Home > Hot ! > Από την πλευρά του εκπαιδευτικού

Από την πλευρά του εκπαιδευτικού


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Το ενδιαφέρον του εκπαιδευτικού αλλά και του μαθητικού κόσμου συγκέντρωσε το περιστατικό που αναφέρθηκε στο άρθρο «Υπέρβαση καθήκοντος από διευθυντή Γυμνασίου», με την απαίτηση να δοθεί βήμα στο διευθυντή του σχολείου. Εκτιμώντας πως ένα μέσο, πρέπει να αποτελεί τη φωνή του τόπου δεν μπορέσαμε να αρνηθούμε την τοποθέτηση και της άλλης πλευράς. Σε επικοινωνία του palmosev.gr με τον εκπαιδευτικό αρχικά επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε πως ο μαθητής προσήλθε στο σχολείο στο τέλος της δεύτερης ώρας, ενώ το αντίστοιχο περιστατικό καθυστερημένης προσέλευσης, άλλου μαθητή, είχε σημειωθεί και παλαιότερα και είχε αντιμετωπισθεί με τον ανάλογο τρόπο. Αξίζει να τονιστεί -όπως δήλωσε ο ίδιος ο διευθυντής – πως αυτό είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα είπε: «Στην ενημέρωση των γονέων τονίστηκε πως η έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο και η τήρηση του χρόνου έναρξης και λήξης δείχνουν ότι όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο έχει το σχολείο και πόσος σεβασμός πρέπει να επιδεικνύεται στην αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου. Η καθυστερημένη προσέλευση σε μάθημα δεν επιτρέπεται επειδή δεν πρέπει να διακόπτεται το μάθημα εξαιτίας αυτών που καθυστερούν, ούτε να ενθαρρύνεται η άποψη ότι μπορεί ο μαθητής να καθυστερεί χωρίς συνέπειες. Ο διδάσκων καθηγητής κρίνει και αποφασίζει κατά περίπτωση σχετικά με το θέμα αυτό, αφού ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου για τη συχνότητα των καθυστερήσεων. Οι απουσίες μαθητών από μάθημα ενδιάμεσης ώρας είναι αδικαιολόγητες και ελέγχονται πειθαρχικά». Για το ίδιο θέμα λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από την Πρόεδρο Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου, η οποία και σημειώνει μεταξύ άλλων «Το Γυμνάσιο μας λειτουργεί άψογα χάρη στον Γυμνασιάρχη μας. Πριν γίνει κάποια αναφορά στο όνομά του θα έπρεπε να πάρετε και μαρτυρίες  άλλων.  Αν όντως έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσίασε ο συγκεκριμένος κύριος. Αυτό εσείς πρέπει να το γνωρίζετε καλά σαν δημοσιογράφος που είστε. Σας ενημερώνω ότι ο κύριος διευθυντής έχει την κατάλληλη μόρφωση και κοινωνικότητα που ξέρει πολύ καλά πως να φερθεί στον οποιονδήποτε. Λυπάμαι μόνο που προσπαθούν κάποιοι να σαμποτάρουν το έργο του μόνο που στην ουσία  κάνουν κακό στα ίδια τους τα παιδιά».

Σημείωση: Στην παραπάνω επιστολή που λάβαμε, διορθώθηκαν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη και συνεχίζουμε να διατηρούμε την ανωνυμία των πρωταγωνιστών.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: