Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Πάρη-σια Φ.109

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Από πού να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς. Τα θέματα πολλά. Τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αλληλοεξαρτώμενα. Το ντόμινο ξεκίνησε. Σε  εθνικό επίπεδο οι αρχηγοί των κομμάτων και όσοι έχουν αυτή τη στιγμή την εξουσία στα χέρια τους μοιάζουν ανίκανοι να χειριστούν το καράβι. Συναίνεση δεν υπάρχει.

Σχέδιο ανάπτυξης δεν υπάρχει.

Σχέδιο για να βγούμε απ’ το πηγάδι δεν υπάρχει.

Η κεντρική Πολιτεία δεν μπορεί να δανειστεί και δεν μπορεί να δανείσει. Δεν υπάρχουν χρήματα να διαχειριστεί και δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Δήμους.

 

 

Η απάντηση – επιστολή του Μίκυ Θεοδωράκη (σελ.11), σε όλα αυτά  ήταν καταπέλτης. Έχουμε ανάγκη να κρατάμε ψηλά, ως έθνος  τη σημαία της αξιοπρέπειάς μας. Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε κι ας επιστρατεύσουμε το φιλότιμό μας να σώσουμε τη χώρα μας, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας προβλέπει. Είναι εθνική ανάγκη, να ξυπνήσουμε ΟΛΟΙ, να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ,  για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που προβλέπουν οι …Κασσάνδρες!

 

Πέρασαν ήδη 20 μέρες και η υπόθεση για την κατοχή της παιδικής πορνογραφίας αρχίζει να γίνεται θολή εικόνα στη μνήμη μας. Οι μέρες περνούν και το θέμα αργά – αργά οδηγείται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όλοι φοβόμασταν να μην συμβεί κάτι τέτοιο στην δική μας οικογένεια. Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και να μην μείνουμε κολλημένοι σε αυτήν την τραγική και εφιαλτική ιστορία. Θα πρέπει  όμως να κλείσει η υπόθεση χωρίς να διαλευκανθεί;

 

Η φημολογία που αναπτύσσεται διαρκώς και η υπόγεια αιωρούμενη προσπάθεια εκφοβισμού με δήθεν απειλή μηνύσεων δεν αλλάζει ούτε τη γνώμη ούτε τα συναισθήματα του κόσμου. Εμείς  θα ζητάμε κάθε φορά να κινηθεί η Δικαιοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα είναι για όλους καλύτερο,  γι αυτό πάντα θα σας το θυμίζουμε.

 

Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοσίευση είναι η μητέρα της δικαιοσύνης.

 

Με περιέργεια άνοιξα ανώνυμη επιστολή, η οποία ήταν προερχόμενη τάχα από τους Πολίτες της Βόρειας Εύβοιας. Είχε διάφορες πληροφορίες, άλλες επιβεβαιωμένες και άλλες όχι, όπως και ονόματα εμπλεκομένων, στη γνωστή υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας. Είναι άσχημο και προσβλητικό να χρησιμοποιείται «η ομπρέλα» μιας κίνησης για να προωθηθεί το οτιδήποτε. Με ψέματα και ανυπόγραφα κείμενα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ούτε κατηγορία ούτε και αθωότητα.

 

Βλέποντας γύρω μας την εγκληματικότητα και τις παραβατικές συμπεριφορές να θεριεύουν, πολλοί λένε ότι η αστυνομία δεν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της. Κάποτε όμως πρέπει να πούμε και το μεγάλο έλλειμμα της Δικαιοσύνης που υπάρχει, μέσα από τις «τρύπες» και τα κενά των νόμων, κυρίως. Ενδεχομένως η αστυνομία σταμάτησε να συλλαμβάνει, επειδή η Δικαιοσύνη είναι ανίκανη να τους καταδικάσει όπως έπρεπε. Πολλές φορές συλλαμβάνει, τους πηγαίνει στον Εισαγγελέα και οι δράστες γυρνάνε και κυκλοφορούν ατιμώρητοι πίσω στην πόλη. Αν χειροδικήσει κανείς θα τον πάνε μέσα «σηκωτό».

 

Κάπου εδώ τις περιμέναμε χρονικά τις πρώτες μεγάλες γκρίνιες, που έρχονται από τα χωριά και τις έδρες των πρώην Δήμων, για εγκατάλειψη. Ο τεράστιος Καλλικρατικός νέος Δήμος δεν παλεύεται εύκολα, με τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές υποδομές και το υπάρχον προσωπικό. Αφήστε που το ταμείο είναι μείον. Ειδικότερα τώρα που αναπέμφθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού. Καλό καλοκαίρι και αν …

Πως θα πληρωθούν οι προμηθευτές, πως θα λειτουργήσει η Αυτοδιοικητική μηχανή χωρίς το απαραίτητο λάδι -χρήμα- στα γρανάζια της;

 

Αλήθεια θα κλείσουν οι Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας και Λίμνης; Με μια υπογραφή όλα τακτοποιούνται «εν ριπή οφθαλμού».

Εμείς οι απλοί πολίτες σκεφτόμαστε: Με τι κουράγιο να ξεκινήσει κανείς από την Λιχάδα για να τακτοποιήσει τις φορολογικές του εκκρεμότητες στην …Χαλκίδα; Αυτό πια δεν θα είναι απλή υπόθεση, θα είναι υπερατλαντικό ταξίδι!

 

Είχε πει κάποτε πολύ εύστοχα ο Γιώργος Γεωργίου, από την Λιχάδα, ο οποίος και ευφάνταστος και λεξιπλάστης ήταν, όπως μας λέει ο γιός του Μάκης Γεωργίου,

«Παναγία Δέσποινα

διώξε τη ζοχάδα,

να μην την πάρει ο άνεμος

και ‘ρθει  και στη Λιχάδα».

 

Ας μην μιλήσουμε για τους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Δηλαδή κάποιος υπάλληλος π.χ. από την Ιστιαία θα πρέπει ή να εγκαταλείψει την δουλειά του (έτσι θα δικαιολογηθούν και οι πιθανολογούμενες απολύσεις του Δημοσίου!) ή απλά την οικογένειά του και να μετακομίσει στην πρωτεύουσα του Νομού όπου και θα εδρεύει η υπηρεσία που θα εργάζεται.

 

Και μετά αναρωτιόμαστε μήπως ψιχαλίζει; Όχι απλά μας φτύνουνε!

Όμως δεν είναι όλοι ίδιοι. Πάντα οι αρχηγοί είναι για να χαράζουν το δρόμο που οι υπόλοιποι ακολουθούν εθελοντικά και πρόθυμα. Ανέστης Ψαρρός – Πρόδρομος Ενωτιάδης- Γιάννης Καντζούρας. Όταν έγινε ο εθελοντικός καθαρισμός των οδικών αξόνων στη Λίμνη ήταν εκεί. Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας. Όταν οι αιρετοί δεν φοβούνται να μην …τσαλακωθεί η εικόνα τους τότε δίνοντας αυτό το παράδειγμα μπορούν να ελπίζουν και στην μίμηση από τους συμπολίτες τους. Μπράβο και πάλι μπράβο.

 

Τι κλειστά επαγγέλματα και τι ανοικτά επαγγέλματα! Έτσι όπως πάνε τα πράγματα με όσα διαβάζουμε και όσα ακούμε δεν γλυτώνεις από πουθενά. Αν είσαι άνεργος έχεις ένα πρόβλημα: Ψάχνεις για δουλειά και ο στόχος σου είναι να αυξήσεις το εισόδημά σου. Αν είσαι εργαζόμενος ο στόχος σου είναι να βρεις αποδείξεις για να …μειώσεις το εισόδημά σου.

 

Μακάρι να δημιουργηθεί σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας στην Ιστιαία. Όλοι όσοι για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα μπορούν να το κάνουν. Μόνο αν προσαρμόζεται κανείς στις νέες απαιτήσεις της εποχής που ζει θα μπορεί να γίνεται κοινωνός των εξελίξεων.

 

Είμαστε αχάριστοι εμείς οι Έλληνες. Έχουμε τόσο ευφάνταστη εξουσία που όπως και να είμαστε, ότι και να κάνουμε πάντα φταίμε και γι αυτό πάντα μας στέλνουν το λογαριασμό. Από τη μια η αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, από την άλλη η αύξηση και των τελών κυκλοφορίας στα οχήματα κάνουν την αρχή.

Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια με άλλα μέτρα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι όπως η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης µε το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και η μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 12.000 ευρώ.

Αν υπολογιστούν οι επιβαρύνσεις σε µια μέση τετραμελή οικογένεια από την αύξηση του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας, προκύπτει -σύμφωνα µε τους ενδεικτικούς υπολογισμούς των «Νέων»- επιπλέον ποσό γύρω στα 340 ευρώ τον χρόνο.

Αν στα παραπάνω αθροίσουμε και τις επιπτώσεις από την τυχόν μείωση του αφορολόγητου ορίου και την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο επιπλέον λογαριασμός των μέτρων για την ίδια οικογένεια μπορεί και να ξεπεράσει τα 1.800 ευρώ τον χρόνο!!!

 

Πράξεις βίας δεν είναι μόνο το μαχαίρωμα, η ρίψη μολότωφ και η γκλοπιά του χωροφύλακα. Βία είναι π.χ. και η απόλυση ενός ανθρώπου 50 χρονών με δυο ανήλικα παιδιά. Βία είναι το να αναγκάζεις ένα νέο άνθρωπο, με ελπίδες, όνειρα, στόχους και δυο πτυχία, να δουλεύει ανασφάλιστος 10ωρα για 720 ευρώ, αν βρει κι αυτή τη δουλειά.

 

29η Μαΐου… Η αποφράδα ημέρα που αλώθηκε η Πόλη από τους Τούρκους. Η «άλωση» της σύγχρονης Ελλάδας, ποιά ημερομηνία -άραγε- θα καταγράψει ως …επέτειο; Το Καστελόριζο;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: