Home > Αστυνομικά- Καιρός > Αστυνομικά

There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ένοπλη  ληστεία  στο LIDL της  Ιστιαίας

Ληστές για 20.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι υποδυόμενοι τους πελάτες με μια καθημερινή αμφίεση, η οποία και δεν μπορούσε να εγείρει υποψίες το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, από κατάστημα, το γνωστό σούπερ μάρκετ  LIDL στην Ιστιαία.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, την 15:15 ώρα, οι δράστες εισήλθαν στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο του γραφείου του Διευθυντή, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν δύο υπάλληλοι και με την απειλή όπλου (πιστόλι) που έφερε ο ένας εκ των δύο, τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) περίπου ευρώ, από το χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια εξήλθαν, απειλώντας τους, ότι υπάρχει και τρίτο άτομο που τους περιμένει και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, προς εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων,  σε πιθανούς δρόμους διαφυγής σε συνεργασία και με τις Λιμενικές Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

 

 

 

 

Ακέφαλη χελώνα

Λάβαμε και δημοσιεύσαμε από το  Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας – Λιμενικό σώμα

Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας ( Καρέτα – Καρέτα)

Σας γνωρίζουμε ότι  15/08/2011 και ώρα 09:55 στην περιοχή του Club Med Αγίου Γεωργίου Λιχάδος Ευβοίας βρέθηκε εκβρασμένη στην ακτή νεκρή θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα με χαρακτηριστικά:

Μήκος ευθύ 68 εκ., Πλάτος ευθύ 40 εκ., Μήκος καμπύλο 75 εκ, Πλάτος καμπύλο 45 εκ. Η χελώνα δεν έφερε σήμανση και διαπιστώθηκε και διαπιστώθηκε να    φέρει τραύμα στο σώμα της (έλλειψη κεφαλής)

Ο Α/Φ επικεφαλής Λ.Σ. Στεργίου Θρασύβουλος

Φωτιά στα Ελληνικά

 

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου και ώρα 2 το βράδυ, στην περιοχή των Ελληνικών αναπτύχθηκε φωτιά σε δασική περιοχή, που απέχει 500 μ. από την άσφαλτο, κοντά στην μάντρα Φεργαδή. Κάηκαν 100 τ.μ. αλλά χάρη στην έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά κατασβέστηκε. Άγνωστα είναι προς το παρόν  τα αίτια της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας έπεσε, στην περιοχή των Ελληνικών λόγω της συμπαγούς δασικής έκτασης με πεύκα, τα οποία μάλιστα ρητινεύονται, όπως μας δήλωσε ο αναπληρωτής Διοικητής Πυραγός Μαραγιάννης Κωνσταντίνος.

Σοβαρό τροχαίο

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής στις 5.30, σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη χιλιομετρική θέση 62, της επαρχιακής οδού Χαλκίδας –Αιδηψού. Δύο άτομα επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία και  εκτράπη της πορείας της και  προσέκρουσε σε δέντρο. Ο οδηγός από την Κήρινθο γεννηθείς το 1986, τραυματίσθηκε σοβαρά. Ο συνοδηγός γεννηθείς το 1976, τραυματίσθηκε ελαφρότερα.

Φωτιά στη Σκεπαστή

Δασική πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στην Κοινότητα του Δήμου –Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Η φωτιά ξεκίνησε στις 13.20 το μεσημέρι, της προηγούμενης Κυριακής 21 Αυγούστου, όπου στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, λόγου του μεγάλου δάσους που υπάρχει στην περιοχή. Έλαβαν μέρος 17 πυροσβεστικά οχήματα από       Μαντούδι, Ιστιαία και Λίμνη, με 37 άτομα, το εθελοντικό όχημα Προκοπίου, το Πυροσβεστικό όχημα καθώς και η υδροφόρα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Στη κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος δύο ελικόπτερα, το Δασαρχείο Λίμνης με επικεφαλή το Δασολόγο Σπύρο Ζίγγερη. Το συμβάν συντόνισε ο Κλαδάρχης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπαδογιαννάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πυραγός Μαραγιάννης Κωνσταντίνος, ο Προϊστάμενος του κλιμακίου Μαντουδίου Πυραγός, Ψαρρός Κωνσταντίνος και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του κλιμακίου Λίμνης Υποπυραγός Δημήτρης Δημουλάκης. Αξίζει να σημειωθεί, η άμεση παρουσία  και άψογη συνεργασία του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού και των Αντιδημάρχων Γιάννη Στεργίου, Γιάννη Κανζτούρα και Γιάννη Στάμου. Η φωτιά ήδη από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκονταν υπό μερικό έλεγχο. Χτες Δευτέρα 22 Αυγούστου, η φωτιά ετέθη υπό πλήρη έλεγχο, παρά ταύτα στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συγκεκριμένα 7 οχήματα και 14 άνδρες.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Από την 20:00 ώρα της Πέμπτης 18 Αυγούστου έως την 02:00 ώρα της 19  Αυγούστου,  πραγματοποιήθηκαν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, αστυνομικές επιχειρήσεις-εξορμήσεις.

Οι εξορμήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιούνται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού. Επιπλέον, είναι στοχευμένες για την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Για τις επιχειρήσεις αυτές διατέθηκαν συνολικά  (94) αστυνομικοί, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθησαν :

•           (986) άτομα

•           (763) οχήματα

•           (286) καταστήματα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις:

Βεβαιώθηκαν συνολικά (376) παραβάσεις εκ των οποίων:

•           (169) για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού

•           (178) για Κ.Ο.Κ.

•           (13) περί αλλοδαπών

•           (4) για όπλα

•           (12) για λοιπές παραβάσεις

Προσαγωγές

Προσήχθησαν συνολικά (52) άτομα.

Συλλήψεις

Συνελήφθησαν συνολικά (32) άτομα, εκ των οποίων:

•           (4) για νομοθεσία περί όπλων

•           (13)  για παραβάσεις του νόμου ¨περί Αλλοδαπών¨

•           (1) για πολεοδομικές παραβάσεις

•           (2) για Πνευματική Ιδιοκτησία

•           (9) για παίγνια

•           (3) για καταδικαστικές αποφάσεις

Κατασχέσεις

Κατασχέθηκαν:

•           (2) πτυσσόμενα μαχαίρια

•           (1) μεταλλικό γκλοπ

•           515 ευρώ από παίγνια

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που θα επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: