Home > Hot ! > ΕΥΒΟΙΑ: Η λεηλασία ενός ανοχύρωτου νησιού

ΕΥΒΟΙΑ: Η λεηλασία ενός ανοχύρωτου νησιού


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ένα Tερατώδους Eκτάσεως Αιολικό Πάρκο στήνεται στην Κεντρική Εύβοια καλύπτοντας 3 Δήμους: Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας-Αμαρύνθου και Διρφυών-Μεσσαπίων. Με την ευκαιρία της κρίσιμης συνάντησης των 3 Δημοτικών Συμβουλίων και Δημάρχων στις 11 Οκτωβρίου έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Σε Eπίπεδο Νομών, σε όλη την Ελλάδα, η Εύβοια είναι στην Πρώτη Θέση και μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί το 1/3 των Ανεμογεννητριών ολόκληρης της χώρας. Οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν στους Δήμους Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου. Βέβαια με τις νέες Αποφασισμένες εγκαταστάσεις, προβλέπεται ο Νομός μας να γίνει ένα Απέραντο Αιολικό Πάρκο με περισσότερες από τις μισές Ανεμογεννήτριες της Ελλάδας.

Σε επίπεδο Περιφέρειας η Στερεά Ελλάδα φιλοξενεί το 44% των Ανεμογεννητριών, ενώ σε Δεύτερη Θέση είναι η Πελοπόννησος με 14% και μακράν έπονται οι υπόλοιπες Περιφέρειες.

ΑΝ εκτελεστεί το Σχέδιο και δεν Αντιδράσουμε Δεόντως και Δυναμικά θα υπάρξει η πλήρης καταστροφή του περιβάλλοντος με χιλιάδες θέσεις Ανεργίας από τις επιπτώσεις εξαφάνισης χιλιάδων στρεμμάτων μοναδικών Δασών,  ακόμη και σε περιοχές κηρυγμένες «Natura», με τα τσιμεντώματα διανοιχθέντων Δρόμων δεκάδων χιλιομέτρων. Η Εμπειρία που έχουμε από την Καρυστία, μέχρι σήμερα, Δυστυχώς είναι αρνητική, Τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος όσο και θέσεων εργασίας (1 περίπου φύλακας για 20-30 Ανεμογεννήτριες).

Το Στημένο Παιχνίδι ήδη υλοποιείται στην ΣΚΥΡΟ, όπου ο εκλεκτός φίλος της Προέδρου! για την «Πράσινη Ανάπτυξη» αδερφής του Πρωθυπουργού, με μόνιμη εγκατάσταση στο Παρίσι, πολυεκατομμυριούχος Ελληνογάλλος Επενδυτής, εγκαθιστά Ανεμογεννήτριες 300MW (περίπου 100) και Αναμένεται η Απόβασις. Ευχόμαστε Καλό Αγώνα στους Σκυριανούς που με όλη τους τη Δύναμη αντιδρούν στην οριστική Αλλοίωση του Περιβάλλοντος, της ζωής τους και του Μέλλοντος των Παιδιών τους στην πανέμορφη ΣΚΥΡΟ. Ο Ευεργέτης Επενδυτής είναι και ο χορηγός του 1.000.000 € για την τοποθέτηση των κορμοδεμάτων στην καμμένη και κατεστραμμένη περιοχή της Λίμνης στην Β. Εύβοια.

Πρέπει να συστρατευθούμε ΟΛΟΙ να εμποδίσουμε έστω την εγκατάσταση και μιας! Ανεμογεννήτριας στον Νομό μας, διαφορετικά θα είμαστε Αναπολόγητοι απέναντι στους Προγόνους μας και στις Επόμενες γενιές, τα παιδιά μας.

Εξάλλου, η Εύβοια με τις ήδη εγκατεστημένες Ανεμογεννήτριες θα είναι μακράν η Πρώτη σε τέτοιες Εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και έχει εκπληρώσει και με το παραπάνω το τίμημα στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και στις οικογένειακές επιχειρήσεις που στήθηκαν εν ονόματι της.

Το γνωρίζετε κε Πρωθυπουργέ;

 

Νίκος Παπανδρέου

Πρώην Νομάρχης ΕΥΒΟΙΑΣ

Πρώην Βουλευτής ΝΔ Ευβοίας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: