Home > Αθλητικά > ΓΗΠΕΔΟΥ…ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΓΗΠΕΔΟΥ…ΟΔΥΣΣΕΙΑ


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Το παραπάνω λογοπαίγνιο θα μπορούσε να περιγράψει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Στάδιο Ιστιαίας. Μια κατάσταση που για εκείνους που αγαπάνε πραγματικά το ποδόσφαιρο αυτού του τόπου, προκαλεί θλίψη και θυμό παράλληλα. Εστίες χόρτων-θάμνων εν είδη Αττικού Πάρκου, είναι εκείνες που σε καλωσορίζουν, ως πρώτη εικόνα όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Τέρματα που μένουν εκεί, θαρρείς για να θυμίζουν σε παλιούς και νέους μύστες της στρογγυλής θεάς, ότι κάτι σαν…γήπεδο υπάρχει εδώ. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι τα χόρτα τα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν καθαριστεί όπως και εκείνα που υπήρχαν πίσω από τις δύο εστίες. Είναι οι λακκούβες-παγίδες  που έχουν δημιουργηθεί έτοιμες να υποδεχτούν έναν τραυματισμό. Είναι τόσο κακή η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που όταν τον πατάς, απορείς πως ο ποδοσφαιριστής θα βάλει τα πόδια του στη «φωτιά» φοβούμενος το κακό. Οι πρόσφατες φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές για ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρεί ποδοσφαιριστές και ομάδες.

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι σκέφτονται την αποχώρηση τους, όντας προβληματισμένοι με αυτό το κατεξοχήν «ελληνικό» σκηνικό που λαμβάνει χώρα. Ποια η ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής αρχής; Η πολυθρυλούμενη Επιτροπή Σταδίου τελικά υφίσταται; Ερωτήματα θα πει κανείς για δυνατούς λύτες…Σίγουρα όμως αυτοί που καλούνται να απαντήσουν δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Διότι ξέχωρα από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την επιθυμία για ποδόσφαιρο εκείνο που υπερτερεί όλων είναι η υγεία. Τι πρωτότυπο θα αναφωνήσει κάποιος.. Όχι όμως για εκείνους που χρόνια τώρα κλείνουν τα μάτια σε ένα φλέγον θέμα που έχει ανακύψει. Ενός γηπέδου με παντελή έλλειψη συντήρησης και χρησιμοποίησης λιπασμάτων για την διατήρηση της καλής κατάστασης του χόρτου. Κάκιστα κατασκευασμένο και με τα ποτιστήρια του γηπέδου να αποτελούν την τραγική ειρωνεία της υπόθεσης. «Εδώ οι λακκούβες μας…καλημερίζουν στο δρόμο κάθε πρωί που πάμε στις δουλειές μας, το γήπεδο θα κοιτάξουν;», αποκρίθηκε μια ψυχή..

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου λοιπόν και με αφορμή το θέμα του Εθνικού Σταδίου Ιστιαίας, υπήρξε συνάντηση του Αντιδημάρχου Σπύρου Ζάχαρη με τους Λευτέρη Κατσαντώνη και Γιάννη Βογιατζή. Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Ιστιαίας και ο προπονητής της Ακαδημίας Ιστιαίας αντίστοιχα συζήτησαν με τον Αντιδήμαρχο για την εν γένει κατάσταση. «Καταρχάς πρέπει να πω ότι το γήπεδο κακώς έγινε με χόρτο. Θεωρώ ότι καλύτερη λύση ήταν η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα. Από ΄κει και πέρα έγινε μια συνάντηση με τους αρμόδιους των ομάδων και πλέον οι διεργασίες για την βελτίωση του γηπέδου έχουν δρομολογηθεί», δηλώνει στον «Παλμό» ο Σπύρος Ζάχαρης. «Να αφαιρεθεί και να μπει καινούριος χλοοτάπητας δεν γίνεται διότι δεν υπάρχουν χρήματα. Καλέσαμε τον υπεύθυνο συντήρησης του Ολυμπιακού Σταδίου να δει από κοντά το γήπεδο. Μας είπε ότι έχει γίνει κακοτεχνία στη κατασκευή και τα ποτιστήρια του γηπέδου δεν είναι σε καλή θέση. Αποφασίσαμε την χρησιμοποίηση γκρέιτερ για τον καθαρισμό των χόρτων.  Θα κοιτάξουμε και το θέμα του βοηθητικού γηπέδου με την αξιοποίηση του χώρου που υπάρχει δίπλα στο γήπεδο της Ιστιαίας». Σε ερώτηση μας για τα μπαλώματα που υπάρχουν μας είπε ότι «αυτά μπορούν να αντικατασταθούν. Πιστεύουμε μέχρι το τέλος του μηνός που οι ομάδες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, το γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες τους».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: