Home > Hot ! > Θέματα εξωτερικής πολιτικής στην …αρένα του face book

Θέματα εξωτερικής πολιτικής στην …αρένα του face book


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Πάρη Ντελκή

Εκπαιδευτικός – Δημοσιογράφος

 

 

Καλή η πολυφωνία, καλή η ταχύτητα της πληροφορίας, καλό είναι να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε την ώρα που συμβαίνει κάτι και να καθορίζουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες με την γνώμη μας τις εξελίξεις, όπως συμβαίνει σε πολιτικά κυρίως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το εξής ένα twitter, αλλά το μέτρο φαίνεται να έχει απλά χαθεί!

Εθνικά σοβαρά θέματα, όπως εξωτερικής  πολιτικής  και διπλωματίας, έχουν γίνει η αρένα διαμάχης και παιχνιδιών μικροπολιτικής, όπου ο καθείς βγάζει πραγματικά τα απωθημένα του.

Για όσα δεν μίλησε όταν έπρεπε, για όσα δεν κινήθηκε, όταν άξιζε τον κόπο, πολλές φορές φορώντας μια κουκούλα ψευδώνυμου, στο face book  επιτίθεται, βρίζοντας και απειλώντας, χαρακτηρίζοντας.

Επτά μόλις μήνες και βρισκόμαστε μπροστά σε μια αμήχανη κυβέρνηση, όπου όλα δείχνουν πως δεν έχει βρει τον τρόπο να χειριστεί θέματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής, όπως απαιτείται. Η μόνη έννοια της Νέας Δημοκρατίας ήταν η δόμηση ενός επικοινωνιακού αφηγήματος κι από όσο φαίνεται οι οπαδοί της στο fb ακολουθούν άκριτα.

Πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες  χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης από τον Ερτογκάν στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει ακώλυτα στα δικά του σχέδια με μονομερή ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας από την πλευρά της Άγκυρας.

Σε όλα αυτά η πολιτική της χώρας μας ποια είναι; Τι αντιπαραθέτουμε απέναντι στον ωμό εκβιασμό» της γείτονος;

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει  διαχειριστική ανικανότητα, η οποία χρεώνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο οποίος επιμένει να μη καταρτίζει σχέδιο στα μέτρα του προβλήματος, αλλά στα μέτρα της κυβέρνησής του. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, στο οποίο δεν υπάρχει λύση.

Η Ε.Ε. παράλληλα δεν δείχνει τις ανάλογες ευρωπαϊκές πολιτικές πρακτικές που να χαράσσουν την στρατηγική που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, παρουσιάζοντας θεσμική νομική γύμνια.

Ακόμη περιμένουμε το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κρατών την Ευρώπη των πολιτών κι όχι των πολιτικών αρχηγών.

Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι αντιπρόσωποί μας -αυτοί που εκλέχθηκαν πρόσφατα – ας βγάλουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά κι ας μην ακυρώνουν Καρναβάλια χωρίς να υπολογίσουν τα σπασμένα του εμπορικού κόσμου, ο οποίος ξεσηκώνεται για απαίτηση καθυστέρησης πληρωμής ΦΠΑ για να κλείσει η χασούρα από το Τριήμερο!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: