Home > Αθλητικά > Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματίων μετά από πρόταση του Αντιδήμαρχου Ιωάννη Καντζούρα

Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματίων μετά από πρόταση του Αντιδήμαρχου Ιωάννη Καντζούρα


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος στη δημοτική κοινότητα Μαντουδίου, στις 18 Φεβρουαρίου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Στεργίου Γεώργιος. Ο Αντιδήμαρχος κ. Καντζούρας Ιωάννης εισηγούμενος το θέμα είπε:

«Κύριοι Σύμβουλοι, αγαπητοί δημότες και δημότισσες, όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την κρίση που διέρχεται η χώρα μας σε όλους τους τομείς, οικονομική, πολιτιστική, αθλητική κλπ. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον ενιαίο Δήμο τα αθλητικά σωματεία να διατηρούν τις υποδομές τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και να εντάσσουν συνεχώς νέους στα τμήματα τους. Κάθε σωματείο έχει τουλάχιστον πενήντα – 50 – αθλητές και αν αναλογιστούμε τους παράγοντες και τους φιλάθλους τότε μιλάμε για έναν αριθμό της τάξεως των 3.000 ατόμων που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο Δήμος από την πλευρά του συντηρεί τα γήπεδα δαπανώντας ετησίως ένα αξιοσέβαστο ποσό. Επειδή όμως τα σωματεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, μαζί με το Δήμαρχο, που έχει κάνει παράγοντας σε αθλητικό σωματείο, επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο ώστε να επιχορηγήσουμε τα σωματεία με ποσό ίσο με τα έξοδα διαιτησίας για όλο το 2013. Η εισήγηση αυτή εγκρίθηκε ήδη από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και για την σύνταξη της λήφθηκαν υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις και οι κατηγορίες των ομάδων. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος συμβάλλει ώστε κάθε Κυριακή να μην γίνεται έρανος για την πληρωμή των δαπανών αυτών και απερίσπαστοι οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα γήπεδα.

– Τα ποσά που προτείνουμε για τα ποδοσφαιρικά σωματεία είναι:

ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ

2.400

ΣΥΝΟΛΟ

9.600,00

Α.Ο. ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

2.400

Α.Σ. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

2.400

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ

2.400

Α.Ε. ΚΗΡΙΝΘΟΥ

2.300

ΣΥΝΟΛΟ

4.600,00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

2.300

ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ

2.200

ΣΥΝΟΛΟ

4.400,00

Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

2.200

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΠΑΘΑΡΙΟΥ

1.200

ΣΥΝΟΛΟ

4.250,00

ΜΥΡΜΙΔΩΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

1.450

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ

1.600

– Για τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης επειδή διοργανώνει αρκετά πρωταθλήματα:

Ν.Ο. ΛΙΜΝΗΣ

2.500

2.500,00

– Και για την λέσχη μηχανοκίνητου Αθλητισμού

ΑΛΑΜ ( ΛΕΣΧΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ )

1.000

1.000,00

 

Όπως βλέπετε είναι μία επαναστατική πρωτότυπη πρόταση που δεν υπάρχει τόσο σε επίπεδο νομού και πανελληνίως και πάντα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, για αυτό ζητώ όπως την ψηφίσετε».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του κ. Αντιδημάρχου ομόφωνα αποφάσισε την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του Δήμου για το έτος 2013, με τα προαναφερόμενα ποσά για τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Η δαπάνη θα επιβαρύνει τον Κ.Α. του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2013.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: