Home > Hot ! > Ενισχύεται το νοσοκομείο Κύμης από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας

Ενισχύεται το νοσοκομείο Κύμης από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

Πάρη Ντελκή

 

 

 

Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου του βουλευτή της Ν.Δ. στην Εύβοια  Θ. Ζεμπίλη για την ενίσχυση του νοσοκομείου Κύμης από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας, χάρηκα για τους Κουμιώτες αλλά εστίασα όπως είναι φυσικό στις ελλείψεις των Κ. Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, που “πονάνε” πολύ τους κατοίκους της Β.Εύβοιας.

Από τον Φεβρουάριο ο Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντησή του με τον νέο  Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Βαγγέλη  Χατζημαργαρίτη  και με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  συζήτησαν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη  δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία και την Κάρυστο.

Τότε ο Υφυπουργός διαβεβαίωνε, πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσίαζε το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία και των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας . ΑΥΤΟ όμως  υπάρχει  ήδη από τον Ιούλιο του 2019! Αλλά από ότι φανερώνεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα διαδεχθούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τα γνωστά (ΣΔΙΤ)!

Έτσι όχι μόνο δεν είδαμε κανένα νομικό πλαίσιο, αλλά είδαμε να παρακάμπτεται  αναιτιολόγητα η υπουργική απόφαση της 5ης  Ιουλίου 2019* του τότε  Υπουργού Υγείας   Ανδρέα  Ξανθού, που καθόριζε τις προδιαγραφές  και τον κανονισμό  λειτουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Όλα αυτά δείχνουν πως στρώνεται ο δρόμος  για την Υγεία. Φαίνεται η περιπέτεια που και η χώρα μας, ενεπλάκη με τον κορωναϊό, δεν ήταν τόσο διδακτική. Ενώ υμνήθηκε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έγιναν τάχα προσπάθειες στήριξής του τελικά  με τα ΣΔΤ θα γίνουν ο Δούρειος Ίππος για την υγεία στην Ελλάδα.

Και για να πάμε και στα δικά μας, ποια είναι  η υποδομή Υγείας στην Εύβοια κύριοι;

Κι όταν λέμε Εύβοια εννοούμε Χαλκίδα, Κύμη, Κάρυστο, αλλά δεν εννοούμε Ιστιαία, Αιδηψό, Μαντούδι, Λίμνη, Αγία Άννα.

Η Βόρεια Εύβοια για μια ακόμη φορά εξαιρείται. Δεν χρειάζεται γιατρούς, δεν χρειάζεται νοσηλευτικό προσωπικό, δεν χρειάζεται Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Φαίνεται αστείο αν σκεφτεί κανείς τις υπερπροσπάθειες κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης να στηρίζουν όπως μπορούν τον Τουρισμό στη χώρα μας.

Θέλουμε να στραφούμε στην ανάπτυξη του Τριτογενούς τομέα παραγωγής, ΑΛΛΑ…

Χωρίς υποδομές Υγείας με κτιριακές εγκαταστάσεις άδεια κουφάρια, που πάμε; Ποιος τουρίστας θα επιλέξει έναν τόπο διακοπών χωρίς τη σιγουριά ενός νοσοκομείου, έστω και μικρού, έστω ενός πλήρως στελεχωμένου Κ.Υγείας;

Κι εμείς τι κάνουμε; διαγκωνιζόμαστε ποιος έβαλε το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κ.Υ. Ιστιαίας που λειτουργεί με ελλείψεις στο προσωπικό;

Διαγράφουμε μόνιμες θέσεις από τον Οργανισμό εν μια νυκτί;

Ξεχνάμε Υπουργικές αποφάσεις για δημιουργία ΜΤΝ σε διασύνδεση με τη Λαμία και μένουν στα χαρτιά;

Πολύ καλώς ενισχύεται το νοσοκομείο Κύμης από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά θέλουμε κι εμείς κύριοι Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ας υλοποιηθεί η Υπ. Απόφαση επί Υπουργίας Ξάνθου. Ας στελεχωθούν με ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τα Κ.Υγείας

Ικανός αριθμός νεφροπαθών στη Βόρεια Εύβοια κάνει εβδομαδιαίως αγώνα δρόμου Ιστιαία –Χαλκίδα με όποιες καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Γιατί;

Απαντήστε μας κ. Ζεμπίλη για ποιον λόγο παρακάμπτεται αυτή η ειλημμένη Υπουργική Απόφαση;

Οι νεφροπαθείς της Β. Εύβοιας είναι παιδιά κατώτερου θεού; Με ποιο κριτήριο επελέγη το Νοσοκομείο Κύμης;

Αναφερθήκατε στο άλυτο πρόβλημα των νεφροπαθών της Β.Ευβοιας στη συζήτησή σας με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ.Σερέτη;

Ας λάβετε υπόψη σας και τις ανάγκες της Β. Εύβοιας, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης της. Σκεφθείτε  την Αιδηψό με τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών στη Β.Εύβοια και την ανερχόμενη ζήτηση, ποιο άνοιγμα σε τουρίστες εξωτερικού να κάνει χωρίς υποδομές Υγείας; Σκεφτείτε το Πευκί, τη Λιχάδα, το Αρτεμίσιο. τη Λίμνη την Αγία Άννα, τα Βασιλικά, τα Ελληνικά.

Όλοι πανέμορφοι – ΓΥΜΝΟΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – τουριστικοί προορισμοί…

Σκεφθείτε την ανεκμετάλλευτη ιδιαίτερη καλλονή, την Β. Εύβοια  που μπορεί να μαγεύσει την Υφήλιο να παραμένει ξυπόλυτη

Οι πολίτες της δεν αξίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής;

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με φωτο μπροστά σε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, αλλά με αποφάσεις που δίνουν πνοή με βελτίωση υποδομών σε έναν τόπο.

Υλοποιείστε αυτό που υποσχεθήκατε…

 

 

Διαβάστε το δελτίο Τύπου για την ενίσχυση του νοσοκομείου Κύμης από τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης του παλαιού νοσοκομείου Χαλκίδας και την επικοινωνία του με τον Φ. Σερέτη


 

Κατά την επίσκεψή του στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης είχε ζητήσει από τον Διοικητή κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη την παραχώρηση του ιατροτεχνολογικού και λοιπού  εξοπλισμού του παλαιού Νοσοκομείου στα άλλα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του νομού. Μάλιστα, αμφότεροι είχαν συμφωνήσει ότι η διαδικασία της παραχώρησης πρέπει να προχωρήσει άμεσα, καθώς υπάρχει κίνδυνος μηχανήματα, όπως της αιμοκάθαρσης, να υποστούν μεγάλες φθορές λόγω αχρησίας.

Πράγματι, ο κ. Ζεμπίλης επικοινώνησε σήμερα με τον, ο οποίος διαβεβαίωσε τον βουλευτή Εύβοιας ότι με τον εξοπλισμό του παλαιού Νοσοκομείου θα ενισχυθούν οι υγειονομικές δομές της Εύβοιας. Παράλληλα, θα υπάρξει ταχύτατη μέριμνα για τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κύμης, το μοναδικό στην Εύβοια, όπου λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Διοικητή για την συστηματική προσπάθεια που καταβάλει, προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Εύβοια.

*Διαβάστε την Υπουργική Απόφαση της 5ης Ιουλίου 2019 που καθόριζε τις προδιαγραφές  και τον κανονισμό  λειτουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας

Καθορισμός προδιαγραφών και κανονισμού λειτουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: