Home > Hot ! > [video]:Ομόφωνα ψήφισε το Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων

[video]:Ομόφωνα ψήφισε το Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού σε μία κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα : Έγκριση υποβολής πρότασης έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΛΤΡΩΝ» στην υπ’ αριθ. 6074/27-5-2016 Πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού όπως ισχύει, Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας προτεραιότητας: 14, Τίτλος: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ». Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σπανός που τόνισε πως στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος ο Δήμος προτίθεται καταθέσει αίτηση για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων που θα αποτελείται από υποέργο με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων». Παράλληλά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τωρινό δίκτυο ύδρευσης  και τόνισε πως προτείνεται η χάραξη νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και η δημιουργία νέας δεξαμενής για την τροφοδότηση του νέου δικτύου εκτός των ορίων του οικισμού.

 

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την εισήγηση:

 

Με το τέλος της εισήγησης του κ. Σπανού ο λόγος πέρασε στην αντιπολίτευση με τον κ. Πετσή να τοποθετείται πρώτος και να θέτει κάποια ερωτήματα , αρχικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα πορεία» ρώτησε ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση πρότασης από πλευράς Δήμου με τον κ. Σπανό να του απαντάει πως σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία. Η δεύτερη ερώτηση του κ. Πετσή αφορούσε την νομιμότητα και την δυνατότητα του φακέλου που θα κατατεθεί καθώς όπως τόνισε η υποβολή ενός τεχνικού δελτίου δεν εξασφαλίζει την ένταξη  στο μέτρο και ζήτησε να μάθει ποιες μελέτες θα συνοδεύσουν την υποβολή του τεχνικού δελτίου.  Ο κ. Σπανός τόνισε προς τον κ. Πετσή πως αυτή την στιγμή θα αποφασίσουμε για την υποβολή της πρότασης και πως δεν θα αξιολογηθεί στην παρούσα στιγμή η πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά : « Μην με ρωτάτε πράγματα που τώρα δεν είναι δυνατόν να σας απαντήσω».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Η απάντηση του κ. Σπανού για τις μελέτες που θα ακολουθήσουν το τεχνικό δελτίο δεν κάλυψαν τον κ. Πετσή που επέμενε στο να δοθούν περεταίρω διευκρινίσεις, τις οποίες ανέλαβε να δώσει ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Αντώνης Γρεμενάς, ο κ. Γρεμενάς είπε : «Η βασική μελέτη η οποία στηρίζεται η πρόταση, είναι μία μελέτη η οποία έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχε παραληφθεί από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο, έχει να κάνει με αντικατάσταση δικτύου Γιάλτρων. Από εκεί και πέρα υπάρχει και μία υδροβιολογική μελέτη η οποία θα είναι υποστηρικτική της αρχικής μελέτης. Αν η διαχειριστική αρχή έχει θετική διάθεση προς το έργο οτιδήποτε άλλο ζητηθεί θα το στείλουμε».  Παράλληλα τόνισε πως εκτός από την βασική μελέτη υπάρχουν και τα τεύχη δημοπράτησης και αυτό που δεν υπάρχει είναι οι υποστηρικτικές μελέτες.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μετά την τοποθέτηση του κ. Γρεμενά τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» Θανάσης Καμαράτος, που τόνισε πως στην εισήγηση δεν άκουσα να αναφέρετε πουθενά κάτι για την ποιότητα του νερού, με τον κ. Γρεμενά να απαντάει πως αυτό έχει να κάνει με την υδροβιολογική μελέτη και τόνισε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι 100% ώριμη. Ο κ. Καμαράτος τόνισε πως στις σκέψεις του Δήμου πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο και για το χωρίο της Αιδηψού καθώς όπως επεσήμανε το μισό δίκτυο της Αιδηψού είναι από αμίαντο.

 

Δείτε το Βίντεο :

 

Πριν το Σώμα να μπει στην ψηφοφορία του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάλτρων, ο κ. Μαραβέλης ήταν ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας  : «Η κατάσταση με το νερό στα Γιάλτρα είναι πρωτόγνωρη, αυτό που βλέπουμε στις παλιές ταινίες  που κουβαλούσαν το νερό με τις στάμνες γίνεται στα Γιάλτρα. Από την άλλη υποτίθεται πως είμαστε ένας Δήμος που στηρίζεται στον τουρισμό, στα Γιάλτρα υπάρχει τουρισμός αλλά με την κατάσταση που επικρατεί με το νερό καταλαβαίνετε τη «διαφήμιση» κάνουμε στην περιοχή μας. Το δίκτυο είναι σε τέτοια κατάσταση που και την καλύτερη ποιότητα νερού να βάλεις σε αυτό δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να το εμπιστευτεί». Παράλληλα τόνισε πως σε κάθε προεκλογική περίοδο ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος κάνει σημαία την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης των Γιάλτρων και φοβάται πως και στις επόμενες εκλογές θα γίνει το ίδιο, συμπληρωματικά είπε πως η χρηματοδότηση του έργου είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους κατοίκους των Γιάλτρων.

 

 

Δείτε το βίντεο :

 

Η Αντιδήμαρχος Άννα Λουκατζίκου απάντησε, που εκτελούσε χρέη Δημάρχου στην συνεδρίαση,  στον κ. Μαραβέλη πως η χρηματοδότηση του έργου σίγουρα δεν είναι εύκολη, από εκεί και πέρα η κατάσταση που υπάρχει τώρα στα Γιάλτρα θα βελτιωθεί και θα γίνει όσο το δυνατόν πιο διαχειρίσιμη και πως ήδη έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με τον κ. Μαραβέλη να συμφωνεί μαζί της αλλά τόνισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

 

Το σώμα ψήφισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης από τον Δήμο  για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων.

 

dsgial (4)

dsgial

dsgial (1)

dsgial (2)

dsgial (7)

dsgial (3)

 

dsgial (5)

dsgial (6)

dsgial (8)

dsgial (9)

dsgial (10)

 

dsgial (12)

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: