Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Σταμάτης Βαρδαρός: «Δεν μας τα είπε όλα ο Υπουργός!»

Σταμάτης Βαρδαρός: «Δεν μας τα είπε όλα ο Υπουργός!»


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στο νοσοκομείο Χαλκίδας του ιδιαίτερα επικοινωνιακού Υπουργού Υγείας κ.Κικίλια και την αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιαστούν όλα καλά, ενημερωθήκαμε για μία σειρά πολύ «ενδιαφέρουσες» εξελίξεις. Ενημερωθήκαμε λίγο-πολύ για ένα υπερ-τοπικό νοσοκομείο πρότυπο στην ετοιμότητα υποδοχήςCovidπεριστατικών, μαθαίνοντας χαρακτηριστικά ότι νοσηλεύονται περιστατικά ακόμη και από την Καρδίτσα στηΜΕΘ Covid.

Δεν μας είπε ο Υπουργός όμως ποια είναι η τύχη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τα υπόλοιπα (σοβαρά, αλλά μη Covid)περιστατικά, που με τόσο κόπο και μετά από τόσα χρόνια έγινε πραγματικότητα στο νέο Νοσοκομείο. Η αλήθεια είναι ότι περιστατικά (μη Covid) που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε άλλες δομές υγείας της Στερεάς και της Θεσσαλίας (Νοσοκομεία Λαμίας και Καρδίτσας).

Δεν μας είπε ο Υπουργός που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος που με την αναστολή της τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου (τακτικά χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία κ.α.) θα έχει ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες. Στην πραγματικότητα το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ, στο όποιο δεν κρίθηκε σκόπιμο να εναντιωθεί κανείς από τους κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές του νομού προβλέπει ότι η υπόλοιπη νοσηρότητα του νομού θα εξυπηρετείται από τα δύο περιφερειακά νοσοκομεία σε Κύμη και Κάρυστο, πιθανώς και από τα κοντινά νοσοκομεία άλλων νομών (Θήβα, Λαμία), από τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από το δίκτυο των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών του νησιού. Ε δεν το λες και αναβαθμισμένη υγειονομική φροντίδα εν μέσω πανδημίας!

Η αλήθεια είναι ότι το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας που με τόσο κόπο αποπερατώθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και λίγες μέρες και άγνωστο για πόσο, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του λειτουργεί ένα νοσοκομείο Covid, για απλή νοσηλεία και για εντατική νοσηλεία Covidπεριστατικών.

Δεν μας είπε ο Υπουργός Υγείας γιατί δεν αξιοποιήθηκε το παλιό νοσοκομείο Χαλκίδας για φροντίδα Covidπεριστατικών και αντ’ αυτού επιλέχθηκε η μετατροπή του νέου νοσοκομείου σε μονοθεματικό νοσοκομείο για την φροντίδα Covidπεριστατικών.

Δεν μας είπε τι απάντησε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών όταν έβαζαν θέματα ασφάλειας του προσωπικού;

Δεν μας είπε ακόμη γιατί το Υπουργείο Υγείας είχε παγώσει για πολλούς μήνες έτοιμες ή σε εξέλιξη προκηρύξεις μόνιμων γιατρών και για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, τις οποίες σήμερα έσπευσε να ανακοινώσει με στόμφο.

Δεν μάθαμε ποιος «διαβολικός» εγκέφαλος επινόησε αμοιβή 2.000€ για να προσελκύσει γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι υποδέχονται απρόθυμα το συγκεκριμένο κίνητρο, την ίδια ώρα  που αυτές οι απολαβές δεν παρέχονται ως αμοιβή βάσης στους γιατρούς (μόνιμους και επικουρικούς) που υπηρετούν ή καλούμε να υπηρετήσουν, στο ΕΣΥμε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Δεν μας εξήγησε τέλος τι ακριβώς κέρδισε το ΕΣΥ, αλλά και η κοινωνία-οικονομία από το lockdown του Μαρτίου και δεν μπήκε στον κόπο να μας πείσει ότι και το lockdown του Νοεμβρίου δεν θα πάει χαμένο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: