Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη αναπτύσσεται δυναμικά και απαντά

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη αναπτύσσεται δυναμικά και απαντά


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Σας ενημερώνουμε με το παρακάτω κείμενο ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη περνάει στην επόμενη δυναμική φάση ανάπτυξης του και εξωστρέφειας αφήνοντας πίσω δύο χρόνια εσωστρέφειας και εχθρούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς, που μοναδικό σκοπό είχαν την διάλυση του Συνεταιρισμού. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε μία συντονισμένη επίθεση κατά του Συνεταιρισμού και των μελών του από πρώην μέλη του Δ.Σ. και εξωτερικούς παράγοντες κυρίως μετά την απόφαση για την εκτέλεση νέου επενδυτικού προγράμματος με νέες εγκαταστάσεις και ειδικά μηχανήματα για την αναβάθμιση της ποιότητας την ξηρών σύκων του Συνεταιρισμούσμού. Oι νέες αυτές εγκαταστάσεις θα υποστήριζαν τα ήδη υπάρχοντα συστήματα ποιότητας:
1. ISO διαχείριση ποιότητας

2. HACCP,   ασφάλεια και διαχείριση ποιότητας τροφίμων
3. AGRO 2.1 και 2.2, ολοκληρωμένη διαχείριση στο στάδιο του παραγωγού καθώς και το υποβληθέν και υπό έγκριση από την Ε.Ε. νέο σύστημα γνησιότητας Π.Ο.Π (προστασία ονομασίας και προέλευσης του προϊόντος) με την ονομασία ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ. Πολέμιοι της αναβάθμισης της ποιότητας των σύκων αποδείχθηκε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις του Συνεταιρισμού, ότι ήταν πρώην μέλη του Δ.Σ. και της Ομάδας Παραγωγών (υπεύθυνη για την ποιότητα των σύκων) οι οποίοι προσπάθησαν δύο και τρείς φορές να ρίξουν τις νόμιμα εκλεγμένες διοικήσεις με νομικά τερτίπια και εμφανιζόμενοι στις Γ.Σ. χωρίς να υποστηρίζουν τις αποφάσεις τους τις οποίες οι ίδιοι είχαν λάβει για την λήψη δανείων και την καταβολή επιπλέον ποσών από τις τιμές εκκαθάρισης. Τα πρόσωπα αυτά παρέδιδαν τις επίμαχες χρονικές περιόδους τις μεγαλύτερες ποσότητες σύκων, οπότε τους αναλογούσαν και τα περισσότερα επιπλέον χρήματα από τις εκκαθαρίσεις. Από αυτά όμως τα παραπάνω χρήματα, οι ίδιοι, στις Γενικές Συνελεύσεις δεν αναγνώριζαν. Το αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουν υποβληθεί μηνύσεις και αγωγές εναντίον τους καθώς και καταγγελίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ πλέον η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη είναι υποχρεωμένος για την διασφάλιση της αξιοπιστίας του και των οικονομικών του συμφερόντων να υποβάλει και άλλες μηνύσεις κατά των δεδηλωμένων εχθρών του. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη τιμά τις εταιρείες ΑΓΡΟΦΡΟΥΤ ΕΛΛΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΒΕΕ, ΚΟΝΤΟΣ Ε&Δ Α.Ε., ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι&Σ Α.Ε., ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που συνεργάζεται, σε εσωτερικό και εξωτερικό, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Στην εφετινή μας προσπάθεια, παρόλη τη λασπολογία και το γεγονός ότι μας είχαν ξεγραμμένους ότι δεν θα παραλάβουμε προϊόν και ότι δεν θα το διαθέσουμε στην αγορά με την επωνυμία μας, πείθοντας ακόμη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι δεν θα λειτουργήσουμε, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τις αναγκαίες ποσότητες Α ύλης ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας για την περίοδο 2011. Με τις ενέργειες μας δε, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την διακίνηση και πώληση πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων για τις επόμενες περιόδους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς που στήριξαν και παρέδωσαν τα σύκα τους, που για πολλούς ήταν όλο τους το βιός, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη σε αυτή τη δύσκολη χρονιά και έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες της καταστροφολογίας. Δηλώνουμε ότι όλες οι υποσχέσεις μας για τις τιμές αγοράς των σύκων είναι αληθινές και εφόσον έχουμε την υποστήριξή των παραγωγών δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας ώστε ο Συνεταιρισμός την επόμενη τριετία να έχει ανοδική πορεία, να μειώσει τις δανειακές του ανάγκες και να αποδίδει στα μέλη του υψηλότερες τιμές στην εκκαθάριση του προϊόντος.
Εκ του Δ.Σ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: