Πηγαίνοντας στην παραλία της Κηρίνθου, την Κρύα Βρύση δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από την ομορφιά της φύσης και τις καλλιέργειες των κατοίκων.
Θα δεις γερμένα ηλιοτρόπια που ώριμα πια περιμένουν τη συγκομιδή, μικρά ρόδια να δένουν τον καρπό τους στολίζοντας χωράφια ολόκληρα με ροδιές, περήφανες καρυδιές φορτωμένες με πράσινους κι άγουρους ακόμη τους καρπούς τους, μποστάνια φορτωμένα με λογής-λογής κηπευτικά, κι όλα τα καλά που σου θυμίζουν τον πλούτο της Ελληνικής επαρχίας.
Εκεί θα δεις συστάδα πλατανιών τραυματισμένα ακόμη από την καταιγίδα του Ζορμπά.
Εκεί θα δεις πρόβατα να βόσκουν αμέριμνα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.
Και πριν τα πόδια σου ανακατευτούν με την άμμο της θάλασσας θα δεις ένα κατάλευκο χαλί από τα κρινάκια της Κρύας Βρύσης ανακατεμένα με τα αλμυρίκια.
Εκεί μπροστά στα μάτια σου ξεδιπλώνεται η απεραντοσύνη της θάλασσας και το Αιγαίο της καρδιάς μας πλημμυρίζει τα μάτια σου.
Αιγαίο …
Το δικό μας πέλαγος, συνυφασμένο με τη Μυθολογία, την Ιστορία, τη ρίζα μας. Αυτό που διαβρέχει τις περισσότερες παραλίες της χώρας μας.
Στο όνομα αυτού του πελάγους της καρδιάς των Ελλήνων, που ακόμη μέχρι σήμερα δίνονται «μάχες» για την διεκδίκησή του…
Πάρη Ντελκή
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr