Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ. 127

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ιστοσελίδα επίσημη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού έχουμε; Δεν έχουμε. Δυστυχώς η διαχείριση αυτού του θέματος έχει καθυστερήσει εννιά μήνες. Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται μια …ιδιωτική ιστοσελίδα, για να αναρτώνται οι επίσημες αποφάσεις του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού! Πολλές φορές τα απαραίτητα στοιχεία που επιβάλλεται από το Νόμο να αναρτώνται, ώστε να μπορεί όποιος πολίτης να ενημερώνεται από το διαδίκτυο για λόγους διαφάνειας, είναι ελλιπή. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και όταν όλα είναι σύννομα, ο τρόπος διαχείρισης εγείρει υποψίες. Αναρωτιέται λοιπόν ο απλός πολίτης: δεν μπορούν να αναρτούν πάντα όλες τις αποφάσεις ή δεν θέλουν; Μήπως γίνονται και λάθη; Μήπως αναρτώνται για το ίδιο θέμα διαφορετικά πρακτικά; Πρόκειται για παραλείψεις ή για εσκεμμένες αλλοιώσεις; Ουδείς το γνωρίζει πλην των ιδίων που τις επιμελούνται.

Για το γεγονός της έλλειψης απαραίτητης ενημέρωσης ακόμα και των ίδιων των Δημοτικών Συμβούλων με τις απαραίτητες εισηγήσεις δε μιλάμε καθόλου.

 

Α! Ξέχασα… Το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού σε πιο στάδιο βρίσκεται; Αφού μοιράστηκαν τα ερωτηματολόγια, ποια ήταν τα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας και ποιος θα τα επιμεληθεί άραγε;

 

Τι γίνεται με μας, κορίτσια; Το ωραίο φύλο είχε προβλήματα στο προηγούμενο Δ.Σ. της Ιστιαίας. Η μια δικαιολογημένα απουσίαζε, η άλλη δέχθηκε επιθέσεις, η τρίτη παραιτήθηκε και η τέταρτη εξοργίστηκε…

Δυναμικά η Αιδηψός αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με την πρόταση «Αιδηψός SPA». Δεν είναι μόνο η Τρίτη ηλικία που χρειάζεται τον ιαματικό τουρισμό. Όλες οι ηλικίες μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες ευεξίας και υγείας στην Αιδηψό. Αν ανακάμψουμε οικονομικά, ίσως καταφέρουμε να χαρούμε όλοι αυτό που άλλοι χρειάζεται να ‘ρθουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να το γνωρίσουν. Με θετική σκέψη και επινοητικότητα, ίσως ξεπεράσουμε τη σκόπελο και δεν τσακίσουμε το «καράβι» μας πάνω σ’ αυτή.

 

Φιλοξενούμενους θα έχουμε αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Ιστιαία. Ο Δήμαρχος του Κεμαλιγιέ (Εγκιν) Μουσταφά Χαζνεντάρ, η σύζυγός του και δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας δημοσιογράφος και ένας συγγραφέας, θα γίνουν δεκτοί από το Δήμαρχο Ιστιαίας και την αρμόδια Επιτροπή Αδελφοποίησης, που αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κοντζιά, τον πρ. Αντιδήμαρχο Κώστα Παπαδόπουλο και την μεταφράστρια Δέσποινα Παπανδρέου. Οι καλεσμένοι του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού θα μείνουν μέχρι και το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Όπως μας είπε η μεταφράστρια Δέσποινα Παπανδρέου, « οι καλεσμένοι μας έχουν μεγάλη λαχτάρα να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους της Καστανιώτισσας, να τους γνωρίσουν και να επισκεφτούν τα χωριά. Ο ενθουσιασμός και η ζεστασιά τους είναι απερίγραπτη. Σκέπτονται την αδελφοποίηση που θα γίνει μάλλον εκεί. Μας είπαν χαρακτηριστικά «να έρθετε στα σπίτια μας θα σας φιλοξενήσουμε.»

 

Η ανακοίνωση μας λείπει μόνο. Η χρεοκοπία έχει ήδη γίνει. Τέτοια πρεμούρα για να πληρώσουμε τους δανειστές μας δεν έχει ξαναγίνει. Και να τους πληρώσουμε και να ξεφτιλιστούμε. Άλλοι κάνουν κουμάντο. Αυτό όταν δώσαμε αυτοδυναμία με 10% διαφορά στην σημερινή κυβέρνηση δεν το φανταζόμασταν. Φοβάμαι όμως αν ξαναγίνουν εκλογές αυτό το μεγάλο κομμάτι του 60-70% θα παραμείνει να υποστηρίζει αυτά τα κόμματα τα βασισμένα σε πρόσωπα, σε οικογενειοκρατίες και όχι σε κόμματα αρχών, που θα έπρεπε να έχουμε. Εμείς, η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η Ελλάδα που με τον πολιτισμό της φώτισε και φωτίζει ολόκληρο τον πλανήτη, πως επιτρέπουμε να μας λένε οι άλλοι «η χώρα που γέννησε το Θησέα θα βρει και τον μίτο για να βγει από τον λαβύρινθο».

Οι άλλοι από τον δικό μας πολιτισμό ποτίστηκαν και αναπτύχθηκαν. Εμείς που έχουμε τη μοναδική γλώσσα στον πλανήτη, την οποία όλοι σέβονται και διδάσκονται σε πολλά σχολεία του εξωτερικού, τα αρχαία Ελληνικά, τα απαξιώσαμε μόνοι μας.

Μόνοι μας αφαιρέσαμε τα πνεύματα και τους τόνους. Μόνοι μας καθορίσαμε να γράφουμε το αυγό με βήτα και το τραίνο με έψιλον. Όσοι μάθαμε πέντε γράμματα με αυτές τις αλλαγές στη γλώσσα θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Πολλά από τα παιδιά μας, δεν γνωρίζουν ορθογραφία. Μόνοι μας απαξιώσαμε ό,τι πολυτιμότερο είχαμε τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Και τώρα στεκόμαστε γυμνοί μέσα στη σάλα της Ευρώπης να μη θυμόμαστε καλά – καλά τις ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία που επικαλούνται οι δανειστές μας και ειρωνικά πια, μας πετάνε στα μούτρα, την απόσταση που χωρίζει τον σύγχρονο Έλληνα από τον αρχαίο

 

Όταν κάποιος βάζει υποψηφιότητα για να ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση γιατί το κάνει;

Γιατί έχει όραμα

Γιατί αγαπά τον τόπο του και θέλει να προσφέρει

Γιατί τον ενδιαφέρει η πολιτική και θέλει να ξεκινήσει από κάπου

Γιατί δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει

Γιατί φιλοδοξεί ότι θα πληρώνεται χωρίς να δουλεύει

Γιατί θα ασκήσει εξουσία

Γιατί θα αποκτήσει δύναμη, φήμη, κύρος

 

Όταν εκλεγεί κάποιος τι κάνει;

Παθαίνει αμνησία

Ξεχνά τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις, ρουσφέτια

Θυμάται να ανανεώνει το καρνέ των τηλεφώνων του

Αυξάνει τις δημόσιες σχέσεις με πρόσωπα κύρους και εξουσίας

Δουλεύει τον ..κόσμο.

 

Η ξενόγλωσση σελίδα για το χειμώνα θα λείψει σε όσους την έχουν συνηθίσει, αλλά η αγαπημένη μας συνεργάτιδα Ροδάνθη Αθανασιάδη –Σκοπελίτη, θα απουσιάσει λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θα επανακάμψει όμως από το Μάιο και μετά. Μέχρι τότε υπομονή.

 

Αναταραχή στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Αιδηψού επικρατεί τις τελευταίες μέρες, όταν άγνωστοι ανοίγουν τους πάγκους σπάνε τις κλειδαριές καίνε ή σκίζουν δίχτυα. Παράλληλα το παρεμπόριο στον ίδιο χώρο οργιάζει. Πολλοί βγάζουν (αν βγάζουν) άδεια πλανόδιου και, αντί να γυρνάνε στους δρόμους όπως δικαιούνται, κάθε βράδυ στο χώρο του λιμανιού στην παραλία και στα Σαράντα Πλατάνια, στήνουν μια δεύτερη λαϊκή. Όπως μας ενημέρωσαν δυσαρεστημένοι αναγνώστες μας, ούτε η Αστυνομία, ούτε η Δημοτική Αστυνομία επεμβαίνει.

 

Μερικές φορές τα λόγια περιττεύουν. Τα ανέκδοτα λένε πολλά .Πάει κάποιος να βάλει βενζίνη.

-Δέκα ευρώ, παρακαλώ…

Και ο βενζινάς τον ρωτάει:

-Είναι μεγάλος ο …λεκές;

 

Επειδή είναι μια εποχή που πρέπει να τα μετράμε όλα και να λείπουν τα περιττά έξοδα, σκέφτομαι ότι η Πολιτεία δίνει σε μας τους απλούς πολίτες το χειρότερο παράδειγμα γι αυτό. Ενώ υπήρχε πρόγραμμα να κλείσουν πολλά από τα καταστήματα του Ο.Τ.Ε. ποιος ο λόγος ανακαίνισης ενός καταστήματος, το οποίο είχε σκοπό να κλείσει; Όλοι γνωρίζουμε ότι δε γίνεται να καταπιούμε εύκολα άλλους φόρους ή περικοπές εισοδημάτων μας, αν δεν υπάρχει ένα γενικότερο νοικοκύρεμα. Αν δεν γίνονται περικοπές και συμμάζεμα σε κεντρικό επίπεδο, πώς απαιτείται να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: