Home > Hot ! > Προσοχή στις αγγελίες – Κρούσματα εξαπάτησης και στην Εύβοια

Προσοχή στις αγγελίες – Κρούσματα εξαπάτησης και στην Εύβοια


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


astinomia apatiΠόσο επικίνδυνο είναι να «σερφάρετε» στο διαδίκτυο και να μην γνωρίζετε την αξιοπιστία του χώρου που επισκέπτεσθε; Πόσο εύκολα μπορείτε να πέστε θύμα μιας αγοραπωλησίας όταν διάφοροι επιτήδειοι καραδοκούν;

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται πανελλαδικά, αλλά και στην Εύβοια, αύξηση των κρουσμάτων εξαπάτησης υποψηφίων αγοραστών  μέσων γνωστών ιστοσελίδων του διαδικτύου (car.gr, xe.gr) όπου αναρτώνται αγγελίες πώλησης διαφόρων αντικειμένων, κυρίως γεωργικών εργαλείων (πχ.  τρακτέρ, καρότσες, καταστροφείς  κτλ), καθώς επίσης και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τροχόσπιτα κτλ.

Επιτήδειοι αναρτούν μία αγγελία πώλησης, η οποία συνήθως φέρει φωτογραφία του προς πώληση αντικειμένου, η οποία δεν είναι αληθινή δηλαδή το αντικείμενο δεν υπάρχει πραγματικά στην κατοχή τους.

Οι τιμές πώλησης είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τα άλλα ίδιου είδους αντικείμενα προκειμένου να γίνουν ελκυστικά. Αφήνουν στοιχεία επικοινωνίας όπως κινητά τηλέφωνα, τα οποία εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους στοιχεία. Ο υποψήφιος αγοραστής – θύμα, αφού επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πωλητή, πείθεται με διάφορα τεχνάσματα ότι το αντικείμενο είναι αληθινό και στην συνέχεια οδηγείται σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να καταβάλει  κάποιο χρηματικό ποσό ως προκαταβολή προκειμένου να προχωρήσει αγοροπωλησία.  Μετά την καταβολή του ποσού, συνήθως ο πωλητής επικοινωνεί ξανά με τον αγοραστή ζητώντας επίμονα και άλλα χρήματα, καθώς δήθεν υπάρχει κάποια διαδικαστική δυσκολία που πρέπει να ξεπεραστεί, αναγκάζοντας τον αγοραστή να ξαναπάει σε τραπεζικό κατάστημα για να καταβάλει και άλλα χρήματα.

Αυτό μπορεί να γίνει 2-3 φορές μέχρι ο αγοραστής να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και προφανώς έπεσε θύμα απάτης, αφού μετά την πάροδο λίγων ημερών δεν έχει λάβει το αντικείμενο, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα νέας επικοινωνίας με τον πωλητή, η αγγελία έχει εξαφανιστεί και τα τηλέφωνα απενεργοποιήθηκαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  1. Για κανένα λόγο μην δίνετε χρήματα προκαταβολικά, ούτε αντικαταβολή, ούτε μέσω τραπέζης χωρίς προηγουμένως να έχετε δει από κοντά το αντικείμενο που θέλετε να αγοράσετε και τον πωλητή.
  2. Μην δίνετε τα προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους διά τηλεφώνου ή διαδικτύου.
  3. Η ανάρτηση μίας ελκυστικής αγγελίας πώλησης σε γνωστές ιστοσελίδες δεν την καθιστά και έγκυρη.
  4. Άτομα που επιμένουν πολύ να δώσετε χρήματα ή προσπαθούν να αποφύγουν μία συνάντηση με διάφορες δικαιολογίες, ίσως προσπαθούν να σας εξαπατήσουν.
  5. Να κάνετε την εξόφληση αφού περιέλθει στην κατοχή σας το αντικείμενο.
  6. Σε συναντήσεις για αγοραπωλησίες με αγνώστους προσπαθείτε να μην πηγαίνετε μόνοι σας και να προτιμάτε πολυσύχναστα μέρη.
  7. Να ζητάτε πάντα τυχόν πιστοποιητικά έγγραφα που μπορεί να συνοδεύουν ένα αντικείμενο (πχ άδεια κυκλοφορίας, τιμολόγια αγοράς κτλ)
  8. Συμβουλευτείτε ένα άτομο με εμπειρία σε θέματα αγοραπωλησίας μέσω διαδικτύου.
  9. Σε περίπτωση που εξαπατηθείτε ενημερώστε άμεσα την πλησιέστερη αστυνομική αρχή.

(Στο palmosev.gr,γνωρίζουμε προσωπικά – αφού μας επισκέπτονται στο γραφείο μας – τα άτομα  που δημοσιεύουν μικρές αγγελίες, οι οποίες στη συνέχεια  καταχωρούνται σε αρχείο με όλα τους τα στοιχεία.)

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: