Home > Αστυνομικά- Καιρός > ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Όταν κατέβηκα στην Πλατεία Συντάγματος, το θέαμα που αντίκρισα ήταν απειλητικό, συγκινητικό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα! Ελληνικές σημαίες, πανό, σφυρίχτρες και συνθήματα κατέκλυζαν την πλατεία! Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή για να διαμαρτυρηθούν για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Ανάμεσα σε αυτούς, έδωσαν το παρόν και άτομα από την δική μας μικρή κοινωνία!

Οι νέοι της Ιστιαίας, που βρίσκονται στην πρωτεύουσα για τις σπουδές τους, βρίσκονται σχεδόν κάθε απόγευμα στο ίδιο σημείο της πλατείας με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την τόπο που ζουν και μεγαλώνουν! Σε κοινές συζητήσεις υπάρχει μόνο μια ερώτηση! «Εμείς όταν βγούμε στην αγορά εργασίας τι θα αντιμετωπίσουμε;» Ένα ερώτημα που πραγματικά αφορά ένα μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων.

Η απάντηση είναι η εξής: Η δική μας γενιά, δυστυχώς θα αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα από τις προηγούμενες. Θα πληρώσουμε τα λάθη των μεγαλύτερων που ακόμη και τώρα, οι περισσότεροι είναι στενόμυαλοι απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που επιλέγει να έχει για πολιτικούς αρχηγούς τα παιδιά των προηγούμενων πολιτικών αρχηγών. Και μόνον επειδή έχουν το όνομα και οι πρόγονοι τους μπόρεσαν να υπηρετήσουν την πατρίδα όσο καλύτερα μπορούσαν, θεωρούν ότι το όνομα είναι αυτό που θα σώσει την χώρα!

«Εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί είμαι από την Κρήτη», «εγώ ΝΔ γιατί είμαι Αθηναίος» και επίσης «οι βουλευτές με έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική μου καριέρα», «εγώ ΚΚΕ γιατί δεν έχω τίποτα και δεν θέλω να έχουν ούτε οι υπόλοιποι», «εγώ ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχω τι άλλο να ψηφίσω!» και ναι έτσι σκέπτονται οι περισσότεροι…

Δυστυχώς για τους νέους υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη η οποία ακόμη δεν έχει ακουστεί, ούτε την έχουν υποστηρίξει οι μεγαλύτεροι! Τα χρώματα της Βουλής είναι περιττά και το μόνο που χρειάζεται είναι συνεννόηση και όχι ανταγωνισμός. Να κοπιάσουν όλοι για το καλό του λαού και όχι να θέλουν να μπουν στους 300 Βουλευτές μόνο και μόνο για να μην δουλέψουν ποτέ ξανά στη ζωή τους. Να αγωνίζονται για την πατρίδα κι όχι να παίρνουν μίζες και λεφτά του κράτους, τα οποία οι γονείς μας δούλεψαν σκληρά για να τα αποκτήσουν και δεν τα απέκτησαν ποτέ!

Δεν θέλουμε να ακούμε από τον Πάγκαλο ότι «μαζί τα φάγαμε» γιατί όλοι ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κοπιάζει καθημερινά για να βγάλει τα προς το ζειν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα αξιοπρεπώς.

Δεν θέλουμε ένα αβέβαιο μέλλον σε μια χώρα η οποία θα μπορούσε να έχει πολλές δυνατότητες και τις έχει καταστρέψει όλες, με τις επιλογές τους.

Οι νέοι όχι μόνο έχουν άποψη, αλλά είναι συνειδητοποιημένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η Ελλάδα κάποτε ήταν η χώρα του φωτός, των αρχαίων που ήξεραν να μιλάνε και να εκφράζονται, μέσα σε μια πραγματική Δημοκρατία. Στόχο είχαν το κοινό καλό. Δεν αποκόμιζαν προσωπικά οφέλη.

Μετά από αιώνες, ακόμη εμείς αναφερόμαστε στους αρχαίους προγόνους μας, που ακόμη και σήμερα μας κάνουν περήφανους.

Άραγε θα μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε σήμερα τη σωστή κίνηση; Η δύναμη σίγουρα βρίσκεται στα χέρια του λαού, απλά δεν μάθαμε να τη χειριζόμαστε σωστά και να διεκδικούμε ότι μας αξίζει.

Άραγε θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα; Οι νέοι της χώρας αυτής βρίσκονται μπροστά για να δείξουν ότι το μέλλον που τους περιμένει δεν θέλουν αν είναι μαύρο, αλλά φωτεινό, γεμάτο με ελπίδα, χαμόγελο και αισιοδοξία.

Άραγε θα καταφέρουμε να δείξουμε την δύναμη που έχουν όλοι οι πολίτες μαζί; Οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα είναι το πρώτο βήμα…Η επανάσταση θα αρχίσει;

Ελβίρα Βολανάκη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: