Home > Hot ! > Φιλοζωική HAPPY PAWS : Ο πλανήτης που ζεις είσαι ΚΑΙ ΕΣΥ

Φιλοζωική HAPPY PAWS : Ο πλανήτης που ζεις είσαι ΚΑΙ ΕΣΥ


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Η διαπίστωση αυτή, αναμφίβολα, ενσωματώνει το ανθρώπινο είδος στο σύνολο του πλανήτη και ταυτόχρονα καθιστά τον άνθρωπο υπεύθυνο απέναντι στην οικολογική πρόκληση που ονομάζεται προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ βιώνουμε τα αποτελέσματα των ανεξέλεγκτων ενεργειών του σύγχρονου βιομηχανοποιημένου πολιτισμού, ο οποίος απέδειξε πως κατά την πορεία της εξέλιξής του, έδωσε όλες τις ευκαιρίες για μια πιο εύκολη ζωή , υποβάθμισε όμως, σημαντικά την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, δυο έννοιες αλληλένδετες.

Λέξεις, όπως κλιματική αλλαγή, φαινόμενο του θερμοκηπίου, μόλυνση των ωκεανών και των ακτών, δασικές πυρκαγιές αποτελούν  μερικά από τα θέματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, η οποία μέσα από τον ΟΗΕ καθιέρωσε την 5η Ιουνίου ως την κύρια εκδήλωσή του, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα. Οι επίσημοι φορείς του, τονίζουν «πως για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουμε την φύση», επισημαίνουν δε πως «πρέπει να αναθεωρήσουμε τι αγοράζουμε και τι χρησιμοποιούμε, να υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες και πρότυπα».

Στοιχεία όπως

1) 8.500 θάνατοι κάθε χρόνο συμβαίνουν εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ελλάδα

2) Η θερμική επιβάρυνση αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% στο εγγύς μέλλον (2021-2050) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

3) 14 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών βρίσκονται στον βυθό των ωκεανών, ποσότητα 35 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που βρίσκεται στην επιφάνεια των θαλασσών

4) υπερβολικοί χρόνοι αποσύνθεσης των σκουπιδιών, όπως αλουμινένια κουτιά 80-500 χρόνια. τενεκεδάκι κονσέρβας 100 χρόνια, πλαστικό μπουκάλι 250 χρόνια, πλαστική σακούλα 10-20 χρόνια, αποτσίγαρα 1-5 χρόνια.

5) Σύμφωνα με τον χάρτη του Global Forest από το 2000 και μετά έχουν καταστραφεί πάνω από 150.000 εκτάρια δασικής έκτασης, που αντιστοιχούν σε 1500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αριθμός εξωφρενικά μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς πως η συνολική έκταση της χώρας δεν ξεπερνά κατά πολύ τα 130000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

6) Το 90% των δασικών πυρκαγιών προκαλείται από τον άνθρωπο

7) Μια δασική πυρκαγιά έχει σοβαρές, άμεσες επιπτώσεις σε χερσαία ζώα, πουλιά και φυτά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο αγροτικό εισόδημα, σε ανθρώπινες περιουσίες και υποδομές, έχει σοβαρό οικονομικό κόστος για την καταστολή της και μπορεί να καταλήξει και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. Σε βάθος χρόνου, μπορεί να οδηγήσει στην οριστική απώλεια βλάστησης, στην διάβρωση του εδάφους και τελικά στην αύξηση των πλημμυρών και την ερημοποίηση, μας κινητοποιούν ώστε να ανακάμψουμε από την δύσκολη αυτή κατάσταση

Είναι εύκολο να θεωρήσουμε ότι η ευθύνη βαρύνει άλλους και  όχι εμάς, πολλοί, όμως, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε και να κάνουμε το σωστό. Είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε την επόμενη φορά που θα είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε κάποιο σκουπίδι στην παραλία, ένα τσιγάρο στο δάσος.

 

Ενημερώσου, γίνε ενεργός πολίτης του πλανήτη μας

HAPPY PAWS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: