Home > Hot ! > Τελικές εκτιμήσεις βάσεων 2016 λίγο πριν τα «αποκαλυπτήρια»

Τελικές εκτιμήσεις βάσεων 2016 λίγο πριν τα «αποκαλυπτήρια»


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Αυτή η  εβδομάδα θα δώσει τέλος στην αγωνία των  μαθητών αλλά και των  γονιών τους  με την ανακοίνωση των βάσεων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016 (1)Η πιο σημαντική επισήμανση είναι πως οι βάσεις 2016,  δεν θα έχουν σχεδόν καμία σχέση με αυτές του 2015. Πέρυσι οι μαθητές εξετάζονταν σε 6 ή 7 μαθήματα και μετρούσε επιπλέον ο προφορικός βαθμός του σχολείου,όπως και στο οικονομικό πεδίο το μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή ήταν το Α.Ο.Θ. κι όχι τα μαθηματικά κατεύθυνσης. Φέτος τα μαθήματα έχουν γίνει 4 ή 5 και δεν υπάρχει το μπόνους του προφορικού βαθμού από το σχολείο.

Επίσης η ανακατανομή των σχολών σε διαφορετικά πεδία, όπως το ξεχωριστό πεδίο των παιδαγωγικών σχολών, αλλάζει σημαντικά το χάρτη.  Σε πολλές περιπτώσεις θα δούμε πρωτοφανείς αποκλίσεις από τις περυσινές βάσεις.

Στο 1ο πεδίο οι Νομικές σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα βρεθούν λίγο υψηλότερα από τις 18.000 μόρια, ενώ η Αγγλική φιλολογία γύρω στις 19.000.  Οι κάτω του μετρίου επιδόσεις στα Αρχαία σε συνδυασμό με τις περιορισμένες σχολές αλλά και θέσεις εισακτέων θα διατηρήσει τα επίπεδα των βάσεων σταθερά, με πιθανές εκπλήξεις σε σχολές της περιφέρειας.

Στο 2ο πεδίο οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο έως και 500 μόρια. Ενώ οι αντίστοιχες της περιφέρειας θα διατηρηθούν στα ίδια. Τα ΤΕΙ του πεδίου αυτού θα παρουσιάσουν πτώση, αφού τα Μαθηματικά προσανατολισμού λειτουργούν σα βαρίδι στις σχολές αυτές. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2ο επιστημονικό πεδίο συγκεντρώνει τις περισσότερες σχολές σε σχέση με τα υπόλοιπα πεδία, με αποτέλεσμα οι  πλέον των 20.000,  υποψήφιοι να πιέσουν πτωτικά τις βάσεις εισαγωγής στα μεσαία και χαμηλόβαθμα τμήματα.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι υψηλοί βαθμοί και οι θετική ανταπόκριση των υποψηφίων στα μαθήματα του πεδίου αυτού διατηρούν τις βάσεις στα ύψη. Συγκεκριμένα η Ιατρική Αθηνών και Θεσ/κης θα βρεθούν πάνω από τις 19.000 η πρώτη και οριακά η δεύτερη. Επίσης άνοδο της τάξεως των 500 μορίων θα έχουν η Φαρμακευτική , Βιολογία και Κτηνιατρική. Τέλος τα τμήματα των ΤΕΙ θα διατηρήσουν τις υψηλές βάσεις τους.

Στο 4ο πεδίο το πιο σημαντικό ρόλο παίζουν τα “Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής”. Αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις στην πτώση των παιδαγωγικών σχολών. Το πεδίο αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της φράσης ” αν δεν δούμε ,δεν μπορούμε να ξέρουμε”. Το βέβαιο είναι ότι θα εισαχθούν υποψήφιοι με χαμηλότατους βαθμούς ακόμα και κάτω του 10. Ορατό είναι και το ενδεχόμενο να μην καλυφθούν πλήρως οι θέσεις στα παιδαγωγικά τμήματα.

Στο 5ο και τελευταίο επιστημονικό πεδίο, οι προβλέψεις μιλούν για πτώση ακόμα και σε πρωτοκλασάτες σχολές. Συγκεκριμένα στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αναμένουμε πτώση 300-700 μορίων, ενώ σε αυτά της περιφέρειας οι βάσεις εισαγωγής θα κυμανθούν μεταξύ 12.000 και 13.000 μορίων. Ίδιο σκηνικό και για τα ΤΕΙ αυτού του πεδίου που η πτώση μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια!  Όπως και να έχει σύντομα το υπουργείο θα δώσει στην δημοσιότητα τις βάσεις εισαγωγής για το 2016. Καλή σταδιοδρομία και πρόοδο.

 

Πηγή :dikaiologitika.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: