Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φυλλο 110

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Μαχαιριά στο μαλακό υπογάστριο της Βόρειας Εύβοιας έδωσε η Πολιτεία, με την καθυστέρηση ή -κατά τους πιο υποψιασμένους- με την αναστολή των προγραμμάτων θεραπευτικού τουρισμού.

Η λουτρόπολη της Αιδηψού, σε βάθος χρόνου, ήταν πάντα πόλος έλξης λουομένων, που για θεραπευτικούς λόγους κατέκλυζαν την όμορφη περιοχή μας. Σήμερα πέφτουμε θύματα των γενικών περικοπών και του «οικονομικού συμμαζέματος».

Ποιοί άραγε σχεδιάζουν να απογυμνώσουν την περιοχή μας, αρχικά από όποιες Υπηρεσίες υπάρχουν; Ατελείωτος ο κατάλογος αν θυμηθούμε ότι έκλεισαν ήδη ΔΕΗ και ΟΤΕ της Αιδηψού από το 2009, σταδιακή αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, μείωση των εξεταστικών Κέντρων Γουβών και Αγίας Άννας, επαπειλούμενο κλείσιμο Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας, Λίμνης, των Γραφείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του υποκαταστήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιστιαίας.

Στη συνέχεια, από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μας απογυμνώνουν από πόρους που προέρχονται από τον θεραπευτικό τουρισμό.

Δεν φτάνει που για σειρά ετών η Κεντρική Πολιτεία μας έχει ξεχασμένους σε θέματα υγείας και περίθαλψης, τώρα αποφάσισε να μας αποτελειώσει. Αφού είδε κι αποείδε, ότι δεν …πεθαίνουμε με τίποτε, ν’ αδειάσει ο τόπος (!), ρίχνει και το τελευταίο χαρτί. Η Βόρεια Εύβοια θα πεθάνει από …λιμό. Κάτι οι περικοπές μισθωτών και συνταξιούχων κάτι οι φορολογικές αυξήσεις, πώς να επιβιώσει κανείς; Όταν ένας τομέας παραγωγικής διαδικασίας αποκόπτεται με αυτόν τον βίαιο τρόπο, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το οικονομικό βούλιαγμα ολόκληρης της περιοχής. Ασφαλώς και δεν θίγονται μόνο οι ξενοδόχοι. Θίγονται και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι προμηθευτές τους και οι μεταφορές και τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας, τουριστικών ειδών και η συνέχεια είναι ατελείωτη. Ο αριθμός των ανέργων -δυστυχώς για μας- έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις επιλογές της Πολιτείας θα αυξηθεί.

 

Ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος» την προηγούμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, έγινε με πολλούς τρόπους. Άλλοι «πήραν τα βουνά» κι άλλοι πήραν σκούπα και φαράσι και ξεκίνησαν καθαριότητα στους δρόμους, στις παραλίες. Όπου μπορούσαν.

Ανευθυνότητα από πλευράς όσων έλειπαν την προηγούμενη Παρασκευή από το Συμβούλιο της Επιτροπής διαβούλευσης της Ιστιαίας. Με τον τρόπο τους καθυστερούν ακόμη περισσότερο την τελική έγκριση του τεχνικού προγράμματος και κατά ακολούθως του προϋπολογισμού. Η συνέπεια είναι προαπαιτούμενη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

 

Οι ήρεμοι «αγανακτισμένοι» αγανάκτησαν πραγματικά; Πόσοι άραγε από αυτούς δεν συμφωνούν με τον τρόπο αντίδρασης και τις κινήσεις του τύπου «πετάω αυγά και γιουχάρω κάποιον, επειδή δεν μ’ αρέσει.» Από τη μια υπάρχει το προφίλ του δημοκράτη που σέβεται τους θεσμούς και τους υπηρετεί. Από την άλλη, ένα πρόσωπο που εγείρει υποψίες ότι όλο το κίνημα πάει να ΚΑΠΕΛΩΘΕΙ. Εμείς οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο, γνώση και γνώμη. Δεν είναι ανάγκη να οργανώνουμε βίαιες αντιδράσεις -όσο κι αν δικαιολογείται- γιατί απλά δεν κερδίζουμε τίποτε από αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα «δίνουμε πάτημα» στην όποια εξουσία, να βγάλει τα ΜΑΤ και να γίνει της …κακομοίρας.

 

Τα παιδιά και τα νήπια είναι οι αδικημένοι των επιλογών των μεγαλύτερων. Τα σημερινά χρέη τα υπογράφουμε εμείς και θα τα ξεπληρώσουν -αν ποτέ γίνει αυτό- τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Με τι τρόπο; Με περισσότερες ώρες εργασίας και μικρότερη αμοιβή. Με λιγότερες απαιτήσεις και οπωσδήποτε λιγότερες ανέσεις.

 

Χαρακτηριστικό δείγμα της Κυβερνητικής αναλγησίας: Προσέλαβαν άνεργους νέους και νέες ως απογραφείς, σε όλη την Ελλάδα. Πήγαν κάποια άνεργα παιδιά να δουλέψουν, να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι. Κάποιοι απ’ αυτούς έπαιρναν ήδη και επίδομα ανεργίας, που τους το έκοψε ο ΟΑΕΔ, αφού έπιασαν …δουλειά στην απογραφή.

Και τώρα;… (Το μαντέψατε) Δεν έχουν λεφτά να τους πληρώσουν, ούτε αυτό το πενιχρό δεκαπενθήμερο μεροκάματο. Αίσχος…

 

Τις «βουλιάζουν» όντως τις πλατείες, οι «Αγανακτισμένοι πολίτες». Και μετά από αυτό;;;!!!

Με καΐκι, που είχε σβηστά τα φώτα, φυγαδεύτηκαν οι πέντε Έλληνες Βουλευτές και οι 40 Ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι που πολιορκήθηκαν από «Αγανακτισμένους» διαδηλωτές, Τετάρτη βράδυ στην Κέρκυρα. Σκουραίνουν τα πράγματα…

 

Έχω σιχαθεί να ακούω, κάθε φορά, όταν δεν τα καταφέρνει μια Κυβέρνηση στην Ελλάδα, να φταίει τάχα η Αντιπολίτευση.

 

Ποιος μπορεί να γεμίσει το κεφάλι του Παπανδρέου ή του Παπακωνσταντίνου; Οι πάντες στο εξωτερικό έχουν πετάξει τη χώρα στον όχθο. Το επιβεβαιώνουν οι πιέσεις των εταίρων, οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες. Το βλέπουν επίσης οι πολίτες που αγωνιούν και αναζητούν μια σαφή και καθαρή διέξοδο. Εδώ που φθάσαμε λοιπόν δεν χωρούν ωραιοποιήσεις, επικοινωνιακά φτιασιδώματα και ασκήσεις «συναίνεσης».

 

Μια κυβέρνηση μπορεί θαυμάσια να κυβερνήσει, ακόμη κι αν δεν συμφωνεί η αντιπολίτευση. Αποκλείεται, όμως, να κυβερνήσει, αν δεν συμφωνούν οι …Υπουργοί της!

 

Συνεχίστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις, αβέρτα – κουβέρτα, χωρίς ίχνος αξιοκρατίας και κοινωνικής ισότητας. Και αν ποτέ βγούμε από την κρίση, να μου …γράψετε. Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν περικοπές, γιατί δεν βάζουν χαράτσια και στα υπάρχοντα των Βουλευτών;

 

Δεν αποσύρουν μόνο τις καταθέσεις τους οι Έλληνες… Κάποιοι φεύγουν προτροπάδην, για μια άλλη ζωή στο εξωτερικό.

«Πικρό σαν δηλητήριο είναι το διαβατήριο, μα όταν ζεις χωρίς ελπίδα, όπου γης είναι πατρίδα» (Στέλιος Καζαντζίδης)

 

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση όπως και δημόσια ευχαριστήσουμε όλους τους καταθέτες που απέσυραν τις οικονομίες τους από τις Τράπεζες και τις κρύβουν στα σπίτια τους.» Υπογραφή: «Οι διαρρήκτες της γειτονιάς σας.»

 

Άκου ονομασία που βρήκαν για τη νόσο από τα δηλητηριασμένα αγγουράκια της Ισπανίας: I-coli…

 

Υπολογίζεται ότι 1 νέος που τελειώνει σήμερα το σχολείο, στα 18, με το νέο συνταξιοδοτικό, θα πάρει σύνταξη στα 88. Όλο μαζί 11-8-8-8. Τυχαίο; Δεν νομίζω… (Από την A.V.)

Φίλος μου έστειλε το παρακάτω κείμενο το οποίο και αλίευσε από το διαδίκτυο. Το βρήκα ενδιαφέρον και επίκαιρο:

«Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη Βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους. όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση “η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Μήπως η Ελληνική κυβέρνηση σήμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το νομικό προηγούμενο του Διεθνούς Δικαστηρίου που τότε δικαίωσε την Ελλάδα, αντί να μας υποδουλώσει σήμερα στο ΔΝΤ;

Χωρίς λόγια…

 

Και για ν’ αλλάξουμε λίγο το βαρύ κλίμα καλό θα είναι να επισκεφτούμε έτσι για το καλό το «Όνειρο» στα Πλατάνια Λουτρών Αιδηψού, όπου ο Σύλλογος Απανταχού Πολυλοφιωτών, το ερχόμενο Σάββατο στις 11 Ιουνίου, θα κάνει μουσικοχορευτική εκδήλωση, με ζωντανή μουσική.

Ο πολιτιστικός Σύλλογος της Σίμιας «Τελέθριον» διοργανώνει την ετήσια γιορτή του με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως λαογραφική έκθεση και έκθεση με τα προϊόντα του βουνού μας, του Τελέθριου, όπως μέλι, τυροκομικά προϊόντα, ρίγανη, τραχανά, κεράσια και άλλα προϊόντα του δάσους. Παράλληλα θα γίνει προβολή παλιών φωτογραφιών του χωριού. Ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος «Αθανάσιος Κορφιάτης» θα ανοίξει το χορό ενώ ο Παναγιώτης Λάλεζας με την ορχήστρα του θα μας διασκεδάσει τόσο με Δημοτικά όσο και με λαϊκά τραγούδια.

Λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, που είναι δημοσιογραφική γιορτή, το επόμενο φύλλο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου, αντί της καθιερωμένης Τρίτης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: