Home > Hot ! > Δεν υπάρχει σχολείο για μαμάδες – Μόνο με αγάπη αναθρέφει η μητρότητα τον κόσμο

Δεν υπάρχει σχολείο για μαμάδες – Μόνο με αγάπη αναθρέφει η μητρότητα τον κόσμο


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Λίγο πριν η ζωή μιας γυναίκας αλλάξει για πάντα, λίγο πριν κοπεί ανεπιστρεπτί ο ομφάλιος λώρος, λες κι η φύση σε προειδοποιεί με τον τρόπο της για το τι θα ακολουθήσει μετά.

Ο πόνος της ανατροφής του βλασταριού είναι μεγάλος και διαρκής ,γιατί κανείς δεν γνωρίζει το σωστό.

Κανείς δεν ξέρει πως εισπράττεται αυτό που προσφέρουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, εμείς οι μανάδες.

Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες εμπόδια μέχρι το μήνυμα αυτής της αγάπης να φτάσει αλώβητο στην ψυχή ενός νέου ανθρώπου.

Η μητρότητα δεν είναι οι πόνοι της γέννας, δεν είναι η αλλαγή που βιώνεις μέσα στο ίδιο σου το σώμα, δεν είναι το μωρό που έρχεται στο φως μετά την κυοφορία των εννιά μηνών.

Είναι όλα αυτά που συνοδεύουν τη νέα ζωή του παιδιού που γεννιέται και της μάνας που από ένστικτο ποτέ πια δεν σκέφτεται μόνο για έναν.

Η μεταβολή στον τρόπο που σκέφτεται  και ζει η γυναίκα, μετά τη γέννηση του παιδιού της κι ο τρόπος που οδηγείται από τις συνθήκες να το αναθρέψει, τη  γεμίζει ευθύνες που οι πλάτες κάθε μάνας μοιάζουν μικρές να σηκώσουν.

Όλες οι εργαζόμενες μητέρες ζούμε με τύψεις που αφαιρούμε χρόνο από τα παιδιά μας για τη δουλειά μας. Όλες αισθανόμαστε πως αυτό που προσφέρουμε 24 ώρες το 24ωρο είναι λίγο όταν τα μάτια του παιδιού σου δακρύζουν και δεν βρίσκεις άμεσο τρόπο για να μην βγουν ποτέ αυτά τα δάκρυα από τα μάτια του.

Πάντα αναρωτιόμαστε αν κάναμε σωστά, σε κάθε συμβουλή ή παράδειγμα που δώσαμε στα παιδιά μας.

Πάντα φοβόμαστε αυτά που αργότερα οι ψυχολόγοι ονομάζουν «ψυχολογικά τραύματα» που μπορεί από πράξεις ή παραλείψεις να αφήνουμε άθελά μας, στα ίδια μας τα τέκνα.

Αλλά αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει μέχρι σήμερα, για ένα ρόλο εφ΄ όρου ζωής, για μια ιδιότητα που δεν υπάρχουν ακόμη «οδηγίες χρήσεως», για το πώς θα γίνεις σωστός γονιός, είναι η άδολη αγάπη που προσφέρεται αδιάλειπτα.

Μόνο αγάπη μπορεί να προσφέρει η μητρότητα, μόνο φως κι ασφάλεια σε κάθε παιδί σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις συνθήκες.

Γι αυτό κι όταν υπάρχουν  εξαιρέσεις, όπου η προσφορά της αγάπης δεν λαμβάνεται,  η κοινωνία στέκεται αδύναμη να αντιμετωπίσει και να δικαιολογήσει την πιθανότητα  αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

Για αυτό και πάντα δεν υπάρχει μόνο το καλό, γιατί ζούμε και ανισότητες και αδικίες και εγκλήματα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σχολείο για μαμάδες.

Το μόνο που ξέρουμε οι περισσότερες, είναι να  αναθρέφουμε τον κόσμο με αγάπη. Όταν αυτή δεν είναι αρκετή, ή όταν ο άλλος δεν μπορεί να την λάβει, τότε αρχίζει να χάνεται η ανθρωπότητα ολόκληρη και να ρημάζουν οι κοινωνίες.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: