Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών στην Ελλάδα

Συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών στην Ελλάδα


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Σήμερα στις οκτώ το πρωί έγινε τελευταία καταγραφή σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Συνολικά, 43.407 άτομα βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, την Αττική, την Κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Στα νησιά υπάρχουν 8.648 πρόσφυγες και μετανάστες, με 111 επιπλέον άτομα να φτάνουν έως τις 7.30 το πρωί, ενώ μόνο στη Λέσβο βρίσκονται 4.788.

Στην Αττική φιλοξενούνται 11.936 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους 4.030 βρίσκονται στον Πειραιά- μεταφέρθηκαν εκεί κι άλλοι το πρωί με πλοίο που έφτασε από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ κάποιοι έφυγαν με λεωφορεία για δομές φιλοξενίας- και στο Ελληνικό βρίσκονται 3.956 άτομα.

Στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν συνολικά 21.575 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι 10.500 βρίσκονται εντός του καταυλισμού της Ειδομένης.

Τέλος, στην κεντρική Ελλάδα- σε τέσσερα κέντρα- φιλοξενούνται 1.494 άτομα. Συγκεκριμένα στις Θερμοπύλες διαμένουν ήδη 387 πρόσφυγες και μπορούν να φιλοξενηθούν 400. Στο παλιό στρατόπεδο της αεροπορίας στη Ριτσώνα, φιλοξενούνται 523 άνθρωποι και η χωριτικότητα είναι μέχρι 1.000 άτομα.

Δείτε τον πίνακα αναλυτικά.

Σημερινός πίνανας ροων - φιλοξενίας προσφύγων

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: