Home > Hot ! > Ας ενεργοποιηθούν και φέτος τα ωφελήματα του νόμου ν. 4521/2018 για τους τελειόφοιτους μαθητές της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας

Ας ενεργοποιηθούν και φέτος τα ωφελήματα του νόμου ν. 4521/2018 για τους τελειόφοιτους μαθητές της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

 

Πάρη Ντελκή

Εκπαιδευτικός -Δημοσιογράφος

 

 

 

Μετά την εφιαλτική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021, μετά την απογύμνωση του δασικού φυσικού περιβάλλοντος, μετά την καταστροφική λαίλαπα της φωτιάς σε σπίτια, επιχειρήσεις αγροτικές εκτάσεις, έρχονται και τα επακόλουθα οικονομικά προβλήματα, που στέρησαν άμεσα εργασίες σε ρητινοκαλλιεργητές, δασεργάτες, αλλά έπληξαν και πλήττουν σημαντικά όλη την αγορά της βόρειας Εύβοιας.

Σε αυτό το πλαίσιο τίποτε δεν είναι πια ίδιο και πολλές επιχειρήσεις έμμεσα έχουν πληγεί. Το αποτέλεσμα αυτό, το υφίσταται κάθε νοικοκυριό το οποίο καλείται αθέλητα να μειώσει τις δαπάνες του και να περιοριστεί στην κάλυψη των απόλυτα ανελαστικών.

Για πολλές οικογένειες με μαθητές στην Γ΄ Λυκείου το κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων υπήρξε απαγορευτικό και πολλά παιδιά αναγκάστηκαν σε μια χρονιά που η τηλεκπαίδευση – λόγω κορωνοϊού – δεν σταμάτησε, να περιοριστούν στα σχολικά μαθήματα. Παιδιά που δεν έχουν δώσει ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλη τη λυκειακή τους θητεία, λόγω covid τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021 καλούνται να διαγωνιστούν πανελλαδικά για πρώτη φορά φέτος.

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της βόρειας Εύβοιας όμως είναι επιπλέον  επιβαρυμένοι από τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς. Ο  ν. 4521/2018  για «Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, προέβλεπε μεταξύ άλλων  ΚΑΙ μέτρα ενίσχυσης για τα τέκνα οικογενειών που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018. συγκεκριμένα στο Άρθρο 16 αναφέρονται τα εξής:

  1. Τα τέκνα οικογενειών που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018:

α) γίνονται δεκτά κατά προτίμηση, εάν είναι φοιτητές, στις φοιτητικές εστίες και λέσχες,

β) μετεγγράφονται με αίτησή τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην οικογενειακή κατοικία τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι., καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων,

γ) όσοι υπέβαλαν αίτηση-δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου του τρέχοντος σχολικού έτους 2017-2018 ή πρόκειται να συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του μηνός Σεπτεμβρίου 2018 εισάγονται σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού εισακτέων. Για την εισαγωγή σε Α.Ε.Ι., σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, παρέχεται είκοσι τοις εκατό (20%) προσαύξηση του συνόλου των μορίων που έλαβαν και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ύστερα από την προσαύξηση να συγκεντρώνουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με τα μόρια του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση στο οικείο ακαδημαϊκό έτος.

  1. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου. Με όμοια απόφαση μπορεί να παραταθεί η ισχύς της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 έως τρία (3) ακόμη ακαδημαϊκά έτη.

Επειδή υπάρχουν όμοιες συνθήκες, μήπως θα πρέπει η Πολιτεία να ρυθμίσει αντίστοιχες ευεργετικές διατάξεις και για τους μαθητές της πυρόπληκτης Εύβοιας; Μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να ενεργοποιηθούν τα ωφελήματα του νόμου ν. 4521/2018 και για  μαθητές της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας.

Διαβάστε το ΦΕΚ

document

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: