Home > Hot ! > Μήνυμα από την Κρήτη για την άφιξη των προσφύγων στην Β.Εύβοια

Μήνυμα από την Κρήτη για την άφιξη των προσφύγων στην Β.Εύβοια


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Τα νέα παιδιά αυτά που φεύγουν από τον τόπο μας για να σπουδάσουν είναι το μέλλον, γιατί με τις προσλαμβάνουσες που αποκτούν από τους τόπους που διαμένουν, τους προσφέρεται απλόχερα η ευκαιρία να μάθουν και να κερδίσουν εμπειρίες ζωής από άλλες κοινωνίες και να τις μεταφέρουν στον δικό μας τόπο. Έτσι έγινε και με την Ιωάννα Παχύ η οποία σπουδάζοντας στην Κρήτη, αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο και λόγω της ειδίκευσης της το μεταναστευτικό θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να διαβάσετε τι γράφει για την άφιξη των προσφύγων στην Β.Εύβοια.

“Με λένε Ιωάννα και κατάγομαι από την Εύβοια, σπουδάζω κοινωνική λειτουργός στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης μια πόλη που εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης είναι δέκτης χιλιάδων προσφύγων αλλά και μεταναστών κάθε χρόνο. Βλέπω ότι τα τελευταία νέα της άφιξης προσφυγικού πληθυσμού και στον τόπο μας έχουν αναστατώσει  πρώην συμπολίτες μου και εκφράσουν την άρνηση τους για την επιλογή αυτή της κυβέρνησης.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι στο Ηράκλειο η δράση μου γύρω από το προσφυγικό, όχι μόνο εξαιτίας της σχολής που σχετίζεται και με αυτό αλλά και της ανάμειξης μου στον θεσμό του ΣΕΜΠ (συμβουλίου ένταξης προσφύγων και μεταναστών μέσω άλλων συνεργασιών μου) με οδηγεί στο να μπορώ να εκφέρω άποψη για το θέμα και μάλιστα άποψη που να ευσταθεί. Οι πρώην συμπολίτες μου έχετε τρομοκρατηθεί και εκφράζετε τον φόβο και την άγνοια σας, αισχρολογώντας, υποτιμώντας και βρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό προκύπτει από την έλλειψη γνώσεων που έχετε για το θέμα, δικαιολογημένα διότι κανείς σε τοπικό επίπεδο δεν σας τις πρόσφερε όπως έχει γίνει σε άλλες κοινωνίες.
Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, με την συνεργασία των φορέων, του δήμου, των συλλόγων οι άνθρωποι αυτοί έχουν κοινωνικοποιηθεί πλήρως στον καινούργιο για αυτούς τόπο, σέβονται τους νόμους και τα ήθη μας όπως και εμείς τα δικά τους, έχουν οργανωθεί σε συλλόγους, εκπροσωπούν στον δήμο τα δικαιώματα τους, έχουν εργασία, εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες σε απόλυτη αρμονία με τους ντόπιους και το καλύτερο;

Επειδή υπάρχει διαπολιτισμικότητα, όλοι μαθαίνουμε. Αποκτούμε γνώσεις για τους πληθυσμούς, για την ζωή τους, ανταλλάσσουμε απόψεις και πάμε μπροστά την κοινωνία μας μαζί.

Εάν αγαπητοί πρώην συμπολίτες με την βοήθεια του δήμου ενημερωθείτε, αποβάλλεται τον φόβο και τα κακά συναισθήματα προς τους ανθρώπους, έρθετε σε αλληλεπίδραση μαζί τους για να δείτε την αλήθεια, την πραγματική όχι της οθόνης, θα είναι ευκολότερο για όλους.

Παρακαλώ λοιπόν, όσους έχουν θέσεις στους δήμους, να προσπαθήσουν για να επέλθει κοινωνική ευημερία και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν μαζί με τους πολίτες ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως στην πραγματικότητα και άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφέρει και μόνο κερδίζουν”!

Ιωάννα Παχύ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr3 Responses

 1. Εφη

  Μήπως αδικουνται οι πολίτες της Β.Ευβοιας σε αυτό το άρθρο.Ποιοι αισχρολογουν?ποιοι υποτιμούν.Απου που άντλησε η συντοπιτισσα αυτή την ενημέρωση.Δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει ο καθένας χωρίς στοιχεία .Μήπως θέλουμε κάποιες φορές να προβληθουμε σαν οι πολυξεροι και οι ευαίσθητοι?Αναρωτιέμαι .

 2. Taleapad

  Εἷναι ἀπορίας ἄξιον γιατὶ δὲν δημοσιεύονται οἱ ἑκατοντάδες ἀντίθετες γνῶμες τόσων ἀνθρώπων ποὺ ἀντιστέκονται στὴν παράνομη εἰσβολὴ καὶ ἐγκληματικὴ καὶ ἐθνοκτόνο πολιτικὴ τῆς κυβερνήσεως ποὺ προέκυψε ἀπὸ ἕνα ἐλάχιστο ποσοστὸ ψηφοφόρων καὶ ἀνεδείχθη μόνο μὲ τὴν βοήθεια πλήθους ἐκλογικῶν νόμων ποὺ διαστρεβλώνουν ἀριθμητικὰ τὰ ποσοστὰ τῶν ἐκλογῶν.Μὲ ποιόν τρόπο γίνεται ἡ ἐπιλογὴ αὐτῶν τῶν ἄρθρων καὶ πῶς ἔφτασε αὐτὸ στὴν σελίδα σας καὶ δὲν ἔχουν φθάσει ἀντιστοίχως ἄλλα;
  Οἱ ἄνθρωποι ποὺ ἀκόμη ἔχουν διατηρήσει τὴν ἱκανότητα τῆς σκέψεως ἀντιλαμβάνονται ὅτι τὸ ἄρθρο εἶναι εὐτελὴς προπαγάνδα καὶ ὥς ἐκ τούτου ἀπωθητικό. Ταὐτοχρόνως ἡ ἀξιοπιστία τῆς ἱστοσελίδος κατατάσσεται ἐκεῖ ὅπου τῆς ἀξίζει ἀναλόγως μὲ τὴν διανοητικὴ ἱκανότητα τῶν ἀναγνωστῶν.

  1. PalmosAdmin

   Σε αντίθεση με το ανώνυμο σχόλιο σας, η επιστολή ήταν επώνυμη κι από άτομο που κατάγεται και ζει στην Ιστιαία η οικογένειά του.Δεν αποκλείουμε επιστολές ανάλογα με τα δικά μας κριτήρια.Δημοσιεύονται οι περισσότερες.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: