Δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, όπως προκύπτει από διαρροές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Εκείνο που μένει πάντως να διευκρινιστεί είναι εάν πρόκειται για απόφαση της ίδιας της κ. Νικολάου να μη συμμετάσχει στις εκλογές ή εάν την έκοψε από τα ψηφοδέλτια η Νέα Δημοκρατία, μετά τις πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της και τις σχετικές αντιδράσεις που ακολούθησαν.
Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα δημοσίευμα από το dikastiko.gr ανέφερε ότι η πρώην Γ.Γ Aντεγκληματικής Πολιτικής αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις εκλογές, καθώς «επιθυμεί να διευκολύνει την παράταξή της».
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, πηγές από τη Ν.Δ. ανέφεραν τα εξής: «Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολαου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η σχετική απόφαση της Ν.Δ. έχει ανακοινωθεί στην κ. Νικολάου πριν από περίπου δύο εβδομάδες και μάλιστα πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί αίσθηση ο «πόλεμος» των διαρροών, ενώ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το ότι μπορεί να κρατήθηκε μυστικό τόσες μέρες, πως η κ. Νικολάου είναι εκτός ψηφοδελτίων.
Σημειώνεται ότι η κ. Νικολάου είχε έρθει σε δύσκολη θέση μετά το θέμα που ανέδειξε ο τομέας Διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφορά σε συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ για αγορά διώροφου ακινήτου 551 τ.μ. (με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ.) στην ακριβή περιοχή του Παλαιού Ψυχικό, τον Νοέμβριο του 2021 (λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε).
Υπενθυμίζεται επίσης το «ηχηρό» πόρισμα – κόλαφος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που διαπίστωσε απευθείας αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις κατά τη θητεία της την περίοδο της πανδημίας, που φέρεται να ζημίωσαν το δημόσιο με δύο εκατομμύρια ευρώ.
https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/381536_ektos-psifodeltion-tis-nd-i-sofia-nikolaoy
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr