Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Οι έμποροι της Ιστιαίας απαιτούν τη μεταφορά της λαϊκής στο κέντρο

Οι έμποροι της Ιστιαίας απαιτούν τη μεταφορά της λαϊκής στο κέντρο


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Ο «Παλμός» αφουγκραζόμενος  τις απαιτήσεις της αγοράς, έκανε μια μικρή έρευνα για τη μεταφορά της λαϊκής στο κέντρο της Ιστιαίας. Το θέμα της λαϊκής αγοράς, έχει απασχολήσει την εφημερίδα αρκετές φορές, διότι η περιοχή μας έχει αφενός αρκετούς παραγωγούς που πουλάνε άμεσα τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα έχει μετατραπεί ένα μέρος της, σε εβδομαδιαίο παζάρι ρούχων και παπουτσιών που «σπάει» την κίνηση όλων των καταστημάτων. Η αντίδραση του εμπορικού Συλλόγου είναι χλιαρή, αλλά οι έμποροι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο τα καταστήματά τους. Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι – όπως η Εθνικής Αντιστάσεως- ο δρόμος που ξεκίνησε η λαϊκή, που η εικόνα των λουκέτων είναι απογοητευτική. Η πλειοψηφία των εμπόρων απαιτεί έστω και την εναλλακτική  μεταφορά της από το γήπεδο στο κέντρο, προσδοκώντας να δώσει φιλί ζωής στη νεκρωμένη κίνηση των μαγαζιών.

Δημητρίου Δήμος (Κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού)

«Βέβαια θα ήθελα να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά, γιατί έστω και για μία φορά την εβδομάδα η εμπορική κίνηση θα είναι μεγαλύτερη. Άλλωστε γι’ αυτό και στην περιοχή που γίνεται τώρα η λαϊκή έχουν ανοίξει περισσότερα μαγαζιά τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε να γίνεται σε διαφορετικές περιοχές όχι μόνο σε μία. Όταν υπάρχει κίνηση, κόσμος, υπάρχει και δουλειά, έστω και λίγη. Κάποιοι από τη γειτονιά μπορεί να μην ήθελαν εδώ τη λαϊκή, αλλά όχι όλοι. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα με την κρίση, όλοι θέλουμε να έχει ο κόσμος δουλειές».

 

Κούτσικα Βασιλική(Κομμωτήριο)

«Καλό θα ήταν να έρθει η λαϊκή, σίγουρα θα έχει περισσότερη κίνηση η πόλη, αφού θα κυκλοφορεί ο κόσμος. Γενικά σε όλα τα μαγαζιά θα αλλάξει κάτι. Και οι ίδιοι οι παραγωγοί θα ωφεληθούν, ο κόσμος δε μπορεί να πηγαίνει τόσο μακριά, όχι μόνο οι ηλικιωμένοι αλλά και οι νεώτεροι. Η απόσταση είναι μεγάλη αν θέλουν να κουβαλήσουν κάποια πράγματα».

Κοντοκώστας Ιωάννης (αρτοποιείο)

«Όταν η λαϊκή γινόταν στη γειτονιά αυτή, εγώ δούλευα καλύτερα και από τα Σάββατα που πουλούσα διπλή ποσότητα ψωμιού. Η ίδια η γειτονιά έδιωξε τη λαϊκή αγορά, γιατί τους ενοχλούσε ο θόρυβος, ενώ έδινε δουλειά σε όλα τα μαγαζιά. Δηλαδή θόρυβο δε θέλω, αλλά δουλειά θέλω; Όπως υπήρχαν παράπονα και για τα σκουπίδια, δε γίνεται να υπάρξει λαϊκή χωρίς σκουπίδια στο τέλος. Δεν πρόκειται να έρθει ξανά εδώ η λαϊκή μετά από τόσο καιρό, όσο καλό και αν θα ήταν».

Καπόλος Γιάννης(κατάστημα με παιδικά ρούχα)

«Θέλω να έρθει εδώ η λαϊκή, θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο. Τουλάχιστον θα βλέπουν τα προϊόντα μας θα περνάνε από εδώ. Και η κατάσταση θα είναι πιο ελεγχόμενη στη λαϊκή, δε θα πηγαίνει ο καθένας να πουλάει χωρίς να ελέγχεται».

 

Νίκος Λωρίδας (Κρεοπωλείο)

«Όταν υπάρχει κίνηση, σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γειτονιά έχει νεκρώσει, το ένα στα δύο μαγαζιά κλείνει. Πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει η λαϊκή δε ξέρουμε, αλλά ελπίζουμε να γίνει κάτι. Ο ίδιος ο κόσμος είχε μαζέψει υπογραφές, επειδή υπήρχαν διάφορα θέματα, όπως ότι δεν υπήρχαν τουαλέτες και μαζεύονταν πολλά σκουπίδια. Δίνεται ζωή στην πόλη, τα λεφτά μένουν και στα μικρά καταστήματα και δε φεύγουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Όταν έφυγε η λαϊκή και το Κ.Τ.Ε.Λ. από το κέντρο της Ιστιαίας άλλαξαν πολύ τα πράγματα».

Νίκη Δερμονιώτη(Σούπερ Μάρκετ)

« Φυσικά θέλω να έρθει η λαϊκή εδώ από όπου ξεκίνησε, για να τονωθεί λίγο η γειτονιά και το κέντρο. Είμαστε πέντε βήματα από το κέντρο και δεν κινείται τίποτα. Θα μπορούσε να γίνεται μία φορά εδώ και μία εκεί που είναι τώρα. Όσον αφορά τα σκουπίδια, όλες οι λαϊκές αγορές έχουν σκουπίδια για λίγες μόνο ώρες όμως συμβαίνει αυτό».

 

Ευθύμιος Ντελκής (Είδη κιγκαλερίας-σιδεράς)

«Το να γυρίσει η λαϊκή στο αρχικό μέρος από το οποίο είχε ξεκινήσει επί της Εθνικής Αντιστάσεως, θα φέρει ξανά – και ειδικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας- την κίνηση που υπήρχε τότε. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τα μαγαζιά μέσα στην Ιστιαία και πού βρίσκονται. Δεν είναι μόνο θέμα πώλησης αλλά και να μας γνωρίζει ο κόσμος».

 

Ρουμελιώτης Δημήτρης (Κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού)

«Θα είναι καλό για όλους να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στο κέντρο, ο κόσμος θα παραμένει εδώ, οι έμποροι καθώς και τα καταστήματά τους θα αναδειχτούν. Αν το ζήτημα αφορά και τα φθηνά προϊόντα της λαϊκής, αν δηλαδή ο κόσμος απαιτεί οικονομικά προϊόντα, ο έμπορος μπορεί να φέρει για να εξυπηρετηθούν όλοι και να έχουν συμφέρον. Θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του κοινού. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι με την μεταφορά της λαϊκής θα υπάρχει και η ανάλογη απαραίτητη υποδομή. Δηλαδή υπάρχει ο χώρος αυτός; Υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις υγιεινής;»

Τσαρούχας Δημήτρης(Είδη προικός – μοκέτες)

«Θέλω να έρθει ξανά στο κέντρο η λαϊκή . Το πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή το εμπορικό κομμάτι. Όπου γίνεται η λαϊκή ωφελείται κυρίως η γειτονιά και τα καταστήματα, γι’ αυτό και θα μπορούσε να γίνεται σε διαφορετικές γειτονιές και δρόμους και όχι μόνο σε έναν. Σημαντικό όμως είναι να υπάρξει και από μέρους του Δήμου άμεση ανταπόκριση, όσον αφορά την καθαριότητα. Δεν ζητάμε να γίνει μπροστά στην πόρτα μας, μας αρκεί να περνάει ο κόσμος απ’ έξω. Μπορεί να βρεθεί κάποιος δρόμος ώστε να μην ενοχλείται κανείς. Επίσης θα μπορούσε να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, θα δημιουργούταν σίγουρα περισσότερη κίνηση».

Βάσω Δημητράκη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: