Home > Αθλητικά > Διαμαρτυρία – Καταγγελία Σ.Κ. Σύλλα Αιδηψού

Διαμαρτυρία – Καταγγελία Σ.Κ. Σύλλα Αιδηψού


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Την Κυριακή 14/10/2012 στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αιδηψού διεξήχθησαν 3 (τρεις) συνεχόμενοι (;) αγώνες μπάσκετ.  Ώρα 14.00  (Αντρικό)  Σ.Κ. ΣΥΛΛΑΣ – ΜΑΚΑΡΟΣ 60-50, ώρα 16.00 (κορασίδων) Σ.Κ. ΣΥΛΛΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ 48-15 και ώρα 18.00 (εφηβικό) Σ.Κ. ΣΥΛΛΑΣ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 61-65.

Και στους 3 (τρεις) αγώνες διαιτητές ήταν οι Τσάλας – Μαμασούκα από τη Χαλκίδα.

Στον τρίτο αγώνα οι αποφάσεις των εν λόγω διαιτητών ήταν κάτι παραπάνω από αλλοπρόσαλλες και προς τις δύο ομάδες, αλλά  ιδιαίτερα προς την ομάδα του ΣΥΛΛΑ. Δεν θα μπούμε στην  περιγραφή φάσεων και στιγμιότυπων γιατί θα χρειαστούν αρκετές σελίδες. Εξάλλου οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο γήπεδο αρκούν.

Δυστυχώς κατάφεραν έναν από τους καλύτερους –κατά γενική ομολογία- αγώνες  του εφηβικού πρωταθλήματος και όχι μόνο, που είχε δύναμη, τεχνική, διακυμάνσεις στο σκορ, υπέροχες φάσεις , ατομικές και ομαδικές προσπάθειες που θα ζήλευαν πολλοί , να τον τινάξουν στον αέρα μαζί με τα νεύρα των αθλητών, των παραγόντων και των εκατοντάδων φιλάθλων. Και επαναλαμβάνουμε: Του εφηβικού πρωταθλήματος όπου όλοι ξέρουμε το πάθος, το ήθος και την αγωνιστική ποιότητα ατών των αθλητών.

Ελπίζουμε όλα αυτά να οφείλονταν –μόνο- στην ανθρώπινη κούραση λόγω της δύσκολης  μετακίνησής τους  από τη Χαλκίδα (είμαστε μακριά εδώ στη Β. Εύβοια, το ξέρουμε…)  και τη διαιτησία των τριών συνεχόμενων αγώνων,  γιατί η κούραση και η νευρικότητά τους ήταν εμφανής στον τρίτο αγώνα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν «να παίζουν» με τα νεύρα των αθλητών μας, να σφυρίζουν αλλοπρόσαλλα και να  ξεσηκώνουν με τις αποφάσεις τους, τους φιλάθλους.

Αν κύριε Τσάλα και κυρία Μαμασούκα δεν μπορούσατε να διαιτητεύσετε και τον τρίτο στη σειρά αγώνα λόγω κούρασης, έπρεπε να είχατε ζητήσει να έρθουν κι άλλοι διαιτητές και όχι να έχετε αυτήν την «κουρασμένη» και προκλητική εμφάνιση μέσα στο γήπεδο! Ο αγώνας πρέπει να κρίνεται από τις αγωνιζόμενες ομάδες και όχι από τις δικές σας άστοχες ενέργειες.

Δεν όρισε ο ΣΥΛΛΑΣ και τα  τρία παιχνίδια συνεχόμενα, αλλά η ΕΣΚΑΣΕ.

Τέλος το να παίρνετε το δελτίο ενός 18χρονου παίχτη,  που του έχετε ήδη  σπάσει τα νεύρα από τον πρώτο αγώνα που έπαιζε, δεν είναι ούτε τιμή, ούτε τιμωρία, αλλά φτηνή δικαιολογία της ανύπαρκτης διαιτησίας σας, όπως επίσης και τα ειρωνικά σας σχόλια προς τη διοίκηση του Σύλλα που σας εξέφρασε τις απόψεις της («δεν ξέρετε τι σας γίνεται, είστε βαθιά νυχτωμένοι» κλπ). Οι πρωταγωνιστές των αγώνων πρέπει να είναι οι παίχτες και όχι οι διαιτητές!

Για όλα τα παραπάνω ο Σ.Κ.ΣΥΛΛΑΣ Αιδηψού καταγγέλλει τη διαιτησία των Τσάλα – Μαμασούκα στον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, απέναντι στον Ιωνικό Λαμίας που έγινε στην Αιδηψό.

Είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να κάνουμε δημόσια  καταγγελία διαιτησίας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε για την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους παίχτες μας, στους προπονητές μας και κυρίως στους φιλάθλους που πλαισιώνουν τα 6 αγωνιστικά τμήματα της ομάδας μας και που είναι οι μόνοι που συμβάλλουν στην λειτουργία της.

Και τέλος κάτι τελευταίο προς όλους τους διαιτητές.   Ας   είναι    όλοι   τους   πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους και πιο κοντά στους παίχτες και στο παιχνίδι, γιατί ο ήδη φορτισμένος από τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα φίλαθλος , απλός κόσμος δεν έχει την υπομονή, την αυτοσυγκράτηση  και την ψυχραιμία που είχε άλλες φορές. Ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Για το ΔΣ του Σ.Κ.ΣΥΛΛΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

 

Ο Πρόεδρος:  Γιάννης Πέτρου

Ο Γραμματέας : Γιάννης Μαυροζούμης

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: