Home > Hot ! > Η τραγική εξέλιξη της φωτιάς

Η τραγική εξέλιξη της φωτιάς


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Με τη νύχτα να πέφτει και τα εναέρια μέσα να μην μπορούν να βοηθήσουν η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Ο δασικός συνεταιρισμός σήμερα έκοψε πολλά δέντρα προκειμένου να διαπλατυνθούν οι ζώνες πυροπροστασίας, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ  δύσκολη, γιατί οι φλόγες  έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο, στην άκρη της Λίμνης, ενώ το ξενοδοχείο Κάμινος έχει υποστεί ζημιές περιφερειακά.Η ανεξέλεγκτη πορεία της αλλάζει διαρκώς την εικόνα της Λίμνης. Από το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Λιμνη

Λιμνη (1)

 

Ο στροβιλισμός της φωτιάς και η αλλαγή μετώπων γίνεται γιατί ο αέρας αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση. Η τελευταία φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν λίγη ώρα. Όλοι ευχόμαστε η καταστροφή να σταματήσει εδώ και μακάρι να βγουν αληθινές οι προβλέψεις για μείωση της έντασης των ανέμων που θα βοηθήσει το έργο της πυρόσβεσης.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει κι η οικονομική καταστροφή των ρητινοπαραγωγών, που όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έκαψε πευκοδάσος από το οποίο συλλέγεται ρετσίνι. «Αυτός ο κόσμος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα όσον αφορά τη συγκομιδή της ρητίνης από δω και πέρα και για μερικά χρόνια» δήλωσε ο υπουργός.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το δούμε την επόμενη μέρα, γιατί η ρητίνη έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ένα προϊόν, το οποίο επιδοτείται, ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως η ρητίνη δεν είναι ασφαλισμένη στον ΕΛΓΑ ως προϊόν αγροτικό. Θα δούμε όμως πώς μέσα από διαδικασίες, θα μπορέσουμε να καλύψουμε την απώλεια του εισοδήματος, που θα υπάρξει στους συγκεκριμένους ανθρώπους»

Λιμνη (2)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



1 Response

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΦΩΤΙΑ. ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ.
    ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΙΔΗΨΟ, ΙΣΤΙΑΙΑ,ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ,ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΠΡΟΚΟΠΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΣΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: