Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Χαλκίδας έκανε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Χαλκίδας έκανε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Χαλκίδας, ενάντια στις διαγραφές άνεργων σπουδαστών από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καταγγέλλει το γεγονός ότι άνεργοι σπουδαστές προκειμένου να φοιτήσουν στα ΙΕΚ θα πρέπει να διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ενώ υποτίθεται πως αυτό το ζήτημα ρυθμίστηκε με σχετική διάταξη στον νόμο 4430/2016 στην πράξη εξακολουθεί να υπάρχει ο αποκλεισμός. Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει μεταξύ των προϋποθέσεων την υποχρέωση του άνεργου να δηλώσει τα στοιχεία του προγράμματος που συμμετέχει στον ΟΑΕΔ, πριν την έναρξή του (για τους σπουδαστές των ΙΕΚ, πριν την έναρξη των μαθημάτων). Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός πως κανένας άνεργος δεν είναι ενήμερος για αυτές τις προϋποθέσεις και μάλιστα μέχρι πρόσφατα ούτε καν οι διευθύνσεις των ΙΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ που ενημερώνει τις διευθύνσεις πήγε στις 12 Οκτώβρη, 2 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Αντίστοιχα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν ενημερώσει τους ανέργους, αλλά τους μεταθέτουν την ευθύνη, ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί από μόνοι τους καθώς είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Η ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι – σπουδαστές των ΙΕΚ είναι εγκληματική. Εξωθούν ανέργους να διακόψουν την φοίτησή τους για να μην διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί αμέλεια ενημέρωσης. Δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνηση για τις πραγματικές ανάγκες των ανέργων και των σπουδαστών. Την βολεύει, προκείμενου να διαμορφώνει την εικόνα πως η ανεργία μειώνεται (όποιος είναι σπουδαστής δεν είναι άνεργος κι ας μην έχει δουλειά). Και με αυτό τον τρόπο να ενισχύει το επιχείρημά της για την περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη». Να ενισχύεται δηλαδή η αίσθηση πως τα «πράγματα αλλάζουν» προς όφελός μας. Για έχουμε προσδοκίες πως η ζωή μας θα βελτιωθεί παρόλο που τα δικαιώματά μας σμπαραλιάζονται και οι ανάγκες μας συμπιέζονται.

Και αυτές οι εξελίξεις, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το εμπόριο ελπίδας της Κυβέρνησης και επαναφέρουν την εικόνα στις πραγματικές της διαστάσεις, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ποιο είναι το πραγματικό νόημα αυτής της ανάπτυξης που υπόσχονται για τον λαό και την νέα γενιά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας άνεργους-σπουδαστές να αντιδράσουν άμεσα σε αυτό τον εμπαιγμό.
Συσπειρωμένοι στο Σύλλογο και στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας να διεκδικήσουμε τη ζωή μας μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.
Να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση απαιτώντας:

Να μην γίνει καμία διαγραφή άνεργου-σπουδαστή ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Να θεωρούνται άνεργοι όλοι οι σπουδαστές που δεν εργάζονται.
Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ (80 % του κατώτατου βασικού μισθού στα 751).
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα. Δωρεάν μετακίνηση.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των σπουδών στα ΙΕΚ. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού βάσει των ειδικοτήτων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: