Home > Hot ! > [video] Εργατικές κατοικίες Ιστιαίας|Ο ΟΑΕΔ ζητά «ανταποδοτικές» εισφορές από …ανέργους!

[video] Εργατικές κατοικίες Ιστιαίας|Ο ΟΑΕΔ ζητά «ανταποδοτικές» εισφορές από …ανέργους!


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Χτύπημα στην ιδιόκτητη κατοικία – Τι συμβαίνει με τον ΟΕΚ;

Ο ΟΕΚ καταργήθηκε. Ζήτω ο ΟΕΚ!

Τα σπασμένα του 2ου μνημονίου καλούνται να πληρώσουν οι δικαιούχοι του παλιού ΟΕΚ, που απορροφήθηκε από τον ΟΑΕΔ. Κι ενώ δεν έχουν επί 19 χρόνια παραδοθεί οι τίτλοι ιδιοκτησίας, οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών φορολογούνται πληρώνοντας και ΕΝΦΙΑ, για σπίτια τα οποία δεν είναι δικά τους.

Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν φαίνονται ιδιοκτήτες, όχι μόνο παρέλαβαν λεηλατημένα και με κακοτεχνίες σπίτια, αλλά τους ζητείται να καταβάλλουν και υπερβάλλον ποσό προκειμένου να λάβουν τους τίτλους ιδιοκτησίας!

Οι κάτοικοι στην Ιστιαία αντιδρούν και περιγράφουν στο palmosev.gr με λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα με τα σπίτια τους

Δείτε το video με τους κατοίκους που περιγράφουν τα προβλήματα στις Εργατικές κατοικίες της Ιστιαίας

Δείτε το video με τις εσωτερικές ζημιές στις Εργατικές κατοικίες της Ιστιαίας

Δείτε το video με τα αιτήματα των πολιτών στις Εργατικές κατοικίες της Ιστιαίας

 

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Γιατί δεν έγιναν σωστές κατασκευές, ποιοί έλεγξαν  και ποιοι παρέδωσαν στους δικαιούχους αυτά τα σπίτια;

Γιατί τόσα χρόνια πλήρωναν ΕΝΦΙΑ ενώ δεν είχαν λάβει τους τίτλους ιδιοκτησίας;

Γιατί  υπάρχουν  από τους οριστικούς τίτλους υπερτιμήσεις στις  τιμές των διαμερισμάτων σε σχέση, με τις τιμές των προσωρινών τίτλων και α σε σχέση με την αρχική τιμή κόστους κατασκευής ;

Ποια είναι τα κατασκευαστικά προβλήματα

Παρατηρούνται πλημμελείς κατασκευές, με έλλειψη μπετού κάτω από τα μάρμαρα των πατωμάτων, σάπια παρκέ, ελαττωματικές ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, επικίνδυνες και ακατάλληλες τοποθετήσεις καλωδίων,  χαλασμένοι καυστήρες των καλοριφέρ, φθαρμένα και τρύπια σώματα  καλοριφέρ, πλημμελείς, ελαττωματικές κατασκευές φοριαμών, ντουλαπιών κρεβατοκάμαρας και κουζίνας, εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, εσωτερικών πορτών και εξωτερικών θυρών, σπασμένων και φθαρμένων ειδών υγιεινής, βεράντες χωρίς κάγκελα, ενώ  έφεραν υποδοχές. Πλημμελής κτιριακή κατασκευή κατοικιών και περιβάλλοντος χώρου με ρωγμές στους εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους, στα νταβάνια, που δημιουργούν αφόρητη υγρασία, με φουσκωμένους τοίχους, πιτσικαρισμένα πατώματα και κουφώματα. Παράλληλα οι βόθροι δεν είναι στεγανοί, είναι ελάχιστης χωρητικότητας και ελαττωματικής κατασκευής, με συνέπεια να αποτελούν εστία μόλυνσης από την ανάπτυξη τρωκτικών, κατσαρίδων.Οι κάτοικοι έτσι  αναγκάζοντια να τους αδειάζουν και δυο φορές το μήνα καταβάλλοντας μεγάλα ποσά, ενώ τα λύματα από την αποχέτευση των πρώτων ορόφων να εισρέουν στα σιφώνια των ισογείων κατοικιών!

Από τον ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ

 

Ο Οργανισμός Εργαυτικής Κατοικίας λειτουργούσε μέχρι  και τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι και να μην καρδιοχτυπούν κάθε φορά για μετακομίσεις, εξώσεις, παραξενιές του ιδιοκτήτη. Κι όλα αυτά με κρατήσεις από τα ένσημα των εργαζομένων και μια «χρηστή» διαχείριση.

Από το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίση όμως κάθε πλάνου υπάρχει απόσταση. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη.

Κάτι τέτοιο έγινε και με τις εργατικές κατοικίες που παραχωρήθηκαν κατά καιρούς από τον ΟΕΚ. Σήμερα που ο ΟΕΚ µε το 2ο Μνηµόνιο καταργήθηκε ως φορέας, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, διευρύνοντας τους σκοπούς και το αντικείμενο του, έγινε ο  καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Ο Οργανισμός χρηματοδοτήθηκε και εξακολουθεί ακόμη να χρηματοδοτείται ο καθολικός διάδοχος του από τους εργαζόμενους αφού πληρώνουν εισφορές στο μισθό τους 1,35% υπέρ Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. Κι ενω καταργήθηκε η εισφορά των εργοδοτών, παραµένει, όµως, η εισφορά του 1% επί των αµοιβών των εργαζοµένων και για ένα διάστηµα παρατηρείται το οξύµωρο να παρακρατούνται εισφορές από τους εργαζόµενους υπέρ ενός οργανισµού που δεν υφίσταται!

Πάρη Ντελκή

Δείτε  όλες τις φωτογραφίες

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: