Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Προκήρυξη Νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας από τη ΓΓΙΦ

Προκήρυξη Νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας από τη ΓΓΙΦ


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Σε συνέχεια των μαθητικών και φοιτητικών διαγωνισμών που υλοποίησε τις προηγούμενες σχολικές χρονιές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα – Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων όλης της χώρας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητριών και μαθητών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ισότητας των φύλων μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων έργων με θέμα τη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Το παιχνίδι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο παιδαγωγικός του ρόλος είναι αποφασιστικός για τη διαμόρφωση της αντίληψης του κόσμου από τα παιδιά.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων της Ελλάδας (δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης) και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ΓΓΙΦ καλεί τις μαθήτριες και τους μαθητές να δημιουργήσουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα άρσης των έμφυλων στερεοτύπων που αναπαράγονται από τα παιχνίδια, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Ζωγραφιά ή κολλάζ (έντυπο ή ψηφιακό)
Ταινία μικρού μήκους διάρκειας έως 5 λεπτών
Μουσικό βιντεοκλίπ διάρκειας έως 5 λεπτών

Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, η οποία διατίθεται μέσω της πλατφόρμας www.i-create.gr έως και 01/04/2018
Τα έπαθλα διάκρισης (ένα από κάθε κατηγορία), καθώς και οι τίτλοι διάκρισης (τρεις σε κάθε κατηγορία) απονέμονται στους διαγωνιζόμενους και τις διαγωνιζόμενες κατόπιν αξιολόγησης των συμμετοχών από πενταμελή διεπιστημονική κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από μέλη, τα οποία θα οριστούν από τους φορείς διοργάνωσης. Παράλληλα, τα έργα που θα διακριθούν θα έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής προβολής στο πλαίσιο ενημερωτικών – πολιτιστικών εκπομπών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους Φορείς Διοργάνωσης, ενώ οι συμμετοχές που θα ξεχωρίσουν θα προβληθούν και από την επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ www.isotita.gr
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα τύχουν διάκρισης καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση (ένα έργο σε κάθε κατηγορία), θα λάβουν ως έπαθλο σετ δημιουργικής απασχόλησης ή βιβλίο ή παιχνίδι, το οποίο θα προσδιοριστεί από τους Φορείς Διοργάνωσης.
Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σχολικού έτους 2017-2018.
Η ΓΓΙΦ αντιλαμβανόμενη τον δομικό ρόλο που διαδραματίζει η εκπαίδευση και ειδικά η προσχολική αγωγή στην προώθηση της έμφυλης ισότητας, συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας ισότητας, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.
Επισυνάπτονται στον παρακάτω υπερσύνδεσμο η προκήρυξη, η έγκριση του διαγωνισμού και βοηθητικό υλικό για τους/τις εκπαιδευτικούς.
http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/ola-ta-xromata-ola-ta-paixnidia

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: