Home > Hot ! > Καταγγελτική επιστολή: Επίδειξη εξουσίας από όργανα της τάξης 

Καταγγελτική επιστολή: Επίδειξη εξουσίας από όργανα της τάξης 


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Λάβαμε την καταγγελτική επιστολή από την κ. Ζωή Βάγια και την δημοσιεύουμε με την προσδοκία να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.


Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου μια μικρή ομάδα 6 νεαρών φοιτητών βρίσκεται στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κοντά στο χωριό της Αιδηψού .Η ώρα είναι 6:05 μ.μ. (5 λεπτά μετά την έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω κορονοΐού) και οι νεαροί έχουν ήδη επιβιβασθεί στα οχήματά τους για να αποχωρήσουν. Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνονται πως ανεβαίνει προς την περιοχή ένα όχημα τύπου SUV με τα χαρακτηριστικά της Ο.Π.Κ.Ε. Οι νεαροί εγκαταλείπουν τα οχήματα (3 δίκυκλα και ένα αυτοκίνητο) και δρώντας επιπόλαια «ίσως», σκεπτόμενοι το προβλεπόμενο πρόστιμο, τρέχουν να κρυφτούν στους θάμνους.
Φτάνει το όχημα της αστυνομίας και τα όργανα της τάξης κατεβαίνουν και φωνάζουν στους «φυγάδες» να εμφανιστούν. Αφού δεν εμφανίζεται κανείς και χωρίς καν να ερευνήσουν την γύρω περιοχή οι αστυνομικοί χρησιμοποιώντας κάποιο αιχμηρό αντικείμενο προέβησαν στην παράλογη πράξη να αφαιρέσουν τον αέρα από τα ελαστικά των οχημάτων. Αφού λοιπόν εφάρμοσαν κατά τη δική τους εκδοχή το γράμμα του νόμου και τιμώρησαν αυτοβούλως τους αντιρρησίες, επιβιβάστηκαν στο όχημα και εγκατέλειψαν την περιοχή ΜΗΝ γνωρίζοντας αν αυτοί τους οποίους άφησαν πίσω είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας ή ΑΜΕΑ και ενώ είχε ήδη αρχίσει να πέφτει η νύχτα. Να σημειωθεί πως από το αυτοκίνητο έσκασαν δύο από τα τέσσερα ελαστικά
γνωρίζοντας πως κάθε όχημα διαθέτει μόνο μία ρεζέρβα και από τα δίκυκλα κατέστρεψαν τα ελαστικά ολοσχερώς.
Χωρίς να θέλω να σας υποδείξω τη δουλειά σας κύριοι όργανα της τάξεως θα μπορούσατε
να τους καταδιώξετε, να πάρετε τους αριθμούς των πινακίδων ή ακόμη και να τους περιμένετε στο επόμενο σταυροδρόμι…..ένας δρόμος οδηγεί στην Αιδηψό!!!

Όμως όχι!
Μυριστήκατε το φόβο και είπατε να δείξετε ποιος είναι το αφεντικό εδώ πέρα χρησιμοποιώντας μεθόδους που παραπέμπουν στις σκοτεινές εποχές της Χούντας των συνταγματαρχών. Πράξατε ως μικρόνοοι ένστολοι δίνοντας μια άλλη διάσταση στον όρο «καταστολή του εγκλήματος», ταλαιπωρώντας τους ψάρακλες μόνο και μόνο για να δείξετε ανωτερότητα ηδονιζόμενοι ηδονή ψυχιατρικής φύσεως!

Εάν λειτουργούσε έτσι το σύστημα καταστολής τότε τα σωφρονιστικά ιδρύματα θα έπρεπε να είναι άδεια και ο
εκάστοτε κατηγορούμενος να τιμωρείται στον τόπο του εγκλήματος χωρίς το δικαίωμα απολογίας ή υπεράσπισης.
Είναι αυτονόητο όμως πως κάθε πολίτης, ακόμη και αν έχει υποπέσει σε παράβαση, δικαιούται υποδειγματικής συμπεριφοράς. Η εξουσία της αστυνομίας υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες και όχι για να τους ταλαιπωρεί, κατά βούληση κάθε οργάνου. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επτά φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φαινόμενα
αστυνομικής αυθαιρεσίας. Χρήση και ΟΧΙ κατάχρηση εξουσίας λοιπόν.
Η υπόθεση έχει λάβει ήδη την οδό της δικαιοσύνης γιατί εμείς πιστεύουμε πως υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος και δεν χρειάζεται να χειροδικήσουμε.

Αυτό είναι προνόμιο άλλων.

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: