Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ. 143

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Η κρίση θέλει αντίδραση. Θέλει κινητοποίηση. Θέλει ψάξιμο. Είμαστε οι μικροί που πλησιάσαμε τους μεγάλους», λέει υπερήφανος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ο Πρόεδρος του VAENI, Γιώργος Φουντούλης, κατά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Κινέζους, πρόσφατα στο Πεκίνο.

Ένας δυναμικός Πρόεδρος Συνεταιρισμού, 200 αμπελουργοί που «ειδικεύονται» στο ξινόμαυρο, μια ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών που την ψάχνουν τη δουλειά και έκλεισε μια από τις μεγαλύτερες  συμφωνίες στην ιστορία του ελληνικού συνεταιριστικού κινήματος. Οι Κινέζοι θα μεθύσουν από το ξινόμαυρο της Νάουσας, μετά τη συμφωνία – μαμούθ που έκλεισε η Διοίκηση του οινοποιητικού συνεταιρισμού VAENI Νάουσας με κινέζικο κολοσσό εισαγωγής προϊόντων και τροφίμων. Εμείς εδώ τι κάνουμε;

 

Αν οι τιμές που προσφέρει για παράδειγμα μια εταιρεία δεν είναι συμφέρουσες, ας διαπραγματευτούμε ή ας ψάξουμε για καλύτερες προσφορές. Καλό θα είναι να κινητοποιηθούμε, να οργανωθούμε, να δουλέψουμε σκληρά και να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου με επιτυχία ο Εκκλησιαστικός Σύλλογος Αγίου  Γεωργίου Λιχάδος έκοψε την πίτα του, στην ταβέρνα  «Αύρα» όπου  τα μέλη  και φίλοι του Συλλόγου διασκέδασαν. Στην φωτογραφία διακρίνονται οι: Βιολέτα Φαβιέρου, η Μαρία Καψουράκη, ο π.Βασίλειος Σταθαράς και η Αθανασία Αγγελάκη.

 

Η υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Ιστιαίας, με το θέμα της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή, τον περασμένο Μάιο ήταν σύνθετη και με πολλές προεκτάσεις. Τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν ήταν πολλά και αρκετά από αυτά, μέχρι και σήμερα οκτώ μήνες μετά αναπάντητα. Και ενώ στο φύλλο 126 του «Παλμού» με ημερομηνία 27.9.2011 δημοσιεύεται ότι « Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αρχές Ιουνίου, …διέταξε Ε.Δ.Ε.,… προκειμένου να διακριβωθεί οιαδήποτε ανάμειξη κληρικού εις την υπόθεση κατοχής, παιδοφιλικού ηλεκτρονικού πορνογραφικού υλικού, την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη εις βάρος λαϊκού προσώπου, επαγγελματία κατοίκου της Ιστιαίας».

Η Ε.Δ.Ε. ολοκληρώνεται το πόρισμα βγαίνει – μεσούντος του καλοκαιριού – και στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος  διατάσσει προδικασία της υποθέσεως, αναμένοντας ένα νέο ανακριτικό πόρισμα το οποίο θα οδηγήσει πιθανόν, σε Επισκοπικό Δικαστήριο της Μητροπόλεως. Κι όμως μέχρι σήμερα 24 Ιανουαρίου δεν έχει γίνει τίποτε. Ούτε οι ανακρίσεις ολοκληρώθηκαν, ούτε το πόρισμα βγήκε, ούτε η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ολοκλήρωσε την έρευνα των σκληρών δίσκων.

Γιατί;

Μήπως λέω, μήπως είναι κι αυτή μια υπόθεση, όπως όλες οι άλλες, που δεν επέρχεται ποτέ η κάθαρση; Όλοι ξέρουμε και όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας, για την πορεία και την έκβασή της δυστυχώς.

Μακάρι να μας εκπλήξουν εξ αντιθέτου τα γεγονότα.

 

Εκείνους που πρέπει να λυπάσαι πραγματικά με την οικονομική κρίση, είναι όλους εκείνους τους «φουκαράδες», που έχουν περιουσίες και πολλά λεφτά. Τρέμουν νύχτα και μέρα, μην τυχόν και χάσουν έστω και ένα ευρώ, μη φτωχύνουν έστω και κατά ένα ευρώ. Κακομοίρηδες, που έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο σκληροί, πιο άδικοι και πιο γελοίοι.

 

Όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές, ολοένα και περισσότεροι αναρωτιούνται «αν θα τολμήσουν οι υποψήφιοι Βουλευτές να κάνουν προεκλογικές επισκέψεις και ομιλίες, αψηφώντας την αγανάκτηση του κόσμου και το μένος του εναντίον τους». Όλα να τα περιμένεις…

Σύνθημα σε μπλουζάκι Ισπανίδας ιερόδουλου (βλέπε φωτο): «Οι π….ς επιμένουμε, ότι οι πολιτικοί δεν είναι γιοί μας».

 

Πενία τέχνας κατεργάζεται. Πολλοί οικογενειάρχες, όπου η διαρρύθμιση των σπιτιών τους το επιτρέπει, κλείνουν τα καλοριφέρ στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούν καθημερινά, για λόγους οικονομίας. Προσπαθούν, δηλαδή, να ζουν στο μισό σπίτι, για λιγότερες καταναλώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Επειδή και η δύσμοιρη τοπική αγορά, αλλά προφανώς και οι καταναλωτές το έχουν ξεχάσει: Έχουμε χειμερινές εκπτώσεις – χάρισμα.

 

Μαθαίνω ότι αρκετοί ανά την Ελλάδα φωτογράφοι κάνουν …τρελές δουλειές. Πώς και τι; Μα, με τις φωτογραφίες διαβατηρίων που βγάζουν, για υποψηφίους μετανάστες, δυστυχώς.

 

Καθόλου ή ελάχιστα άλλαξε η κατάσταση με τα καταλύματα – τρώγλες στα οποία στοιβάζονται οικονομικοί μετανάστες, κυρίως Βούλγαροι. Το ίδιο χάλι συνεχίζεται, οι περίοικοι διαμαρτύρονται, η ρύπανση είναι ορατή και η μόλυνση καραδοκεί. Κι όσο οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι εξαθλιώνονται από τη φτώχεια και την ανεργία, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες ανεξέλεγκτων και θλιβερών καταστάσεων.

Μια βδομάδα θέλουμε ακόμη και τον καταφέραμε και τον παγωμένο και «εχθρικό» Γενάρη. Υπομονή… Μόνο 85 μέρες έμειναν για το Πάσχα.

 

Με άριστο τρόπο εγκαινιάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιστιαίας. Το πολυπληθές κοινό με την παρουσία του, αγκάλιασε την κοινή εκδήλωση του Εντευκτηρίου των καθηγητών και του Συλλόγου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον «Φωτόδεντρο». Η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η Ακαδημαϊκός Γεωργία Λαδογιάννη από την Αγία Άννα, με τη δράση και την πορεία της ενέπνευσε τους φιλολόγους των σχολείων μας, Γυμνασίου και Λυκείου και όχι μόνο. Η δυναμική παρουσία του εκπαιδευτικού κόσμου της περιοχής μας, αλλά και πολλών φίλων της Ποίησης της Λογοτεχνίας και του Θεάτρου, αποζημιώθηκε με το παραπάνω από το αποτέλεσμα της εκδήλωσης. Ενδεδυμένος ο λόγος  με ήχο και εικόνα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς του είδους.

 

Όμως καλές είναι  οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και απαραίτητες για όλους μας, αλλά… χρειάζονται και επιμελημένους χώρους για να μπορούν να φιλοξενήσουν αξιοπρεπώς τους εκλεκτούς μας καλεσμένους.

 

Ο λόγος για την είσοδο του Γυμνασίου Ιστιαίας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναμορφωθεί, να διαπλατυνθεί και να γίνει όπως αρμόζει σε ένα σχολείο. Αυτό επιβάλλεται και για λόγους ασφαλείας των μαθητών που καθημερινά περνούν απ’ τα στενά του Γιβλαρτάρ (!), και περνοδιαβαίνουν από μια απαράδεκτα στενή πόρτα για σχολείο, όπως και να επιμεληθεί το δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους μιας… μοιραίας πτώσης.

 

Οι περισσότεροι από το κοινό της εκδήλωσης που δε γνώριζαν αυτή τη διαμορφωμένη είσοδο του Γυμνασίου της Ιστιαίας, εξεπλάγησαν δυσάρεστα, όταν διαπίστωσαν τη διαφορά  από αυτήν την παλαιότερη και σαφώς πιο άνετη και ασφαλή είσοδο.

 

Ας μην λείψει κανείς. Ας στηρίξουμε τη σχολική χοροεσπερίδα που διοργανώνεται για το ερχόμενο Σάββατο στις 28 Ιανουαρίου στις  9 η ώρα στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπαρμπούνη με επιλογή φαγητού και ασφαλώς κέφι και χορό. Αν πάμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, να πραγματοποιήσουν το όνειρο της πενταήμερης εκδρομής τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: