Home > Hot ! > Βαγγέλης Πιτσινής : Η EVIA LIFE η εταιρεία που θα μετατρέψει το σύκο στον χρυσό της Βόρειας Εύβοιας

Βαγγέλης Πιτσινής : Η EVIA LIFE η εταιρεία που θα μετατρέψει το σύκο στον χρυσό της Βόρειας Εύβοιας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

 

Ο ηλεκτρολόγος  μηχανολόγος μηχανικός  αλλά και manager Βαγγέλης Πιτσινής ιδιοκτήτης  της εταιρείας EVIA LIFE, μιλά στη δημοσιογράφο Πάρη Ντελκή , για τη νέα δύναμη που εμφανίζεται στον τομέα του σύκου

Καλωσορίσατε, σ’ έναν τόπο που γνωρίζετε πολύ καλά.

Καλώς σας βρήκα κι ευχαριστώ για την φιλοξενία. Έχετε δίκιο γνωρίζω πολύ καλά τον τόπο και τους ανθρώπους του, γιατί πέραν της φυσικής γνωριμίας, από διάφορες οπτικές, τους βλέπω με τα μάτια του πεθερού μου του μακαριστού Τάκη Κόντου.

Είναι αλήθεια πως ο Τάκης Κόντος έθεσε θεμέλια στην ανάπτυξης της καλλιέργειας του σύκου στην βόρεια Εύβοια, πάντα δίπλα στους παραγωγούς με υψηλές τιμές αγοράς.

Πράγματι με τον Τάκη μοιραζόμασταν τις ίδιες ιδέες, δηλαδή την ανάπτυξη της «αγοράς» των συκοπαραγωγών, μόνο που εκείνος ήταν δέσμιος των πολιτικών των συνεργατών του και της επιθυμίας των πελατών τους, τις οποίες εγώ ποτέ δεν ασπάστηκα και γι’ αυτό απείχα.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να ασχοληθείτε με το σύκο, λόγω της διαφορετικής ειδικότητάς σας;

Δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς η αλήθεια είναι, πως το άλλο μου μισό αντικείμενο είναι να αναπτύσσω προϊόντα και επιχειρήσεις, γιατί εκτός από Διπλωματούχος Πολυτεχνείου, όπως με γνωρίζουν οι περισσότεροι, είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού (ΜΒΑ) ως manager και έχω την γνώση αλλά και την εμπειρία ώστε, σε συνδυασμό βέβαια με την βοήθεια των συκοπαραγωγών αλλά και όλων των παραγόντων του τόπου, να κάνω την EVIA LIFE αληθινό σπίτι του σύκου για όλους. Για μένα αποτελεί πρόκληση να δω τους συκοπαραγωγούς ικανοποιημένους και ευχαριστημένους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι και εγώ κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και έχω δουλέψει και εγώ στα χωράφια, ενώ ταυτόχρονα έχω μαθητεύσει δίπλα στον καλύτερο δάσκαλο, τον Τάκη Κόντο.   Μην  ξεχνάτε ότι, εγώ είμαι αυτός που πριν 10 χρόνια, έλεγα να φυτευτούν και άλλες συκιές και σήμερα  δικαιώνομαι.

Ποιοι είναι οι στόχοι της EVIA LIFE;

Έχω αληθινά την πρόθεση να βελτιώσω την τιμή του σύκου για τον συκοπαραγωγό, ταυτόχρονα δε με την βελτίωση της ποιότητας των σύκων, διότι πρέπει να επανακτήσει το σύκο της Β. Ευβοίας την αίγλη του ως το καλύτερο σύκο του κόσμου. Για να γίνει αυτό πρέπει να αναπτυχθούν και να γίνουν γνωστά μέσω των σύγχρονων τεχνικών marketing, και νέα προϊόντα από το σύκο. Γι’ αυτό άλλωστε και η επιλογή μου να συνεργαστώ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη και τον πρόεδρό του Δημήτρη Στολίδη, γιατί πιστεύω ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμη ενός οράματος.

Αυτή τη δύσκολη χρονιά για τους συκοπαραγωγούς, επιχειρείτε να ασχοληθείτε με την εμπορία του σύκου. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά της EVIA LIFE, από άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο;

Όπως είπα, το όραμα!

Πράγματι φέτος ενώ είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, η δική μας στρατηγική άρχισε να ξετυλίγεται ήδη και οι συκοπαραγωγοί πρόσεξαν ότι για πρώτη φορά όλοι οι συσκευαστές έκαναν αναπροσαρμογή των τιμών που αρχικά πρόσφεραν και αυτό από μόνο του είναι μια νέα αρχή.

Σ’ αυτό το κομμάτι έχω πολλά να πω και να προτείνω, αλλά επί του παρόντος, θα περιοριστώ να πω, πως η στρατηγική μας είναι τέτοια που υποστηρίζει τον παραγωγό και συγκεκριμένα, η δική μας διαφορά από τις έως τώρα συμπεριφορές, είναι πως θέλουμε αληθινά να αυξήσουμε την τιμή του σύκου για τον παραγωγό σε μόνιμη και διαρκή βάση. Πρέπει όμως πρώτα να γνωριστούμε καλύτερα.

Ποιο θεωρεί η EVIA LIFE ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των στόχων της για το σύκο.

Πολλά, όχι ένα, αλλά ως πρώτο μπορώ να πω να πω ότι πρέπει το σύκο να αποκτήσει ονομασία προέλευσης, δηλαδή ονομασία ΠΟΠ. Περεταίρω εκτιμώ, ότι ο κόπος του παραγωγού θα πρέπει να αμείβεται καλύτερα και η τιμή να είναι πιο κοντά στην τελική τιμή του προϊόντος, γιατί με τον τρόπο αυτό το σύκο θα γίνει πιο γνωστό και έτσι θα αυξηθεί η ζήτηση και συνεπώς οι πωλήσεις, άρα και το κέρδος όλων, παραγωγών και συσκευαστών (Win – Win). Με λίγα λόγια η EVIA LIFE, θα είναι η εταιρεία που θα μετατρέψει το σύκο στον χρυσό της Βόρειας Εύβοιας.

Γιατί η EVIA LIFE αποκαλεί τα σύκα χρυσό προϊόν;

Αν εξαιρέσουμε τις χρονιές που η παραγωγή είναι χαμηλή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, το σύκο αποτελεί την πιο κερδοφόρα καλλιέργεια της βόρειας Εύβοιας και ένα προϊόν που έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει στους αγρότες της περιοχής ένα εγγυημένο εισόδημα. Η EVIA LIFE, έχει στόχο να εκτοξεύσει τις τιμές προς τα πάνω υποστηρίζοντας έμπρακτα τους παραγωγούς, πάντα σε συνεργασία, τόσο με τον άνθρωπο που στηρίζει την εταιρεία, τον κ. Χαλβατζή, όσο βέβαια και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη.

Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι καλή υγεία σε όλους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: