Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Από την Ταξική Ενότητα λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Οι εκπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας (ο συνδυασμός που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (23/1/2018) και κατά τη συζήτηση του τακτικού θέματος που αφορούσε τα οικονομικά, ζήτησαν ενημέρωση από την πλειοψηφία του ΔΣ σχετικά με τον έλεγχο που διενεργείται στα οικονομικά του ΕΚΕ από το ΣΔΟΕ. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν τα έγγραφα που ζητούσε ο ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν είχε προκύψει το ζήτημα του ελέγχου πριν περίπου 2 μήνες είχαμε ζητήσει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, τι ζητάει το ΣΔΟΕ, τι έγγραφα θα προσκομιστούν κτλ. Είχαμε μάλιστα προτείνει να ενημερωθούν όχι μόνο τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ, αλλά να γίνει συνέλευση σωματείων καθώς κατά τη γνώμη μας για ένα τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε να λάβουν γνώση όλα τα σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ. Τότε, η πλειοψηφία είχε αποδεχτεί την πρόταση, θεώρησε μάλιστα αυτά που προτείναμε ως αυτονόητα να γίνουν.

Μέχρι σήμερα, για τον έλεγχο αυτό δεν έχει έρθει καμιά έγγραφη και αναλυτική ενημέρωση στο ΔΣ για το τι αφορά, από ποιον διατάχθηκε, για ποιο λόγο ήρθε το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της Εύβοιας, τι ζητήθηκε να προσκομιστεί και τι προσκομίστηκε τελικά.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είμαστε εκλεγμένοι με το συνδυασμό της Ταξικής Ενότητας, δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για το υλικό που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ, ούτε έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ με αυτό το θέμα. Όλα αυτά, παρόλο που τον τελευταίο μήνα φαίνεται ότι το μόνο που απασχολούσε την πλειοψηφία της Διοίκησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ήταν το συγκεκριμένο θέμα. Τόσο πολύ που ο Πρόεδρος του ΕΚΕ με τη δικαιολογία ότι είναι απασχολημένος με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, δεν έβρισκε χρόνο ούτε για τον καθορισμό ημερομηνίας του ΔΣ για να οργανωθεί απεργιακή απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την 3η αξιολόγηση που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική συμφωνία των κομμάτων που μαζί τους ψήφισε το 3ο μνημόνιο.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, είναι υπόλογη απέναντι στα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για την εμπλοκή του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου στη διαδικασία ελέγχου από το ΣΔΟΕ.

Απαιτούμε άμεσα να συνεδριάσει το ΔΣ και να υπάρχει ενημέρωση για τις διαδικασίες αυτές. Απαιτούμε να ενημερωθούν τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, να υπάρξει σαφής και λεπτομερής επεξήγηση για τα εξής:

  • Τι δουλειά έχει το ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας;
  • Από ποιον διατάχθηκε ο έλεγχος που διενεργεί;
  • Τι έγγραφα ζητήθηκαν από το προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ να προσκομιστούν;
  • Τι έγγραφα προσκομίστηκαν τελικά και ποιο το περιεχόμενό τους;

 

Η πλειοψηφία του ΔΣ υποχρεούται να ενημερώσει όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα σωματεία. Διαφορετικά εύλογα η σιωπή μπορεί να θεωρηθεί ως ενοχή…

 

 

Χαλκίδα, 28/1/2018

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: