Home > Hot ! > Η Εύβοια για πρώτη φορά αναγνωρίζεται νομοθετικά σαν νησί – Συμπεριλαμβάνεται στην Εθνική Θαλάσσια Πολιτική

Η Εύβοια για πρώτη φορά αναγνωρίζεται νομοθετικά σαν νησί – Συμπεριλαμβάνεται στην Εθνική Θαλάσσια Πολιτική


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

 

Πάρη Ντελκή

 

 

 

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε το δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγυρίζει για την νομοθετική αναγνώριση της Εύβοιας ως νησιού, σύμφωνα με το νέο κατατεθέν νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική της χώρας μας.

ΑΛΛΑ, κύριοι από λόγια χορτάσαμε!

Αυτό που ενδιαφέρει το σύνολο των Ευβοιωτών και ιδιαιτέρως των ακριτών της Εύβοιας, αναφερόμενη σε βόρεια και νότια Εύβοια, αφορά την προστασία, την ασφάλεια και την διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων, είναι το καθεστώς ΦΠΑ, οι οικονομικές διευκολύνσεις στις μεταφορές μετακινήσεις των ντόπιων κατοίκων, δηλαδή το μεταφορικό ισοδύναμο  το οποίο είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις νησιωτικές περιοχές.

Αν λοιπόν συμπεριληφθεί στην Εθνική Πολιτική για την νησιωτικότητα η Εύβοια, τότε περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των υδατοδρόμιων, τον εμπλουτισμό του στόλου του ΕΚΑΒ με πλωτά ασθενοφόρα  και επιτέλους για να πάρει τη θέση της στο νησιωτικό χάρτη της χώρας, η Εύβοια ως το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα πρέπει οι πολίτες της, όλοι εμείς οι Ευβοιώτες να  απολαμβάνουμε  τα δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς της νησιωτικότητας.

Να πάψουμε εμείς οι Βορειοευβοιώτες όπως κι οι Νοτιοευβοιώτες να έχουμε λιγότερα δικαιώματα από τους κατοίκους της Χαλκιδοκεντρικής Εύβοιας! Στο όνομα της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ των πολιτών, στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, θα συνεχίσουμε να ζητάμε ταχύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο, καλύτερες υποδομές για προστασία της Δημόσιας Υγείας κι ίδια πρόσβαση σε πολιτισμικά αγαθά με τις αστικές περιοχές.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Εύβοιας

“Η Εύβοια για πρώτη φορά αναγνωρίζεται νομοθετικά σαν νησί σύμφωνα με το νέο κατατεθέν νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική της χώρας. Η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη για το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού μας, ανακοινώθηκε στη Γ. Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν στη Σκιάθο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης και η εκπρόσωπος του Φορέα κα Δέσποινα Καραμπέτσου.

Η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 10 – 12 Ιουλίου 2020, με εξαιρετικά σημαντικά κέρδη για την Εύβοια, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε, ανακοινώθηκε από την κα Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι το νησί μας για πρώτη φορά θα συμπεριληφθεί στην Εθνική Πολιτική για την νησιωτικότητα, παίρνοντας επιτέλους τη θέση του στο νησιωτικό χάρτη της χώρας, αποκτώντας τα δικαιώματα που του αρμόζουν ως νησιωτική περιοχή.

Η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έθεσε κατά αυτόν τον τρόπο ως επίκεντρο την Εύβοια, κατά την διάρκεια της αναλυτικής της παρουσίασης για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την «Εθνική Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτική Επιχειρηματικότητα»,  νομοσχέδιο το οποίο είναι προς άμεση ψήφιση.

Πολύ σημαντική τοποθέτηση στην εν λόγω Γ. Σ. έκανε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, στην εισήγηση του για την «Οικονομική Πολιτική και Νησιωτική Οικονομία», όπου ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί μέτρο και για 3η επιστρεπτέα προκαταβολή ενώ ταυτόχρονα θα θεσπιστούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των επιχειρήσεων καθώς και η κα Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία αναφερόμενη «στη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στην νησιωτική ανάπτυξη», ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των νησιωτικών περιοχών, προγράμματα στα οποία θα ενταχθεί και η Εύβοια.

Το γενικό συμπέρασμα των εργασιών της Γ.Σ. όπως το μετέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης, είναι ότι οι εκτιμήσεις μετά από τις συνέπειες του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, δείχνουν ότι τα νησιά μας πρέπει να απεμπλακούν από την έως σήμερα μονοδιάστατη κατεύθυνση ανάπτυξης τους αποκλειστικά μέσα από τον τουρισμό και να προσανατολιστούν και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας, όπως στον αγροτικό τομέα, στην παραγωγή και στην μεταποίηση.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: