Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλάζει τα δεδομένα

Γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλάζει τα δεδομένα

Του Κων/νου  Σ. Μαργαρίτη- Δημοσιογράφο

 

Η συναίνεση στον πολιτικό μας στίβο έγινε για μια ακόμη φορά πράξη, με την πανηγυρική εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και να ξεπεράσουν τεχνητές διαφωνίες.

Η χώρα έχει μπροστά της δύσκολη πορεία και καλείται η κυβέρνηση να βρει λύσεις βιώσιμες και ουσιαστικές.

Η Τουρκία «πιέζει και απειλεί» για να κερδίσει χρήματα από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να απαιτείται η άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η δυναμική του πρωθυπουργού -μάνατζερ Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό και οι άριστες σχέσεις με τους ομολόγους του δημιουργούν θετικό κλίμα στη περαιτέρω πορεία της χώρας.

Οι έντονες διπλωματικές κινήσεις για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον καθιστούν στρατηγικό εταίρο.

Η εξαγγελία των δεσμεύσεων για φοροελαφρύνσεις, οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων και η πορεία της χώρας σε ασφαλή μονοπάτια ,είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει άλλο την σημερινή κατάσταση. Επιθυμεί ταχύτερους ρυθμούς και μεγαλύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Είμαστε σε άλλη εποχή και οι προτάσεις των πολιτικών κομμάτων καλό είναι να συγκλίνουν, για να πετυχαίνει η χώρα όσα οραματίζεται και να γίνει επενδυτικός προορισμός.

Υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες αξιολογούνται και πολύ σύντομα θα δούμε μπροστά μας ευχάριστες «εκπλήξεις».

Οι διαφωνίες να εστιάζονται στη καλυτέρευση των όρων δανειοδότησης, των ελκυστικών παροχών προς τους πολίτες και της προσέλκυσης επενδυτών.

Οι μεγάλοι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να πάρουν αποφάσεις που δεν είναι αρεστές στο ευρύ κοινό, αλλά στο άμεσο μέλλον με την εφαρμογή τους αναδεικνύεται η χρησιμότητά τους για τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μακρόν, ο οποίος προώθησε μια σειρά σκληρών μέτρων για να πετύχει την ανασύνταξη της Γαλλικής οικονομίας.

Απαιτείται εγρήγορση και ενδυνάμωση των σχέσεων μας με τους συμμάχους. Μπορούμε να πετύχουμε την δημιουργία μιας «νέας Ελλάδας», έξυπνα δομημένης και δυναμικά τοποθετημένης στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.

Είναι η κατάλληλη στιγμή στη πατρίδα μας, να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ανοικτά στον ελληνικό λαό και να του εξηγήσουν τα δεδομένα και τις προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά όταν δεν λέμε τα πράγματα «με το όνομά τους».

Η Ελλάδα έχει διανύσει τη δύσκολη και επίπονη πορεία της. Οι επενδυτές θα έρθουν στη χώρα μας, αρκεί να δουν κλίμα αξιοπιστίας, σταθερότητας και καλής συνεργασίας.

Το μεγάλο βάρος πρέπει να πέσει στους Έλληνες επιχειρηματίες που παραμένουν στη χώρα , συνεχίζουν να επενδύουν, πληρώνουν τις εισφορές τους, δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης και δεν έχουν καμιά βοήθεια από τις τράπεζες.

Στην Ελλάδα της Ευρώπης δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Ο λαός μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον έξω από επιτηρήσεις και στερήσεις.

Τα ευρωπαϊκά όργανα(Κοινοβούλιο και Επιτροπή) καλούνται να λειτουργήσουν εποικοδομητικά και να αλλάξουν την εικόνα που έχουν οι πολίτες για αυτά. Η «νέα Ευρώπη» πρέπει να είναι μια ευέλικτη Ευρώπη!

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: