Home > Hot ! > Τι δήλωσαν οι πρώτοι από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λ. Αιδηψού, Γουβών, Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας

Τι δήλωσαν οι πρώτοι από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λ. Αιδηψού, Γουβών, Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Δύσκολη και αγχωτική η διαδικασία των πανελλαδικών  εξετάσεων, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Όσοι μαθητές έλαβαν μέρος, στην πλειονότητά τους ανταμείφθηκαν με υψηλές βαθμολογίες. Πάντα όμως υπήρχαν και οι εξαιρέσεις. Παιδιά που το άγχος τα λύγισε, ή άλλα που συνειδητοποίησαν πως η μελέτη δεν είναι υπόθεση μόνο μιας χρονιάς, της Γ΄Λυκείου.Παρόλα αυτά αν και φέτος οι βαθμολογίες των μαθητών αναρτήθηκαν αρκετά νωρίς συγκριτικά με όλες τις άλλες προηγούμενες χρονιές, τα λύκεια δεν έλαβαν τους βαθμούς πρόσβασης των μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας και για αυτό υπήρξε και καθυστέρηση στην σειρά αξιολόγησης των αρίστων του κάθε σχολείου.Όπως κάθε χρόνο επιβραβεύοντας κι εμείς με τη σειρά μας την επιτυχή προσπάθεια των μαθητών τους δίνουμε το βήμα από το ηλεκτρονικό τεύχος του palmosev.gr, να μας πουν για την εμπειρία τους.Μέχρι στιγμής υπάρχουν ακόμη μαθητές που αναμένουν τις βαθμολογίες από ειδικά μαθήματα, όπως αγγλικά, σχέδιο ή αθλήματα, οπότε τα μόρια που αναγράφονται δεν περιλαμβάνουν και τη βαθμολογία σε αυτά τα μαθήματα.

 

Γενικό Λύκειο  Ιστιαίας

Ο Δημήτρης Γεωργάκης Δημητρης Γεωργάκηςήρθε πρώτος στο σχολείο του επιλέγοντας τη  θετική  κατεύθυνση και συγκεντρώνοντας 18.688 μόρια. Όπως μας είπε ο ίδιος: «Οι πανελλήνιες είναι μια σχετικά δύσκολη εμπειρία, που απαιτεί ποιοτικό και όχι ποσοτικό διάβασμα. Δεν παρέλειψε να τονίσει πως το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος που μπορεί να καταστρέψει έναν μαθητή. «Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος με την επίδοσή μου και. Οι σχολές που με ενδιαφέρουν είναι ιατρική, οδοντιατρική ή φαρμακευτική».

AXILLEAS GEWRGOPOYLOSΟ Αχιλλέας Γεωργόπουλος στην θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18.578 μόρια. Ο ίδιος μας είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιτυχία μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και υπομονής, αλλά και υποστήριξης από τους καθηγητές μου. Αυτό που θα ήθελα ήταν να σπουδάσω στην  οδοντιατρική.».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΝΤΟΣΟ Γιώργος Λιόντος δήλωσε: «Είχα επιλέξει  την κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής και κατάφερα να μαζέψω 18.300 μόρια. Από μικρός βρήκα την αγάπη μου για την πληροφορική και με το καλό θα ξεκινήσω την πορεία μου στην επιστήμη αυτή, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όσον αφορά την επιτυχία μου θεωρώ ότι οφείλεται στην κλίση μου προς τις θετικές επιστήμες και φυσικά στο αρκετό και συστηματικό διάβασμα»

 

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΗ Παπαδοπούλου Ελπινίκη –Γαρυφαλλιά επέλεξε την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών  σπουδών και όπως μας είπε: «τα μόρια -εκτός του ειδικού μαθηματος των αγγλικών που δεν εχουν ανακοινωθεί ακόμη – είναι 18.060. Αυτό που ήθελα απο το Δημοτικό είναι η δημοσιογραφία. Η εμπειρία των Πανελλαδικών ήταν μια τόσο ευχαριστη όσο και δυσάρεστη εμπειρία, γιατί έφτασα στα όρια μου. Έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου, αλλα σίγουρα θυσίασα πολλές απολαύσεις της καθημερινότητας, πράγμα για το οποίο δεν μετάνιωσα, γιατί εχω καιρό για αυτά».

ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΛΚΗΣΟ Νίκος Ντελκής μας είπε: «Ήμουν θετική κατεύθυνση και πήρα και τα δύο μαθήματα εκτός του κορμού (Μαθηματικά/Βιολογία). Στο 3ο επιστημονικό πεδίο μάζεψα 17.972 μόρια και στο 2ο επιστημονικό πεδίο 17.315. Με ενδιαφέρει η Βιολογία ως επιστήμη και προς τα εκεί κλίνω. Θα ήθελα να σπουδάσω στο Βιολογικό τμήμα, αλλά δεν έχω κατασταλάξει πλήρως ακόμη. Αυτό που έχω να πω είναι πως οι πανελλήνιες είναι ένας μύθος. Αν έχεις σωστό πρόγραμμα και δεν παρατήσεις κανένα μάθημα, συνεχίζοντας να προσπαθείς, θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι με κούρασε η όλη διαδικασία, αλλά αυτό είναι στον άνθρωπο. Βέβαια το άγχος παίζει καταλυτικό ρόλο και ευτυχώς την ώρα των εξετάσεων ήμουν απολύτως ήρεμος και σίγουρος ότι οι προσπάθειες και οι κόποι μου θα αναδειχτούν εκεί».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΤΣΗΗ Αικατερίνη Μήτση  δήλωσε: «Έβγαλα 17.710 μόρια και ήμουν στην θεωρητική κατεύθυνση. Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική και αισιοδοξώ ότι με τα μόρια που συγκέντρωσα το όνειρο μου θα γίνει πραγματικότητα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου και όλους αυτούς που με στήριξαν στη προσπάθεια που κατέβαλλα».

 

ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΦΑΝΗ

 

Η Ελένη Στεφανή : «Ανήκω στο 2ο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και συγκέντρωσα συνολικά 17.962 μόρια. Δεν θα πω ότι είχα πρόγραμμα, ότι δεν στερήθηκα τίποτα, ότι έβγαινα συνεχώς και ούτε ότι διάβασα λίγο! Αντιθέτως “τα ‘δωσα όλα” και είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να περάσω στην ΣΤΥΑ, όμως αποτελεί προϋπόθεση η επιτυχία μου στα αθλήματα που δεν τα έχω δώσει ακόμη».

Πολύ καλές επιδόσεις είχαν επίσης οι: Σπύρος Ρουμελιώτης, Άννα- Μαρία Σωτηροπούλου, Κουβέλη Μαρία

 

 

ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας (με άριστα το 2.000)

Την πιο υψηλή βαθμολογία στο ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας είχε η Αγγελική Διαβάτη  που συγκέντρωσε  στην κατεύθυνση Διοίκησης και Οικονομίας 1.929,5 μόρια.

ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κουβέλης, από το Επαγγελματικό Λύκειο Ιστιαιας με άριστα το 2.000 άγγιξε τα 1.902 μόρια: «Είχα επιλέξει την κατεύθυνση  Διοίκησης και Οικονομίας  κι έβγαλα 1.902 μόρια χωρίς όμως να υπολογίζονται και τα αγγλικά, Νιώθω απίστευτη ικανοποίηση γιατί είχα δουλέψει αρκετά και τελικά ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και με το παραπάνω».

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου είπε: «Ήμουν στον τομέα οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΕΠΑΛ Ιστιαίας. Έβγαλα 1.834,5 μόρια. Ενδιαφέρομαι για τις σχολές Διοίκησης και Λογιστικής, ωστόσο δεν έχω καταλήξει ακόμη. Αισθάνομαι δικαιωμένη για τους κόπους και τις προσπάθειες μου».

 

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΣΑΝΔΡΙΝΟΣO Αθανάσιος Χασανδρινός στον τομέα των Ηλεκτρολόγων συγκέντρωσε 1.812,5 μόρια και δήλωσε στο palmosev.gr: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία και να εισέλθουν σε όποια σχολή επιθυμούν. Επίσης  τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές να μην αγχωθούν και να είναι ήρεμοι, γιατί το άγχος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου μέχρι τελευταία στιγμή και με βοήθησαν παρά πολύ και τους γονείς μου που στάθηκαν κοντά μου γιατί οι πανελλαδικές είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος για να τον περάσει μόνο του ένα παιδί».

Η διευθύντρια Βέρα Μπλαβάκη και ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Ιστιαίας, συγχαίρει του μαθητές του που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και είχαν πολύ καλές επιδόσεις έως και άριστες. Το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών μας είναι τουλάχιστον 55%.

Λύκειο Λουτρών Αιδηψού

ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΒΕΝΕΤΗΒενέτη Μαριλένα:   «Είμαι μαθήτρια θετικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσα 19.387 μόρια στις πανελλαδικές και προσανατολίζομαι προς την Ιατρική της Αθήνας ως πρώτη μου επιλογή. Η προετοιμασία για τις εξετάσεις ήταν συστηματική προσπάθεια 3 χρόνων και όχι εντατικό διάβασμα του τελευταίου χρόνου, γι αυτό και νιώθω πως το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

 

ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΣΟΥ

 

Τάσου Ιωάννα: «Ήμουν στη θετική κατεύθυνση με τέταρτο μάθημα τα μαθηματικά. Συγκέντρωσα 19.160 και ως πρώτη επιλογή σκέφτομαι την σχολή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) ΕΜΠ».

ΑΝΝΑ ΜΕΛΛΙΔΗ

 

Μελίδη Άννα: «Ήμουν στη θετική κατεύθυνση στο ιατρικό και παραϊατρικό πεδίο, συγκέντρωσα 18.166 μόρια  και ως πρώτη μου επιλογή θα ήθελα την Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης».

 

BΡΥΣΗΙΔΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ

Αγαπητού Βρισηίδα: Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 16.125. Η σχολή που θέλω να περάσω είναι στην κλασσική φιλολογία της Αθήνας»

 

 

Ιωάννης Θεοδώρου

 

Θεοδώρου Ιωάννης: «Ήμουν στη θετική κατεύθυνση με μάθημα επιλογής την βιολογία, συγκέντρωσα 15.889 μόρια και πρώτη μου επιλογή θα είναι οι σχολές βιολογίας».Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν και  οι: Καραμουσλής Δημήτρης και η Μαρία-Έλλη Βρυνιώτη

 

Λύκειο Γουβών

Από το Λύκειο Γουβών η πρώτη σε βαθμολογία μαθήτρια ήταν η Κυριακή Καραδήμου ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗη οποία επέλεξε την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκεντρώνοντας 18.565 μόρια. Η ίδια  δήλωσε στο palmosev.gr. «Αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά από την αρχή. Είχα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα από το περασμένο καλοκάιρι. Βέβαια διάβασα πάρα πολύ, όχι μόνο φέτος αλλά από χρόνια. Προσπάθησα και ανταμείφθηκα. Έκανα φροντιστήρια, είχα δίπλα μου τους γονείς μου και θα ήθελα να πετύχω στη Νομική ή στην Ψυχολογία.

Γεροκωνσταντή Κική 2 - γουβεςΗ Κυριακή Γεροκωνσταντή  μας είπε: «Ήταν μια χρονιά πολύ αγχωτική διότι είχα μεγάλη πίεση να γράψω καλά και να πετύχω το στόχο μου. Αυτό το σκεφτόμουν όχι μόνο φέτος αλλά από τη Δευτέρα Λυκείου που άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με τα μαθήματα της κατεύθυνσης. Η σχολή που θα ήθελα να περάσω είναι η ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικής στην Αθήνα».

 

Al

 

Η Αλκμήνη Σούρρα δήλωσε: «Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 16.500 μόρια. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μετά την επιτυχία μου αισθάνομαι λύτρωση καθώς κουράστηκα, αλλά οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Κουράστηκα αλλά είμαι πανευτυχής».

 

Λύκειο Λίμνης

Από το Λύκειο Λίμνης  οι μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις που μας μίλησαν ήταν οι:

Bασιλική ΚουρκουβάΚουρκουβά Βασιλική. Η ίδια μας είπε: «Συγκέντρωσα 18.374 μόρια  από το πεδίο των επιστημών Υγείας. Ήταν η δεύτερη φορά που δίνω πανελλήνιες, γι’ αυτό το λόγο, παρότι είχα μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα των εξετάσεων, η όλη προσπάθεια και εμπειρία ήταν πιο κουραστική. Όσον αφορά την σχολή που θέλω να περάσω δεν έχω καταλήξει ακόμη τι θα επιλέξω. Βρίσκομαι ανάμεσα σε ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική, ή βιολογία. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι πως μπορεί η διαδικασία των εξετάσεων ήταν δύσκολη και κουραστική, αλλά η στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου με βοήθησε να συνεχίσω την προσπάθειά μου.

ΜαναρίτσαΜαναρίτσα Κωνσταντίνα : «Έβγαλα 17.601 μόρια και ήμουν θετική κατεύθυνση. Η Τρίτη Λυκείου ηταν σίγουρα μια κουραστική χρονιά, αν και το διάβασμα είχε γίνει πιο εντατικο ήδη από τις προηγούμενες χρονιές. Έπρεπε να είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στους στόχους μας και συχνά δεν υπήρχε χρόνος για άλλες δραστηριότητες, πέρα από το διάβασμα. Η σχολή της προτίμησής μου είναι η βιολογία και ελπίζω να τα καταφέρω!

Ζωή Ταγάρα

 

Ταγάρα Ζωή: «Ήμουν στην ομαδα προσανατολισμού των θετικών σπουδών και ως τέταρτο μαθημα έδινα τα μαθηματικά προσανατολισμού για να ανοίξω το δεύτερο πεδίο. Εβγαλα 16.600 μόρια και θελω να περάσω στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου . Οι πανελλαδικές ήταν αρκετά δύσκολη εμπειρία  για μένα. Αυτόι δεν είχε να κάνει τόσο με  το διαβασμα και την προετοιμασία, όσο με την ίδια την διαδικασία των εξετάσεων. Με το γεγονός  οτι μεσα σε τρεις ωρες θα πρεπει να δείξουμε τι αξίζουμε …

Λύκειο Μαντουδίου

Από το Λύκειο Μαντουδίου οι μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις που μας μίλησαν ήταν οι:

Πασχαλίδης Στέφανος- Ιωάννης: «Έβγαλα 18.778 μόρια και ήμουν  στη Θετική κατευθυνση. Η πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική Αθηνών. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που η προσπάθεια μου απέδωσε καρπούς».

OLGA koyrkoylioth 2Κουρκουλιώτη Όλγα :  «Ήμουν στην  θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.368 μόρια. Η πρώτη μου επιλογή είναι η κτηνιατρική. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ κουραστική ειδικά τους τελευταίους μήνες, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη από το αποτέλεσμα».

 

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

 

Σισμάνογλου Ευανθία : «Ήμουν στην θετική κατεύθυνση με μάθημα επιλογής τα μαθηματικά. Συγκέντρωσα 18.550 μόρια κι η πρώτη μου επιλογή είναι η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη. Κουράστηκα αλλά επιβραβεύτηκα».

τσαραμίρση

Τσαραμίρση Γεωργία : «Ήμουν στην θεωρητική κατεύθυνση με μάθημα επιλογής τα λατινικά. Συγκέντρωσα 17.875 μόρια και πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική. Την χρονιά που πέρασε χρειάστηκε να διαβάσω αρκετά και με υψηλή συγκέντρωση. Γενικά έχω πρόγραμμα ώστε να διαβάζω αλλά να ξεκουράζομαι κι’ όλας. Είμαι ικανοποιημένη και ανακουφισμένη καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι της χρονιάς αλλά και των προηγούμενων ετών».

Ακολουθούν με πολύ καλές επιδόσεις οι: Αλατζά Ελένη, Σταματέλου Παναγιώτα, Κουρκουλιώτης Βασίλης Κανταρές Δημήτρης,  Ενωτιάδου Στέλλα, Μακρής Βασίλης.

Λύκειο Αγίας Άννας

Από τις λυκειακές τάξεις της  Αγίας Άννας οι πέντε συνολικά μαθητές  τα κατάφεραν αρκετά καλάκαι θα μπορέσουν να εισαχθού στις σχολές που επιθυμούν.

ΑΝΝΑ ΓΙΑΣΕΜΗΗ Άννα Γιασεμή μας είπε: «Είχα επιλέξει την θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.139 μόρια. Ενδιαφέρομαι για τις σχολές Επιστημών Υγείας. Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και θεωρώ πως το ότι ήμουν συστηματική και συνεπής όλα τα σχολικά μου χρόνια με οδήγησε σε αυτό. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως φροντιστήρια έκανα συστηματικά μόνο στην Τρίτη Λυκείου».

 

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΠΑΠΠΑΗ Ζαχαρένια Παππά μας είπε: «Είχα επιλέξει την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών    σπουδών και συγκέντρωσα 14.660 μόρια. Φέτος  τα θέματα στα  αρχαία ήταν πολύ δύσκολα συγκριτικά με πέρυσι, ενώ  στην ιστορία τα θέματα που ζητούσαν ήταν πάρα πολλά. Γενικά η εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων ηταν ιδιαίτερα αγχωτική, ειδικότερα για εμάς, που οι εξετάσεις ηταν μόνο μια χρονιά κι όχι όπως με άλλες χρονιές που τα παιδιά είχαν και  την εμπειρία των εξετάσεων στη Β λυκείου. Θα με ενδιέφερε να σπουδάσω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Σύμφωνα με τις περσινές βάσεις δεν την πιανω. Ας ελπίσουμε να πέσουν λίγο για να μπω».

Από το palmosev.gr δίνουμε ολόψυχα συγχαρητήρια σε όλους που μόχθησαν και τα κατάφεραν κι ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και σε όσους σήμερα δεν πέτυχαν το στόχο τους, πάντα υπάρχει ένα μεγάλο αύριο ανοικτό για πολλές άλλες επιλογές που επιτρέπει η νεανική ηλικία.

Πάρη Ντελκή

Αχιλλέας Κάπρος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: