Home > Hot ! > Με Παρη-σία (ηλ.τεύχος Δεκέμβριος 2017)

Με Παρη-σία (ηλ.τεύχος Δεκέμβριος 2017)


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

Γράφει

η Πάρη Ντελκή

 

 

Τα χιόνια αυτή τη φορά έφτασαν στην ώρα τους.

Χριστουγεννιάτικα!

Άσχετα αν έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τον καιρό ως εχθρό μας, πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας του, σαν κι αυτό που έζησαν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ της γραμμής Αθήνα –Ιστιαία, από το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου. Η εθνική οδός γέμισε χιόνια και δεν υπήρχε σχεδιασμός για άμεσο καθαρισμό της.

Το αποτέλεσμα;

Μια διαδρομή 2 ωρών με στάση διήρκεσε πάνω από 5 ώρες!

 

Κάποτε θα πρέπει να δουλέψει αυτή η έρμη η κρατική μηχανή.

 

Έτυχε να περνώ οδηγώντας από τον Παγώντα την ώρα που άρχιζε να το στρώνει. Έτσι από τη μια είχα την ευκαιρία να απολαύσω όλο το μαγικό τοπίο να μεταμορφώνεται λεπτό το λεπτό και να ντύνεται στα άσπρα κι από την άλλη να αναρωτιέμαι.

 

Γιατί αυτό το οδικό δίκτυο που τα τελευταία 50 χρόνια αφαίρεσε πολλές ανθρώπινες ζωές κι αποτέλεσε την αιτία απομάκρυνσης απομόνωσης της Εύβοιας της Βόρειας Εύβοιας από την πρωτεύουσα της, δεν βελτιώθηκε ποτέ από κανέναν πολιτικό;

 

Και φτάνουμε σήμερα εν έτει 2017 να θεωρούμε επιτυχημένο αυτόν τον πολιτικό που υλοποιεί τα αυτονόητα;

 

Είναι όντως επιτυχής η πορεία της τρέχουσας Περιφερειακής Αρχής κι είναι έτσι γιατί δείχνει να αφουγκράζεται και να υλοποιεί λύσεις για τις ανάγκες των κατοίκων της Εύβοιας.

 

Μέχρι σήμερα ζήσαμε την οικονομική, την πολιτιστική και κοινωνική απομόνωση του Βόρειου τμήματος του νησιού. Τώρα οι προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση του οδικού δικτύου δεν θα αποφέρουν μόνο οφέλη στην πιθανή τουριστική ανάπτυξη η οποία επιχειρείται τόσο από τους Δήμους, από την Περιφέρεια, όσο και κεντρικά από την Πολιτεία, αλλά θα μπορέσει να δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των κατοίκων του ίδιου αυτού του νησιού.

 

Ιδιαίτερα αν σταθούμε στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού (σελ.4) για τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα βελτιώσουν το οδικό δίκτυο της Εύβοιας αυτό θα αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Έτσι ίσως υπάρξει πιθανότητα ακόμη και να διαφοροποιηθεί το καθεστώς των δρομολογίων των φέρι μποτ, διότι θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικά, απέναντι σε ένα βελτιωμένο οδικό δίκτυο που θα είναι προτιμητέο από τους πολίτες της Εύβοιας.

 

Αναταραχή μπορούμε να πούμε ότι έφερε η ανάρτηση μίας φωτογραφίας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook της Μαίρης Δημητρίου. Αναφέρομαι βέβαια στον Ταύρο των Ωρεών … στολισμένο με λαμπάκια χριστουγεννιάτικα.

Η απίστευτη κακογουστιά και η ανώριμη πολιτιστικά διαχείριση ενός τέτοιο μνημείου της περιοχής μας αντί να αποτελέσει τροφή για σκέψη, για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, συσπείρωσε όλους τους πιθανούς υποστηρικτές της Δημάρχου να λύσουν το θέμα μόνο …επικοινωνιακά!

 

Όπως ενημερωθήκαμε η παρέμβαση της ενεργού πολίτη στην αρχαιολογική υπηρεσία ήταν ικανή να αφαιρέσει τα λαμπάκια από τον Ταύρο αυθημερόν, αλλά με αυτό τον τρόπο …άναψαν τα λαμπάκια στους γνωστούς αγνώστους που φροντίζουν να υποστηρίζουν πράξεις ή παραλείψεις της Δημάρχου σωστές ή λαθεμένες!

 

Το  μάθαμε και αυτό και το απαθανατίσαμε με το φακό του Palmosev.gr.

 

Μέσα σε εσωτερική αυλή πολίτη οι γείτονες απορημένοι ρώτησαν πρώην αντιδήμαρχο γιατί συμβαίνει αυτό και η απάντηση που έλαβαν το λιγότερο εντυπωσιακή.

Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να έχει ατομικό κάδο με πληρωμή και να τον βγάζει ο ίδιος στο δρόμο, να το παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο να τον αδειάζει!

 

Ο κάθε πολίτης με λίγα λόγια να επιμελείται τον προσωπικό του κάδο. Αυτό πραγματικά μπορεί να εγείρει πλείστα όσα ερωτηματικά. Έχουμε έλλειψη κάδων ή  όχι;

 

Μπορεί η δημοτική αρχή να   διαθέτει κάδους μεμονωμένα σε ιδιώτες που το αιτούνται;

 

17 Δεκεμβρίου 2015!

 

Ήδη πέρασαν 2 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το τελευταίο έντυπο της εφημερίδας «Παλμός της Βόρειας Εύβοιας».

Θυμάμαι πως αυτό ήταν μια απόφαση που δεν βγήκε αβασάνιστα και τόσο εγώ, όσο κι οι συνεργάτες του «Π» ήμασταν και συγκινημένοι και έτοιμοι παράλληλα για νέες περιπέτειες.

 

Περιπέτειες που δεν είχαν να κάνουν πια με το τυπογραφείο, τη διακίνηση, τα περίπτερα τα κέντρα Τύπου, αλλά με server με διαδικτυακές επικοινωνίες  με ηλεκτρονική κι άμεση ανταπόκριση.

 

Μια άλλη εποχή ανοίγονταν πια μπροστά μας, αλλά και το χτες που αφήναμε πίσω μας είχε την αξία και την ιστορία του.

 

Σήμερα με την ηλεκτρονική εφημερίδα και την ιστοσελίδα κάναμε πολλά βήματα.

 

Πέρα από την εγγραφή του ηλεκτρονικού τεύχους του palmosev.gr στις εκδόσεις με σειρές με έδρα το Παρίσι, πέρα από την ταυτοποίηση της ιστοσελίδας από το Υπουργείο Τύπου, με χαρά ανήκουμε στους διοργανωτές του 52ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αιδηψό το τριήμερο 11-12-13 Μαΐου.

Έτσι με χαρά υποδέχτηκα γι αυτό τον λόγο, τους συναδέλφους μου από την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), τον Πρόεδρο Γιώργο Κουκουλιάτα και τον ταμία της Ένωσης Κώστα Τσιμόπουλο.

 

Μετά από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με την Δήμαρχο Ιστιαίας –Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Κοτζιά, την ιδιοκτήτρια του «Θέρμαι Σύλλα» Βούλα Αναστασοπούλου, την Πρόεδρο Ξενοδόχων Αιδηψού Ελένη Φώτου, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού Δέσποινα Μαραβέλλη, την ταμία του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας Ελένη Σωτηροπούλου, τον εκπρόσωπο των ΚΤΕΛ Δαυίδ Κουρκούτζελο, βρήκαμε θερμή υποστήριξη για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Λόγω της συμμετοχής πανεπιστημιακών καθηγητών πέραν του επιστημονικού του ρόλου, θα αποτελέσει άριστο τρόπο διαφήμισης της περιοχής μας και μάλιστα τη χρονική περίοδο που ξεκινά η καθιερωμένη τουριστική σεζόν.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στο γραφείο του palmosev.gr. Οι εκπαιδευτικοί Γρηγόρης Σταθαράς (γεωπόνος) και Δήμητρα Κωνσταντά (πληροφορικός) συνόδευσαν μαθητές του Ειδικού σχολείου Καμαρίων οι οποίοι πρόσφεραν μας ένα συμβολικό δώρο. Το ημερολόγιο του 2018 και σοκολατάκια που έφτιαξαν τα παιδιά μόνα τους. Πολλές ευχές με αγάπη κι από την ομάδα του «P» για καλή χρονιά και πρόοδο σ’ όλα τα παιδιά κι ιδιαίτερα στα παιδιά της Ειδικής Αγωγής Ν.Πύργου και Καμαρίων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: