Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Πάρη-σια Φ.103

There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Πέρασε και η εβδομάδα του Λαζάρου. Και αυτή τη χρονιά παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της τα μικρά κορίτσια με τα καλαθάκια τους γύριζαν χαρούμενα από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας την Ανάσταση του Λαζάρου και  προαναγγέλλοντας το Πάσχα. Το άγγελμα έφτασε μέχρι και τα γραφεία μας. Μαζί μ’ αυτό είδαμε ολοκάθαρα την αγάπη σας για τον «Παλμό» και την ολόθερμη ανταπόκρισή σας, να στείλετε τις Πασχαλινές σας ευχές μέσα από την εφημερίδα μας. Μέσα από τα  τέσσερα φύλλα του κάθε  μήνα εργαζόμαστε, για να είμαστε η πιο πιστή συντροφιά στην τοπική σας ενημέρωση, στον καφέ, στη χαλάρωση. Σας ευχαριστούμε πολύ, για την μεγάλη σας ανταπόκριση και σας ευχόμαστε με τη σειρά μας η Ανάσταση του Κυρίου, να είναι αυτή που θα χαράξει μια ανανεωμένη πορεία για τον τόπο μας ζωογόνα και χαρούμενη.

 

 

Το απαραίτητο άσπρισμα και καθάρισμα για την υποδοχή της Ανάστασης ξεκίνησε. Πολλές νοικοκυρές άρχισαν το ξεσήκωμα του σπιτιού για την Πασχαλιά και την προετοιμασία των απαραίτητων γλυκών για το Πάσχα. Οι εργαζόμενες, λόγω περιορισμένου χρόνου θα απευθυνθούν στην αγορά η οποία έχει αρκετές επιλογές και για όλα τα… βαλάντια. Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και όλη η αγορά περιμένει την δική της Ανάσταση!

 

Τα Καμάρια πήραν «το αίμα μας πίσω» από τους Γερμανούς. Μπορεί αυτοί να μας πουλάνε υποβρύχια που γέρνουν και να μας κάνουν τον «μάγκα» στην οικονομία, όμως στα κρασιά τους «σκίζουμε». Η οικογένεια Κουτσογιωργάκη που από το 2004, ίδρυσε ένα μικρό αλλά σύγχρονο οινοποιείο στα Καμάρια Ιστιαίας, παράγοντας κρασί με σταφύλια δικής της παραγωγής, με την επιστημονική υποστήριξη του γιού τους Αλέξανδρου, απέσπασαν το ασημένιο μετάλλιο στο Βερολίνο τον Μάρτιο του 2011 για το κόκκινο κρασί τους «Ελλοπία». Ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα …μεθυστικές επιτυχίες.

 

Ο Βαγγέλης Βάλβης Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας έστειλε ένα μήνυμα για  το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις των Γουβών. Το όνομα  του  σχολείου είναι «Γεώργιος Δροσίνης». «Κόντρα στη μιζέρια των ημερών ένα σχολείο στη Βόρεια Εύβοια, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, πως το μεράκι μερικών ανθρώπων, μπορεί να μετατρέψει ένα δημόσιο σχολείο σε πρότυπο, που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα καλύτερα ιδιωτικά. Η ιστοσελίδα του Γυμνασίου Γουβών δείχνει τη δουλειά που κάνουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους μαθητές της περιοχής για να αναδείξουν το σχολείο τους». Μπράβο τους!

 

 

Τον τελευταίο καιρό ενώ η δράση πολλών Συλλόγων φαίνεται να είναι όλο και δυναμικότερη, αναπτύσσονται σχεδόν παντού κόντρες. Αν το καλοκοιτάξεις δεν έχουν να κάνουν, καθόλου μα καθόλου, με πολιτισμένη συμπεριφορά. Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες, περιστατικών που ίσως, υπηρετούν κομματικά ή άλλου είδους συμφέροντα, να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, ως άριστες ενώ ταυτόχρονα  απαξιώνουν τις κινήσεις των υπολοίπων. Δεν υπηρετείται ο πολιτισμός όταν υπάρχει τσακωμός ανάμεσα στους Συλλόγους για το ποιός θα «καπελώσει» τον άλλο.

Δεν υπηρετείται ο τόπος όταν οι «αντίπαλες» παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στοχεύουν ο ένας τον άλλο.

Δεν υπηρετείται ο πολιτισμός όταν τα χωριά μαλώνουν μεταξύ τους για το που θα στεγαστεί ένα Μουσείο και δεν αναρωτιούνται εάν και εφόσον  αυτό μπορεί να γίνει.

Η αλήθεια είναι ότι η ομόνοια δεν αποτελεί και το …ατού μας!

 

Μετά το Πάσχα ο Πανευβοϊκός Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης» Σύλλογος για την «Κακοποιημένη Γυναίκα και το Κακοποιημένο Παιδί» διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη, 27 Απριλίου, στις 7μ.μ. στο Συνεδριακό κέντρο της Νομαρχίας Εύβοιας, όπου θα προβληθεί η ταινία του Σταύρου Ιωάννου «Χορεύοντας στον πάγο».Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Μιχάλης Ιατρόπουλος. Αν κάποιος περνάει και διαμένει εκείνες τις μέρες στη Χαλκίδα θα μπορούσε να επισκεφτεί την εκδήλωση. Πολύ ευαίσθητο θέμα και δύσκολο για σχολιασμό. Μακάρι να λιγοστεύουν τα περιστατικά της βίας, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων.

 

Τη βία μπορεί κανείς να την ασκήσει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα μεγαλύτερα θύματα της βίας είναι οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά. Με αυτή κυρίως τη λογική και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαγορεύτηκε η μπούργκα στη Γαλλία. Όποια γυναίκα κυκλοφορεί με μπούργκα και καλύπτει όλο το πρόσωπό της θα πληρώνει πρόστιμο 150 ευρώ. Όποιος άντρας υποχρεώνει γυναίκα να φορά μπούργκα απειλείται με ενός έτους φυλάκιση και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις γύρω από αυτό το θέμα, γιατί υποστηρίζουν ορισμένοι ότι, κυρίως, θρησκευτικοί λόγοι επιβάλλουν αυτή την αμφίεση. Όταν ζεις σε μια ξένη χώρα θα πρέπει να σέβεσαι, τα ήθη και τα έθιμα καθώς και να προσαρμόζεσαι στην κουλτούρα του τόπου που σε φιλοξενεί.

 

Τα συναντάμε σε τοίχους ελληνικών πόλεων και είναι χαρακτηριστικά συνθήματα ενδεικτικά του πνεύματος και του χιούμορ της νέας γενιάς. Απολαύστε τα:

-Αν δεν έχεις χρόνο να το κάνεις σωστά, πρέπει να έχεις χρόνο να το κάνεις ξανά.

-Ζήτω οι χασίστες και οι φουντικοί.

-Το νου σας. Μας κλέβουν τις ζωές.

-Ξυπνήστε, έχετε να ταΐσετε τις τράπεζες.

-Έλληνες είστε και φαίνεστε.

-Μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους.

-Σινούκ εν τω πολλώ το ευ.

-Ας είναι ο ήλιος δικός μου, κι ας λάμπει σ’ όλον τον κόσμο!

-Η απάντησή μου είναι “ίσως” και αυτό είναι οριστικό.

-Μη μου δίνετε συμβουλές, λάθη κάνω και μόνος μου.

-Kεντέρη κατούρα, να κάνουμε μαστούρα…

-Λευτεριά στο χρόνο μας.

-Τώρα που επιτέλους βρήκα τοίχο, ξέχασα το σύνθημα.

-Οι ανασφάλειες καίγονται δυσκολότερα από τις θερμίδες.

-Τα λεφτά που κλάπηκαν από την Τράπεζα, είναι κλεμμένα πριν από τη ληστεία ή μετά;

-Η ζωή είναι τραγωδία… Σήμερα είμαστε εδώ και αύριο το ίδιο.

-Ο δρόμος για την επιτυχία επισκευάζεται.

-Παρακαλώ μην ρίχνετε τσιγάρα στην λεκάνη. Βρέχονται και μετά ανάβουν δύσκολα.

-Ποτέ δεν έχω καταφέρει να τελειώσω κάτι, αλλά τώρα θα…

-Πες μου πού μένεις, να σου πω ποιο δάσος έκαψες.

-Εμπρός στον Έτσι που χάραξε ο Τέτοιος.

-Αν η πορνογραφία μπορούσε να ικανοποιήσει τη σεξουαλική στέρηση, τότε θα δίναμε βιβλία μαγειρικής στους πεινασμένους…

-Μην αφήσεις αυτό που σε τρώει, να χορτάσει.

 

Κυκλοφορεί ένα πανέξυπνο ανέκδοτο που εξηγεί την ουσία και το νόημα του Ελληνικού χρέους:

Μπαίνει σε ένα ξενοδοχείο ένας τουρίστας και ρωτάει πόσο κοστίζει το δωμάτιο για μια βραδιά. «Εκατό ευρώ» του απαντά ο ξενοδόχος. Ο τουρίστας αφήνει τα εκατό ευρώ πάνω στο γκισέ αλλά ζητά πρώτα να δει το δωμάτιο. Ένας υπάλληλος αναλαμβάνει να τον οδηγήσει στους ορόφους και μόλις εξαφανίζεται από τη ρεσεψιόν ο ξενοδόχος λέει στη γραμματέα του: «Πάρε το κατοστάρικο και πήγαινε να πληρώσεις το χασάπη γιατί του χρωστάμε».Ο χασάπης μόλις εισπράττει το κατοστάρικο, σπεύδει σε κοντινή καφετέρια και το δίνει στη φιλενάδα του ,τη Φρόσω, γιατί της το είχε τάξει. Η Φρόσω που έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο πηγαίνει αμέσως εκεί και εξοφλεί τον ξενοδόχο. Τις επόμενες στιγμές όμως επιστρέφει ο τουρίστας στη ρεσεψιόν και λέει «λυπάμαι δεν μου αρέσουν τα δωμάτια» και παίρνει το κατοστάρικό του και φεύγει. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν εξοφλήθηκαν τρεις άνθρωποι χωρίς…χρήματα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: