Home > Hot ! > Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας: 2,5 χρόνια ακολουθεί μια πτωτική πορεία, μια πορεία παρακμής

Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας: 2,5 χρόνια ακολουθεί μια πτωτική πορεία, μια πορεία παρακμής


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας εδώ και 2,5 χρόνια ακολουθεί μια πτωτική πορεία, μια πορεία παρακμής, τονίζει ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Μετά από μια τριετή άνθηση του Οργανισμού (τρεις κερδοφόρες οικονομικές χρήσεις με 1,5εκ προθεσμιακή κατάθεση) και αφήνοντας δημιουργικό αποτύπωμα με έργα και παρεμβάσεις σε όλη την Εύβοια, σήμερα γνωρίζει μια θλιβερή πορεία ανυπαρξίας και παρακμής.
Αφήσαμε στη νέα διοίκηση μέσα στην πανδημία και μέσα στο πρώτο καθολικό lockdown πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τιμολογημένες εισπρακτέες απαιτήσεις από τρίτους, με τις μισές από αυτές από την ΔΕΗ οι οποίες εισπράχθηκαν άμεσα.
Στην θητεία μας, αλλάξαμε την όψη της παραλίας της Καρύστου, του Μαρμαρίου, αναβαθμίσαμε το Αλιευτικο στα Στύρα, την παραλία του Αλμυροποταμου και με νέες υποδομές στην Κύμη. Επι των ημερών μας η Ερέτρια απέκτησε ένα πανέμορφο παραλιακό μέτωπο, τα αλιευτικά της Χαλκίδας αναβαθμίστηκαν, το Λιμάνι της Ν.Αρτάκης επίσης. Στη Λίμνη επισκεύασαμε και ανοίξαμε το Λιμεναρχειο, στο Μαντουδι προωθήσαμε μαζί με την Περιφέρεια την δημοπράτηση της ολοκλήρωσης του Λιμένα, το ΚΥΜΑ της Αιδηψού αναβαθμίστηκε με το παραλιακό κυγκλιδωμα ως το Θέρμαι Συλλα, νέους πυλώνες φωτισμού στο λιμάνι της Αιδηψού, του Αγιόκαμπου και στο Ψαροπουλι στα Βασιλικά.
Σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε διαδικασία αξιοποίησης των Προτάσεων που καταθέσαμε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020 για τα αλιευτικά καταφύγια της Εύβοιας απ όπου θα αντληθούν κονδύλια άνω του 1.5εκ ευρώ για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Λιμένων της Εύβοιας.
Παράλληλα δώσαμε δουλειά σε πολλούς τεχνίτες σε όλη την Εύβοια. Προσλάβαμε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ 13 ανέργους άνω των 55 και προσθέσαμε σε εργολάβους του Οργανισμού δεκάδες νέους εργαζόμενους.
Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ είναι υπό διωγμό και η σημερινή διοίκηση τους λέει ότι δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει, οι τεχνίτες απομακρύνθηκαν.
Δυστυχώς ο ΟΛΝΕ τα τελευταία 2 χρόνια είναι ανύπαρκτος και οι παρεμβάσεις του ελάχιστες. Τραγικό το ατόπημα της σημερινής Διοίκησης να μην διεκδικήσει το εμβληματικό κτίριο του ΟΛΝΕ που μεταβιβάστηκε σε πλειστηριασμό κάτω από το 1/2 της αξίας του.
Παρά το γεγονός ότι είχαμε προχωρήσει και σε 12 προσλήψεις εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, η σημερινή διοίκηση επικαλέστηκε έλλειψη εργαζομένων και προχώρησε σε παραχώρηση σε ιδιώτη της Ζυγοπλάστιγας του Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας.
Να είναι βέβαιοι ότι όλα αυτά θα ελεγχθούν σε βάθος και ο Οργανισμός Λιμένων θα επανέλθει ξανά σε ορθό κύκλο λειτουργίας. Είναι θέμα χρόνου..

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: