Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Πάρη-σια Φ.107

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, η «μαύρη Πέμπτη» των θλιβερών αποκαλύψεων της παιδικής πορνογραφίας, ταρακούνησε συθέμελα την κοινωνική ισορροπία της περιοχής μας.

Σκάει η βόμβα της είδησης. Γίνεται τερατώδης προσπάθεια κουκουλώματος, από οικείους και  φίλους και ταυτόχρονα απαξίωσης του γεγονότος. Μιλούν για παγίδευση, μιλούν για …Μίκυ-Μάους που βρέθηκαν στο υπολογιστή. Αμέσως μετά τη σύλληψη, οι κοντινοί άνθρωποι του συλληφθέντα, δε μιλούν για το γεγονός, αλλά για την χρονική συγκυρία του γάμου. Φημολογείται ότι κοντινός ιερωμένος στον συλληφθέντα διέδιδε ότι «εγώ την Κυριακή θα τον παντρέψω».

Και το έκανε.

 

Όχι όπως ακριβώς το υπολόγιζε, αλλά το έκανε. Αποπειράθηκε να απαξιώσει στο μυαλό όλων μας, το θεσμό της Δικαιοσύνης. Δεν υπολόγισε όμως σωστά την απεριόριστη αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους. Αυτή η αγάπη αλλά και η ανησυχία πια, πυροδότησε την λαϊκή αντίδραση που ξέσπασε. Μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου που ξεσηκώθηκε αυθόρμητα και πολιτισμένα να εκδηλώσει την ανθρώπινη ανησυχία του αφενός και να αντιτάξει φραγμό στην προσπάθεια συγκάλυψης ιδιαίτερα αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Όλοι αυτοί που από την Πέμπτη το μεσημέρι, μέχρι τώρα δεν μπορούν να κλείσουν μάτι από το σοκ της είδησης αρχικά, αλλά και όλων των προεκτάσεων που σιγά – σιγά φανερώνονται, αποτελούν ένα γερό κομμάτι της κοινωνίας μας που σηκώνει το ανάστημά του αντιδρά φωνάζει και διεκδικεί.

Νεαροί και μεγάλοι άνθρωποι που έχουν μικρά παιδιά και άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να σκεφτούν το πώς αυτά τα χέρια, που αγιογραφούσαν εικόνες που προσκυνούσαμε στις εκκλησίες μας, αυτά τα χέρια κατέβαζαν και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Η αλήθεια είναι μια. Μακάρι να σταματήσει μέχρις εδώ και να μην υπάρξει καμιά χειρότερη είδηση, που θα μας αφήσει για μια ακόμη φορά άφωνους. Μακάρι να ήταν όλα τούτα ένα άσχημο όνειρο. Μακάρι να μην συνέβαινε αυτή η εξαθλίωση στην δική μας κοινωνία.

Τι έφταιξε; Πως να μιλήσεις στα παιδιά; Πως να τους πεις ότι ο παραδεισένιος τόπος  μας, έχει και μια κόλαση πολύ κοντινή;

Ο θεσμός της Εκκλησίας τρίζει συθέμελα, όσο δεν απομακρύνει από τους κόλπους της άτομα που την ντροπιάζουν. Σε κάθε γενική καθαριότητα πετάμε τα σκουπίδια. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Καιρός είναι για ξεσκαρτάρισμα.

Η αγανάκτηση όλων μας έχει ξεχειλίσει και μας πνίγει.

Δεν υπάρχει χώρος για άλλη υποκρισία.

 

Μεμονωμένη επιθετική πράξη προς το ΚΕΣΟ Ιστιαίας έγινε ξημερώματα Κυριακής, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν τις τζαμαρίες. Ενώ όλοι κατανοούμε γιατί έγινε και το μέγεθος της αγανάκτησης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τέτοιες πράξεις. Είμαστε άνθρωποι… Ας επιστρατεύσουμε την λογική μας και με ψυχραιμία ας λύσουμε το γόρδιο δεσμό.

 

Προκλητικά απόντες οι ντόπιοι αιρετοί από την κινητοποίηση του κόσμου, σε όλα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στον τόπο μας. Πλην εξαιρέσεων…

 

Φίλος γονιός μας έστειλε το παρακάτω παλαιότερο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας», που υπογράφει ο Κώστας Κυριακόπουλος, το οποίο και αναδημοσιεύουμε αυτούσιο λόγω επικαιρότητας:

«Παιδική πορνογραφία: ο διεστραμμένος  κύριος κατοικεί στη διπλανή πόρτα…»

Το να βρει κάποιος υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο είναι σαν να ανοίγει την πόρτα μιας τράπεζας. Τόσο εύκολο. Αλλά να προσπαθήσει να μπει στο μυαλό αυτού που το αποθηκεύει στον υπολογιστή του και το πουλάει, το αγοράζει, το διακινεί ή κάθεται μπροστά στην οθόνη του τα βράδια και το χαζεύει με την ατμόσφαιρα να κατακλύζεται από τη διεστραμμένη του αποχαύνωση είναι άλλο. Είναι σαν να προσπαθεί να βρει το συνδυασμό στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Τόσο δύσκολο, δηλαδή αδύνατον.

Ο χρήστης του Διαδικτύου που ασχολείται συστηματικά με τη διακίνηση συγκλονιστικά σοκαριστικών φωτογραφιών, όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτών που έχουν κατά καιρούς συλληφθεί, είναι ένας άνθρωπος σαν όλους όσοι πιστεύουμε ότι είμαστε κανονικοί. Δουλειές, αυτοκίνητα, καφέδες, Ιντερνετ, εκδρομές, παιδιά, σκυλιά και όλα τα υπόλοιπα. Μόνο που κάπου μέσα στο κεφάλι, κρυμμένη σε κάποια κωλότσεπη του εγκεφάλου, είναι καρφωμένη μια έμμονη, άρρωστη ιδέα, μια ψυχαναγκαστική διαστροφή. Μια διαστροφή που ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι έχει απλωθεί σαν επιδημία.

Ο παιδεραστής είναι δίπλα μας. Είναι καθημερινός. Και ιδού ένα προφίλ, όπως το ‘χουν φτιάξει στην Αστυνομία· μη επιστημονικό αλλά ενδεικτικό. Έχει μέση – ανώτερη μόρφωση. Έχει δική του οικογένεια αλλά στις περισσότερες φορές μένει με τη μαμά του και ας είναι συν πλην πέντε από τα σαράντα. Έχει τουλάχιστον δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και εισόδημα γύρω στα 1.500 ευρώ το μήνα. Συνήθως απολαμβάνει μια κάποια κοινωνική αναγνώριση ή τουλάχιστον θεωρείται καταξιωμένος στη δουλειά του από τους συναδέλφους του.

Από το 2004 και έπειτα, από τότε που το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κάνει συστηματικούς και αδιάλειπτους ελέγχους ή συμμετέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις, έχουν συλληφθεί περίπου 150 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτούς σχεδόν οι 50 έχουν καταδικαστεί και έχουν εκτίσει ή εκτίουν ποινές φυλάκισης. Οι αριθμοί των συλληφθέντων για υποθέσεις ηλεκτρονικής διακίνησης αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα καθώς, σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο, δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη περί κερδοσκοπίας με βάση το υλικό, αλλά μόνο η ύπαρξή του ή ακόμα και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη στον κόμβο που το διακινεί.

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που συλλαμβάνονται γι’ αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα; Ας δούμε μερικές ιστορίες από αυτές που κατά καιρούς μάς κάνουν να μονολογούμε δυο λέξεις που έχουν κυρίως απορία και έκπληξη: «Άντε ρε…».

Μία από τις γνωστότερες υποθέσεις των τελευταίων ετών ήταν αυτή με πρωταγωνιστή έναν συνταξιούχο ηλικίας 72 ετών. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του στην Κηφισιά αγόραζε φωτογραφίες σεξουαλικώς κακοποιημένων παιδιών -ακόμα και τριών ετών- αλλά κατηγορήθηκε ότι έκανε και δική του παραγωγή στην Ελλάδα. Ο υπεύθυνος του site στο οποίο ήταν εγγεγραμμένος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο του 2007 και ο ίδιος τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο προσηνή και ευπαρουσίαστο με λευκό μούσι. Αυτός ο άντρας, όταν τον έπιασαν και βρήκαν κωδικοποιημένα αρχεία με φωτογραφίες, ήταν τόσο σκληρός και προκλητικός που πέταξε ένα ξερό «αν είστε μάγκες σπάστε τους κωδικούς» και δεν ξαναμίλησε. Όταν έγινε η δίκη του σε πρώτο βαθμό αθωώθηκε γιατί δεν μπορούσε να αποδειχθεί το ενδεχόμενο της κερδοσκοπίας.

Ο γιος μιας γνωστής οικογένειας από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, νεαρός καθηγητής Γερμανικών, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Διαδίκτυο όταν ήταν μόλις 20 ετών. Η πορεία του κράτησε επτά χρόνια μέχρι που οι ελληνικές αρχές πήραν σήμα από τις Γερμανικές -οι αρχικές εκδοχές των σελίδων του ήταν στη γερμανική γλώσσα- και του έκοψαν τα φτερά. Αποδείχτηκε, τότε, ότι ανάμεσα στα γυμνά ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν και μαθήτριες του φροντιστηρίου του. Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Νοέμβριο του 2003.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας στο Βόλο πιάστηκε πριν από τρία χρόνια. Είχε νοικιάσει ένα σπίτι στην Πορταριά του Πηλίου, τυλιγμένο από δέντρα. Η σελίδα του στο Δίκτυο μέσα σε δύο χρόνια είχε αποκτήσει 599.893 επισκέπτες και 4.273 μέλη. Οι 25.000 φωτογραφίες με παιδιά σε σεξουαλικές συνευρέσεις με ενηλίκους περίμεναν τους πελάτες τους. Σε μια φωτογραφία, πίσω από δύο γυμνά παιδιά, υπήρχε μια κολόνα της ΔΕΗ. Η ανάλυση της εικόνας έδειξε ότι η κολόνα ήταν στο Πήλιο. Κι άρχισε να σφίγγει ο κλοιός για το διευθυντικό στέλεχος που πιάστηκε τον Ιούλιο του 2003.

Τον Δεκέμβριο του 2004 η Ασφάλεια Αττικής έπεσε πάνω στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Έκανε έρευνες για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Δίκτυο αλλά και «ψηφιακό» κύκλωμα μαστροπείας που έκλεινε ηλεκτρονικά τα ραντεβού σε γυναίκες που εκδίδονταν με πελάτες, οι οποίοι έκαναν αγωνιώδεις αναζητήσεις στο Ιντερνετ. Ο δημοσιογράφος, ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλο κύκλο γνωριμιών και μια ζωή φαινομενικά φυσιολογική και δραστήρια, ζούσε μόνος του σε ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, όπου είχε εγκαταστήσει και τους δύο υπολογιστές του. Μόνο που αυτός, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία, το έκανε μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους. Ο ίδιος, λίγο καιρό μετά, ξεκίνησε καμπάνια στο Διαδίκτυο υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης «ο παιδόφιλος της διπλανής πόρτας» είναι η υπόθεση ενός καθηγητή φυσικής, 32 ετών, που το 2006 ζούσε και δίδασκε στη Γερμανία. Μετά από ψηφιακές αναλύσεις ηλεκτρονικών ιχνών, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στη Χαλκίδα όπου και συνέλαβε τον καθηγητή. Μπορεί όμως να βρέθηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά ο καθηγητής αθωώθηκε.

Τελειόφοιτος της Ιατρικής στη Ρουμανία, παντρεμένος, μόλις 25 ετών, και κάτοικος Καβάλας ήταν ένας άντρας που πιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2006. Στους δύο του υπολογιστές βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας ακόμα και με βρέφη. Μια τυπική αστυνομική έκφραση, γραμμένη στην υπηρεσιακή γλώσσα της Ασφάλειας στην ανακοίνωσή της, τα έλεγε όλα: «Σε ορισμένα εκ των βίντεο εμφανίζονται τα βρέφη να ξεσπούν σε λυγμούς κατά τη διάρκεια του βιασμού τους».

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο υλικό και έχουμε εξιχνιάσει περισσότερες από εκατό τέτοιες υποθέσεις με ηλεκτρονική διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας», σχολίαζαν τότε αξιωματικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο νεαρός άντρας ισχυριζόταν σε συζητήσεις του στο Δίκτυο ότι είχε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες με σκληρό πορνό παιδιών με ενηλίκους, ενώ είχε κατηγοριοποιήσει το υλικό ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, με την ένδειξη «collection 1», «collection 2» κ.λπ.

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές περιπτώσεις, κανονικών, καθώς πρέπει, φυσιολογικών, υπεράνω πάσης υποψίας ανθρώπων, που ανήκουν στην κατηγορία των παιδόφιλων, με τον τίτλο «δεν σου πάει το μυαλό». Και όμως…

Μετά από 2,5 περίπου χρόνια που ήταν κλειστό, ανοίγει για το κοινό το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ της Κερασιάς. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού και των συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως,  βρέθηκε η λύση και το πολύ σημαντικό αυτό Μουσείο, για τον Δήμο και την Εύβοια. Το Μουσείο  θα είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 10:00 – 14:00  και 17:00 – 20:00.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grerror: