Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ.329

There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


pari

Γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει το αποχετευτικό της Αιδηψού. Δυστυχώς για τη λουτρόπολη το σημαντικό πρόβλημα εκτός από υγειονομικό, αντιαισθητικό και θέμα δυσοσμίας μπορεί να θεωρηθεί και τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου. Μετά το ναυάγιο της ανάπλασης, τον ημιτελή περιφερειακό, το πασάλειμμα της πλαζ του ΕΟΤ, το ατελείωτο ΚΥΜΑ, έρχεται και η υπερχείλιση του αποχετευτικού για να ολοκληρώσει την προβληματική υποδομή της λουτρόπολης.

Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αποτελεί πρόβλημα έλλειψης υποστήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού. Ας αναλογιστούμε τη ζημιά που γίνεται στους επαγγελματίες, με την έλλειψη βασικών υποδομών; Γιατί να επιλέξει ο όποιος υποψήφιος τουρίστας την λουτρόπολη της Αιδηψού, όταν λείπουν απαραίτητα στοιχεία που να μετατρέπουν τις διακοπές του σε χαλαρωτικές και μαγευτικές;

 

Πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι, να πίνεις ένα ωραιότατο κοκτέιλ κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα όταν αναδύονται μυρωδιές βόθρου;

the-beach-near-the-spas-of-edipsos-in-evia

Πόσο μαγευτικό είναι να κάνει κανείς διακοπές μέσα σε ένα εργοτάξιο;

 

Γιατί εμποδίζεται η ανάπτυξη του τόπου μας;

 

Πόσοι απογοητευμένοι πολίτες από την ανάληψη πραγματικής εξουσίας και αποτελεσματικών δράσεων, μπορεί να οδηγηθούν σε ξεπούλημα της περιουσίας τους εν μέσω κρίσης μπιτ παρά;

 

Ποιοι είναι αυτοί που περιμένουν να απαξιωθεί τελείως το …οικόπεδο της Αιδηψού και να το αγοράσουν για κομμάτι ψωμί;

 

Πολλά παράπονα ακούσαμε στο αντίστοιχο ρεπορτάζ, που φιλοξενείται στις σελίδες 4-5, ενώ ζωντανά μπορείτε να το παρακολουθήσετε από την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.palmosev.gr

 

Ως προς τις ποθούμενες επενδύσεις, που θα φέρουν την ανάπτυξη, με δυο αράδες η «Καθημερινή» επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας: «Όποιος πολιτικός θέλει να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίσει να καταστούν ο ίδιος και το ελληνικό κράτος αξιόπιστοι συνομιλητές. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά μία χώρα, στην οποία το φορολογικό καθεστώς αλλάζει ετησίως. Πολύ περισσότερο, δεν παίρνει στα σοβαρά ένα κράτος που αποφασίζει στο τέλος της χρονιάς να αλλάξει τους όρους, βάσει των οποίων πολίτες και επιχειρηματίες πήραν σημαντικές αποφάσεις, για το τι να αγοράσουν και πού να επενδύσουν. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της τρόικας, η οποία βλέπει πια την Ελλάδα σαν ένα παζλ από δημοσιονομικές τρύπες, οι οποίες πρέπει να γεμίσουν, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι σημαίνει αυτό».

 

Άρχισαν τα όργανα με συλλήψεις πολιτών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Δυστυχώς όμως η κοινωνική συμπαράσταση δε είναι εμφανής. Μήπως θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο οπλισμένοι με αλληλεγγύη και αυτή να μην εμφανίζεται μόνο στους τηλεμαραθώνιους;

 

Πρόβλημα με την ξαφνική αλλαγή της ύλης που έγινε στα Επαγγελματικά Λύκεια. Ο καθορισμός της εξεταστέας ύλης έγινε στις 7 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στο αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. Αυτό ξάφνιασε τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές γιατί εδώ και ένα μήνα διδάσκονταν τελείως διαφορετική ύλη και στα οικονομικά μαθήματα και από διαφορετικά βιβλία!

1924530_544490098983224_1457929875_n

Τα εσωκομματικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν άφησαν αδιάφορη και την τοπική πολιτική πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς πως η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ο Δήμος είσαι ΕΣΥ» Νατάσσα Φουρνάρη, φαίνεται αποστασιοποιημένη από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε!

 

Αντίστοιχα με τον Δημοτικό Σύμβουλο στο Δ.Σ. του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Δημήτρη Αλεξίου η πορεία και οι επιλογές του από τις τελευταίες εκλογές ήταν ξεκάθαρες, με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας.

 

Η μικρή κινητικότητα της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ορισμένοι μάλιστα ήδη ξεκινούν να οργανώνουν τους πρώτους πυρήνες, ώστε να μην αφήσουν τίποτε στην τύχη ούτε την τελευταία στιγμή να κλείνουν ψηφοδέλτια. Μπορεί να είναι νωρίς, θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά ο χρόνος κυλά γρήγορα, οι πολιτικές εξελίξεις ακόμη γρηγορότερα και η σύνδεση των Αυτοδιοικητικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές μπορεί μετά από τριάμισι χρόνια να αποτελεί …παρελθόν!

 

Όσο για τον αποτυχημένο στην πράξη Καλλικράτη, η παρούσα κυβέρνηση είχε δηλώσει πως σκόπευε να αλλάξει! Τώρα τι θα γίνει αυτό ουδείς γνωρίζει και δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί.

 

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι οι Αιδήψιοι που επιμένουν να αποσχιστεί η Αιδηψός από τον Καλλικρατικό Δήμο και μάλιστα οργανώνονται, προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ευχάριστα νέα κυκλοφορούν στο Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού και αφορούν στην κινητοποίηση του για τοποθέτηση Α.Τ.Μ. (μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης κατάθεσης) από τις Τράπεζες στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Αν αυτό υλοποιηθεί θα διευκολύνει αρκετά τις συναλλαγές κυρίως πολιτών που δεν μπορούν να μετακινούνται εύκολα και πολύ συχνά.

 

Βέβαια αν παρατηρήσει κανείς τις διαφημίσεις της τηλεόρασης θα διαπιστώσει ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αυτές των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τις τράπεζες. Είτε προσκαλούν τους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν κάρτες στις εισπράξεις τους, είτε προβάλλουν τις διαδικτυακές συναλλαγές από τον υπολογιστή.

 

Αυτό μπορεί να διευκολύνει τους πολυάσχολους με καταθέσεις επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα φρενάρει αποτελεσματικά την παραοικονομία. Μήπως όμως υπάρχει προετοιμασία για έξοδο από το ευρώ.

20s10skitsopetr-thumb-large

Τελικά αυτό που είχε πετάξει …σαν ρουκέτα ο Βαρουφάκης, αποχωρώντας από το Υπουργείο Οικονομικών, περί ψηφιακού νομίσματος θα το δούμε να υλοποιείται; Τότε πια θα μιλάμε για μια οικονομία άλλης μορφής διαφοροποιημένη από το δρόμο της δραχμής αλλά πιθανά αποκομμένη και από το ευρώ.

 

Ρύθμιση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10% επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής. Πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού». Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα υπάρξει, ωστόσο, μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου. Τέλος, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι δεν θα συμπαρασυρθούν -λόγω της μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων- οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών και θα γίνει προσπάθεια να μην συμπαρασυρθούν ούτε οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και το ερώτημα είναι σαφές στην παρούσα κυβέρνηση καθώς και στις προηγούμενες, «τους μισθούς και τις συντάξεις των απλών πολιτών, μόνο κατά 10% τις περικόψατε»;

12143085_894174817334917_8322448532249972297_n

Ας μη μιλάμε για ισοδύναμα μόνο σε βάρος μας …

 

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοπυργιωτών Εύβοιας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του συλλόγου προγραμματίζει μία σειρά επισκέψεων σε Μουσεία της Αθήνας, με σκοπό να ανακαλύψουν τα μέλη του τα σημεία εκείνα όπου φυλάσσονται οι θησαυροί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου προτείνει την πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση, με πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τους φίλους που είναι ή πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα. Αφορά μία επίσκεψη με ξενάγηση αποκλειστικά για το Σύλλογο Νεοπυργιωτών, στο ξεχωριστό και ιδιαίτερης αισθητικής Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στην Πλάκα. Η Αγγελική Χατζημιχάλη υπήρξε η σημαντικότερη Ελληνίδα ερευνήτρια του λαϊκού μας πολιτισμού και το Μουσείο που θα επισκεφτούμε είναι το Αρχοντικό όπου έζησε. Η είσοδος καθώς και η ξενάγηση είναι δωρεάν, με προαιρετική εισφορά υπέρ της ενίσχυσης της προσπάθειας του Συλλόγου, για παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

 

Με ευχαρίστηση λάβαμε την πρόσκληση για την ομιλία του κ. Ιωάννη Μπαντέκα καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με θέμα: «Το Μαντείο Σελιναίου Απόλλωνα» στον Άγιο Ταξιάρχη Ηλίων και η γεωλογική του ερμηνεία. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο καφέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού, με σκοπό την αφύπνιση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου.

10330278_10203897695224393_1252876721441239608_n

Έφυγε ο Δαυϊδ ο Καλτικόπουλος για τη γειτονιά των αγγέλων. Συνεργάτης στα πρώτα βήματα του «Παλμού», ανήσυχο πνεύμα, λάτρης των Βασιλικών της μουσικής, του θεάτρου, έφυγε αφήνοντας χωρίς φωνή το «Ράδιο Ψαροπούλι» τους φίλους και τους συγγενείς που τον συνόδεψαν μέχρι το τέλος το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Δαυίδ…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: