Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ. 119

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου το νέο φύλλο του «Παλμού» θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 17 Αυγούστου, αντί της καθιερωμένης Τρίτης.

Με το στόμα ανοικτό έμειναν όλοι, με τη ληστεία μέρα – μεσημέρι στο σούπερ μάρκετ του Γαλαξία στην Ιστιαία. Όσοι βρέθηκαν την ίδια μέρα στο κατάστημα, αναφέρονταν με  πικρά σχόλια, για το θράσος των ληστών, που με την απειλή όπλων μπήκαν σαν κύριοι, απείλησαν τους εργαζόμενους, πήραν τις εισπράξεις σε …συσκευασία δώρου (!) και έφυγαν.

 

Αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, για να αφήσουν μια μικρή ανάσα στην κυβέρνηση, να περάσει και ο καύσωνας – εξπρές που περιμένουμε σήμερα Τρίτη, να φύγει ο Δεκαπενταύγουστος, να τελειώσουν και τα «ιερά» μπάνια του λαού, να βγουν και τα αποτελέσματα της εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., να τελειώσουν και τα μελτέμια και βλέπουμε…

Όπως αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, στη Συντονιστική Ομάδα Εύβοιας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών «ανέβηκε» και γνωστός γιατρός τοπικού Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας, που συμμετείχε και στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές. Από ό,τι φαίνεται προτιμά να ασχολείται περισσότερο με τα κοινά παρά με την ιατρική. «Μαύρα μάτια» κάνουμε να τον δουν στο Κέντρο Υγείας. Δεν υποχρεούται να είναι παρών; Όταν εφημερεύει  ως γιατρός, είναι άραγε στη θέση του; Μήπως ταυτόχρονα «κατέβηκε» από το άρμα των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας;

Επιχείρηση καθαρισμού σε Γαλατσάδες – Καματριάδες, με ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών και των δύο χωριών, οργάνωσε ο Τελεθριακός Αθλητικός Σύλλογος. Τα παιδιά, που είναι πιο ευαίσθητα στην περιβαλλοντική προστασία, έδωσαν το παράδειγμα στους μεγαλύτερους να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Επίσης προγραμματίζεται εκδρομή του πολιτιστικού Συλλόγου Σήμιας «Tελέθριον» και του «Τελεθριακού» Αθλητικού Συλλόγου, που θα γίνει στα Μετέωρα στις 21 Αυγούστου Κυριακή.

Για μια ακόμη φορά οι πολιτιστικοί και οι αθλητικοί Σύλλογοι «ξελασπώνουν» τη λειψή πολιτιστική μας εικόνα. Από εκδηλώσεις ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού έδειξε την ανεπάρκειά του. Για τα σκουπίδια δεν το συζητάμε. Είναι απαράδεκτο Αύγουστο μήνα, οι υπηρετούντες την καθαριότητα του Δήμου, να «παραδίδουν τα όπλα» από Παρασκευή μεσημέρι και ξαναπιάνουν δουλειά Δευτέρα πρωί – πρωί. Όλοι έχουμε πάει, σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι και όταν μάλιστα …βουλιάζουν από κόσμο. Τι κάνουν οι άλλοι –άραγε- και τα πάντα «λάμπουν»; Μήπως είναι διαφορετική η οργάνωση της καθαριότητας ή διαφορετική η αντίληψη των πολιτών – αιρετών, πάνω σ’ αυτά τα θέματα;

Στην Αιδηψό άραγε, οι ίδιες συνθήκες με την Ιστιαία επικρατούν; Εκεί η οσμή δεν αναδύεται μόνο από τα σκουπίδια, αλλά υπάρχει και το γνωστό θέμα του αποχετευτικού.

Κάποιοι έχουν και τα τυχερά τους! Όπως  ο Στάθης Σουρίλας και η Ουρανία Μουσέτη που κέρδισαν από ένα ποδήλατο στην κλήρωση της λαχειοφόρου που έκανε η ομάδα  Α.Ε.Κ. του Ν. Πύργου. Η κλήρωση  έγινε την 1η Αυγούστου στο καφέ «Ξύλινο μπαράκι» και για του λόγου το αληθές, δείτε και τη φωτογραφία.

 

Στο Ν. Πύργο, τους εντοπίσαμε. Οι παλιοί συμμαθητές της τάξης του ’76,όταν βρέθηκαν μαζί ξανάγιναν έφηβοι για μια βραδιά. Θυμήθηκαν, γέλασαν, νοστάλγησαν, αλλά όλοι κατάλαβαν πως οι δεσμοί φιλίας των νεανικών μας χρόνων δύσκολα λύνονται.

Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε και φαίνεται ότι κάπως …ευαισθητοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Όχι βέβαια ότι έκλεισε τις λακκούβες που χάσκουν, αλλά έβαλε ένα σήμα για να απαγορεύει τη διέλευση. Έξυπνο ε; και γρήγορο! Αντί να επισκευάσουμε τον δρόμο, τον …κλείνουμε.

 

Τέλος στην ανωνυμία των blogs θέλει να βάλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου «Το Διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς φυσικά να τίθεται σε αμφισβήτηση η  ελευθερία του λόγου και της γνώμης».

Βέβαια όπως δείχνει το πράγμα αυτή η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος σε πολλά. Από ότι φανερώνουν οι προτάσεις που πέφτουν στο …τραπέζι, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η δράση και λειτουργία των Μ.Μ.Ε. Έτσι προτείνεται να δοθεί τέλος, σε όποιες συμβάσεις εργασίας δεν είναι αορίστου χρόνου, για τα κρατικά κανάλια. Για τις περικοπές των ιδιωτικών καναλιών δεν μιλάμε.

Όσο δε για τον Περιφερειακό Τύπο, στον οποίο και εντάσσεται ο «Παλμός», σκέπτονται να κόψουν τις ειδικές τιμές των  ταχυδρομικών τελών που υπήρχαν μέχρι την 1η Αυγούστου, καθώς και τα ελάχιστα έσοδα από  κρατικών δημοσιεύσεις, που δικαιούμαστε εκ του νόμου.

Σε ποιον πέφτει το μπαλάκι; Στο συνδρομητή που παίρνει με το ταχυδρομείο την εφημερίδα; Στον εκδότη, που δε θέλει να αυξήσει την τιμή του φύλλου;

Υπό το ίδιο πρίσμα φαίνεται να κινείται και το σύνολο των αιρετών της περιοχής μας, το οποίο τάχα ήταν αντίθετο με την κλειστή σύσκεψη, που απαγόρευε την παρουσία του Τύπου, αλλά συμμετείχε σε κάτι που διαφωνούσε. Και αναρωτιέμαι, πόσο διαφορετική είναι μια συνεδρίαση απόντων των δημοσιογράφων; Και επίσης αναρωτιέμαι ποιος θα περιγράψει -ως τρίτος και πιο αντικειμενικός- τι ειπώθηκε;

Στον Άγιο, λίγο έξω από το χωριό, υπάρχει το ιδιωτικό εκκλησάκι του Αγίου Τριαντάφυλλου που θυμίζει κτίσμα του Μυστρά, έτσι όπως ορθώνεται στο ύψωμα περιτριγυρισμένο από πράσινο και όμορφη καλοφτιαγμένη πέτρα παντού. Ο Άγιος Τριαντάφυλλος έζησε γύρω στα 1680  επί Tουρκοκρατίας στην Ζαγορά Μαγνησίας και ήταν 17 ετών και ναυτικός  στο επάγγελμα.  Φιλονίκησε με τους Τούρκους και αρνήθηκε να γίνει Μωαμεθανός, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην Κωνσταντινούπολη και να αποκεφαλιστεί, δίνοντας όμως σε όλους μας ηχηρό παράδειγμα πίστης και αυτοθυσίας στα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Την Κυριακή έγινε ο Μέγας Εσπερινός, ενώ την Δευτέρα το πρωί ετελέσθη η θεία Λειτουργία και μοιράστηκε φαγητό στους  πιστούς  που παρευρέθηκαν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: