Περισσoτερα"/>
Home > Hot ! > Ας μην μετατραπούν οι ελληνικές φυλακές σαν εκείνες του «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»!

Ας μην μετατραπούν οι ελληνικές φυλακές σαν εκείνες του «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»!

Από το Γραφείο Τύπου του τμήματος  Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, σημειώνεται η αντίδραση απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ που επιχειρούν παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επακριβώς:

«Είναι γεγονός ότι όσοι, σε νεαρή ηλικία ή στην ενήλικη ζωή μας, παρακολουθήσαμε την εξαιρετική ταινία «ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ» για τις συνθήκες στις τουρκικές φυλακές στιγματιστήκαμε από αυτήν. Γιατί διαπιστώσαμε ότι κλείνοντας πίσω η πόρτα της φυλακής δεν χάνεται μόνο η ελευθερία αλλά, πολλές φορές και κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρύτερος χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  δώσαμε μάχες ώστε το δικαιικό μας σύστημα να το διαπνέει ο σωφρονισμός και όχι η τιμωρία και η εξόντωση του ανθρώπου.  Η κατάργηση, έστω και προσωρινά, έκτισης ποινής με κοινωφελή εργασία  και η αντικατάσταση της με χρηματική ποινή είναι μια βαθιά ταξική επιλογή γιατί εδράζεται στο δόγμα: « άμα έχεις λεφτά την γλίτωσες αν όχι την έβαψες». Και μαζί με άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης η ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα ποιες τάξεις θέλει να  αντιπροσωπεύει.

Δεν θα δεχτούμε να γυρίσουμε πίσω ,ούτε θα δεχτούμε παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και νέες φυλακές τύπου Γ.  Στόχος μας είναι πάντα ο σωφρονισμός μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη φυλακή και ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναλλακτικών τρόπων έκτισης της ποινής καθώς  και η επανένταξη των φυλακισμένων, στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προκειμένου οι ελληνικές φυλακές να μην μετατραπούν σαν εκείνες του «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ».

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: