Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Πάρη-σια Φ.113

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ενώ πανελλαδικά είχαμε μια κακή χρονιά από άποψη επιδόσεων,στην επαρχία μας υπήρχαν πολλοί μαθητές που διακρίθηκαν με βαθμολογίες πολύ μεγαλύτερες του μετρίου.Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κοπίασαν, όχι μόνο μια χρονιά,αλλά με συνέπεια και συνέχεια σε ολόκληρη την μαθητική τους πορεία.Συνεχίστε με την ίδια συνέπεια τη προσπάθεια να χτίσετε πιά το ανθρώπινο κεφάλαιό σας.Να πάρετε τη γνώση που θα είναι το όπλο σας για να αντιμετωπίσετε την ζωή αύριο.Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο δυναμικά τη ζωή του από έναν ανειδίκευτο. Γεμίστε τη φαρέτρα σας με όλα τα απαραίτητα εφόδια και ξαναγυρίστε στον τόπο μας.Σας έχουμε ανάγκη.

 

 

Μπράβο στους καθηγητές που οργάνωσαν και κουράστηκαν για να διοργανώσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία υψηλής ποιότητας στους μαθητές του Ε.Π.Α.Λ. Ιστιαίας. Έτσι τα παιδιά μας έγιναν πολίτες του κόσμου. Από την Ισπανία ξεκίνησε κι ο Κολόμβος. Καλή η αρχή και ευχόμαστε, καλή συνέχεια και του χρόνου.

 

Για μια ακόμη φορά πέσαμε θύματα,μιας κυβέρνησης που δεν αφουγκράζεται τον Έλληνα.Αφού για δεκαετίες ολόκληρες, δημιούργησε με τα πιο πικάντικα υλικά το «Ελληνικό όνειρο»,μια θέση στο Δημόσιο και μάλιστα το πουλούσε και σε αρκετά ακριβή τιμή-τιμή συνειδήσεως-έρχεται τώρα,να το πάρει πίσω.Αφού εξέθρεψε γενιές ολόκληρες με την λογική του βολέματος στο Δημόσιο,ξαφνικά έρχεται και μας πετάει στα μούτρα τις απολύσεις.150.000 άνθρωποι άνεργοι,απ’ τη μια στιγμή στην άλλη.Άνθρωποι που καλώς ή κακώς είχαν «στρώσει» την ζωή τους, είχαν ρυθμίσει τα οικονομικά τους με τη βεβαιότητα και την ασφάλεια μιας μονιμότητας.Είχαν αποδεχτεί έναν μικρό ή έναν μέσο μισθό, λόγω αυτής της μονιμότητας και τον εξαργύρωναν, ορισμένοι με μέση ή και χαμηλή παραγωγικότητα.Και τώρα;

Που είναι ο βουλευτής που μας «βόλεψε»;Πως θα απολογηθεί όταν ο ευνοούμενος θα σταθεί -στην καλύτερη περίπτωση- στην ουρά για το ταμείο ανεργίας;

Αστείο πραγματικά κατάντησε αυτό με τη συλλογή αποδείξεων. Από τη μια το κράτος μας θεωρεί όλους φορoκλέφτες και από την άλλη μας βαπτίζει φοροκυνηγούς, ευελπιστώντας στην αύξηση εσόδων του. Όταν όμως στέλνει πίσω πιστωτικά εκκαθαριστικά, διαπιστώνει πως αντί να μαζέψει λεφτά θα πρέπει να πληρώσει. Έτσι βιαστικά- βιαστικά θέλει να πάρει το μέτρο πίσω και θα μείνουμε όλοι με τις σακούλες «τίγκα» στην απόδειξη. Προγραμματισμός και οργάνωση μηδέν.

 

Δυο είναι τα χαρακτηριστικά της επαρχίας μας. Όλοι γκρινιάζουμε με όλα και κανείς δε μιλά ανοιχτά.Μερικές φορές τα παράπονά μας είναι υπερβολικά κι άλλες φορές δίκαια.Ο ρόλος του «Παλμού» είναι αυτός.Να πάλλεται εκπέμποντας τους σφυγμούς της κοινωνίας.Τα έσοδά του απόλυτα διαφανή.Το δικό σας ευρώ μας δίνει τη δύναμη κάθε βδομάδα να χτυπάμε την πόρτα της εξουσίας δυνατά.Με την συνδρομή σας, με μια μικρή αγγελία, μια ανακοίνωση, μια διαφήμιση, μας δίνετε το πράσινο φως, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.Το δημοψήφισμα του περιπτέρου κάθε βδομάδα μας δικαιώνει και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε με δυνατή φωνή τα δικαιώματά μας, για καλύτερη υγεία, για περισσότερες υπηρεσίες, για διαφανή διοίκηση.

 

Ο τρόπος που τακτοποιούνται τα προβλήματα στους δρόμους με τις λακκούβες που δημιουργούνται, είναι απαράδεκτος. Γύρω-γύρω από την πλατεία στους πιο κεντρικούς δρόμους της Ιστιαίας, τις έχουν κλείσει, ενώ πιο έξω χάσκουν σε όλο τους το μεγαλείο ακόμη καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του δρόμου και κάνοντας επικίνδυνη την κυκλοφορία αφενός και καταστρέφοντας τα αυτοκίνητά μας από την άλλη.

Τι απορία κι αυτή! Αφού πέρασε το συνεργείο του Δήμου και έκλεισε τη λακκούβα δε μπορούσε να τακτοποιήσει και τα φρεάτια που είναι κίνδυνος θάνατος; Δεν τα είδε το συνεργείο του Δήμου; Μάλλον θα ήταν άλλο συνεργείο υπεύθυνο γι’ αυτή τη δουλειά. Αχ αυτή η εξειδίκευση τι σου κάνει.

 

Όταν μιλάμε για συναίνεση, μάλλον αυτό θα εννοούμε! Άνθρωποι και σκύλοι όλοι μαζί μονιασμένοι στη στοά της πλατείας. Καμιά υγειονομική υπηρεσία δεν θορυβείται. Καμία κοινωνική μέριμνα. Ευτυχώς που με την ζέστη έχουν «ζαβλακωθεί» τα σκυλιά και δεν ορμάνε στους περαστικούς. Κάθονται ξαπλωμένα φαρδιά-πλατιά και απολαμβάνουν τη δροσιά

 

Δικαίως φωνάζουν στο Ποτόκι. Είναι άραγε εικόνα παραλίας αυτή. Δίπλα απ’ τον Αη Νικόλα, οι γεμάτοι σκουπιδοντενεκέδες, οι βάρκες και τα τροχόσπιτα συνθέτουν μια «ειδυλιακή» εικόνα, που σε …μαγεύει! Με τι θράσος να προσκαλούμε και τουρίστες; Να έρθουν να δούνε τι; Την καθαριότητά μας ή το καλό μας γούστο;

 

Ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου,πρωτίστως τον καθρέφτη του καλοκαιριού, τις παραλίες μας. Πρέπει να τις γυαλίσουν, όχι απλά να τις καθαρίσουν.Τι να κάνουν πια και οι εθελοντές;

 

Βέβαια και μεις με την σειρά μας στη συνέχεια να φροντίσουμε, όταν τις επισκεπτόμαστε να μαζεύουμε τα όποια σκουπίδια δημιουργούμε. Όπως και να ‘ναι, μονός καυγάς δε γίνεται. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Κάποιος τα δημιουργεί και τα σκουπίδια. Δεν είναι αυτοφυή!

 

Πολύ δύσκολη, είναι η δουλειά σου κύριε Δήμαρχε αλήθεια. Πως να συμμαζέψεις, τις εκκρεμότητες από τη Λιχάδα, μέχρι τα Βασιλικά; Αλλά εσύ επέλεξες να φορτωθείς αυτή την ευθύνη και μάλιστα έδωσες και εκλογική μάχη, στήθος με στήθος, για να την αναλάβεις. Τώρα και εμείς οι πολίτες, δικαίως περιμένουμε να σταθείς αντάξιος των περιστάσεων. Δικαίως περιμένουμε καθαρές δουλειές και διαφανείς διαδικασίες. Από τα θέματα της καθημερινότητας μέχρι τις προσλήψεις των εποχιακών.

Άκαιρο το ξεκίνημα των έργων, του αλιευτικού καταφυγίου στα Ήλια. Καλοκαιριάτικα, τώρα που οι όποιοι επισκέπτες έρχονται στην περιοχή μας για κανένα μπάνιο, τώρα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα έργα στις παραλίες! Ενώ μέχρι πρότινος περιβαλλοντικοί όροι απαγόρευαν την έναρξη εργασιών κατά τους θερινούς μήνες. Αυτό τροποποιήθηκε και η πανέμορφη παραλία των Ηλίων, μετατράπηκε σε εργοτάξιο. Η διαμαρτυρία των κατοίκων είναι έντονη και γι αυτό κύριε Δήμαρχε, καλό θα ήταν να σκύψεις με προσοχή στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δουλέψουν. Βόρεια Εύβοια δεν είναι μόνο το Πευκί ή η Αιδηψός.

 

Τώρα βρέθηκε να μην δουλεύει και το αποχετευτικό της Αιδηψού. Τι έγινε την προηγούμενη Τρίτη, όταν τα λήμματα γέμισαν τη θάλασσα; Μήπως έχει χαθεί λίγο η μπάλα;

 

Έκθεση και προβολή φωτογραφιών ετοιμάζει ο Σύλλογος στα Καμάρια, από δραστηριότητες παλαιότερων χρόνων, την ερχόμενη Παρασκευή 1 Ιουλίου ανήμερα των Αγίων Αναργύρων. Παράλληλα τιμώντας τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ελύτη θα υπάρχει μικρό αφιέρωμα με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου. Ο σκοπός είναι διπλός από τη μια ανθρωπιστικός και αφορά στη συνάντηση φίλων, γνωστών Καμαριωτών και μη, και από την άλλη πολιτιστικός ώστε να μαζευτούν χρήματα για την επισκευή και συντήρηση του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο, ώστε να στεγαστεί η Βιβλιοθήκη της Ιστιαίας. Όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε έστω και με το πιο μικρό συμβολικό αντίτιμο. Η βιβλιοθήκη θα πρέπει να στεγαστεί και λειτουργήσει, επιτέλους.

 

Όπως μας ειδοποίησε το Λύκειο Γουβών τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Γεώργιο Δροσίνη με διοργανωτές το Σύλλογο «Φίλοι του Γεωργίου Δροσίνη» και την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. Είναι προγραμματισμένο να μιλήσει η κ. Ελένη Βαχάρη, εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του Γεωργίου Δροσίνη» και ο Αναστάσιος Στέφος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Σε αυτή την εκδήλωση θα απονεμηθούν από τους διοργανωτές της τα βραβεία του Πανελλήνιου διαγωνισμού για τον Γεώργιο Δροσίνη. Όμως λόγω του χρόνου έκδοσης του «Παλμού», ήταν αδύνατο σ’ αυτό το φύλλο να καλύψουμε το θέμα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: