσθένης Ταμπάκος, σημείωσε:

«Δίνεται η προοπτική και η δυνατότητα ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού δημιουργίας καινοτόμων και αποτελεσματικών προγραμμάτων αγωγής υγείας. Σκοπός η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών και των μαθητριών».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: